Gå til innhold
Hundesonen.no

Maria_

Medlemmer
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Maria_

 1. Hei alle flinke hundefolk! Jeg har bare hatt voksne hunder før, og nå skal jeg endelig få valp! Alle hundene jeg har hatt har vært nogenlunde godt oppdratt da jeg fikk de som voksne. Jeg har alltid trent mye med hundene, lært å gå pent i bånd, en del morsomme triks og videreutvikling av det de kunne da jeg fikk de. Med valp så er jeg helt blank. Jeg tenker jo at det viktigste er å starte med å trene kontakt og innkalling. Samtidig som sitt og dekk er enkle ting å lære. Jeg vil gjerne at hunden skal kunne gå løs etterhvert, da jeg før bare har hatt hunder med ekstremt jaktinstinkt, så det har jeg egentlig aldri trent på. Hvor skal man begynne der? De hundene jeg har hatt og trent, har alle egentlig vært flinke med kontakt da jeg overtok de, så jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne der heller. Noen som kan gi meg litt råd på hvor jeg skal begynne? Og hvordan de ulike tingene læres? Jeg har ikke brukt klikker før, er det en lur ting å lære? Evt hvordan? Føler jeg begynner helt på begynnelsen igjen, enda jeg har hatt hund i mange år. Vi kommer til å dra på valpekurs, og jeg tar gjerne i mot forslag til andre bra kurs dere anbefaler! Har også veldig lyst til å prøve meg på agility, hvordan går man frem der? Tar også gjerne i mot tips til bøker om trening!
 2. Ny valp, hvor skal jeg begynne?

  Anncathrinshundekurs har hengt opp lapper ved matbutikken jeg handler i! Har hørt mye bra om det, men ser ikke ut som de har fler valpekurs i år. :(, det er fryktelig teit. Takk for tips om at jeg skal unngå de, kan jeg spørre hvorfor? Jeg er nysgjerrig bare.
 3. Ny valp, hvor skal jeg begynne?

  Skal sjekke ut disse, tusen takk! Jeg tenker å rett og slett gå et vanlig valpekurs først, og så følge på med forskjellige videre kurs, så da kan jo det første du linket være bra!
 4. Jeg vil vel tro at de fleste generelt vet hva som er ok og ikke. Man trenger jo ikke reagere på den minste ting, men som det står lenger opp i tråden er det jo snakk om ting som å slå og generelt mishandle hundene sine. Jeg tenker at hvis det er noe som er i grenseland får man heller se an situasjonen.
 5. Ny valp, hvor skal jeg begynne?

  Takk for tips! Det er ca en time unna, og blir litt dyrt med bompenger osv tror jeg. Ang håndtering så er jeg absolutt opptatt av at det er noe vi skal øve på fra dag 1. Jeg skal ha en rase som trenger ekstremt mye pelsstell, og har planer om å stille ut litt, så det er jo veldig viktig! Og like viktig at hunden liker det, som du sier Åh, dette høres jo utrolig bra ut! Men er redd over 1 time hver vei er litt langt å kjøre... Men det kommer jo helt an på hvor lenge kurset varer og hvor ofte det er osv. Høsten passer jo bra, siden jeg får valp i juni/juli. Man kan vel som jeg har skjønt begynne ganske tidlig med klikkertrening? Ingen som har noe litt nærmere meg å anbefale? Bor i Asker !
 6. Dette kan jeg forstå. Det er ofte vanskelig å dømme en situasjon uten å vite hele bildet. Men når man vet det da? Feks når du ser det så tydelig fordi det er nær familie eller venner. Jeg føler en plikt til å si ifra om at dette ikke er greit. Jeg klarer i hvert fall ikke gå rundt med god samvittighet. Og så tenker jeg at jo fler som sier i fra, desto mer må jo folk høre etter.
 7. Helt enig i dette. Jeg kan også av og til bli irritert så jeg blir litt mørk i stemmen, eller dytte hunden bort når den prøver å spise bæsj... Men jeg vet jo selv at jeg er snill mot hunden og at dette skjer veldig sjeldent og at den ikke har noe vondt av det. Hadde noen sett på dette som dyreplageri og sagt i fra til meg, hadde jeg bare forklart saken, og ikke tenkt noe mer på det. Bedre at folk sier i fra èn gang for mye!
 8. Kjente denne tråden traff meg veldig. Jeg er vokst opp med et hundehold jeg først innså da jeg ble voksen at ikke var noe særlig. Tror ikke hundene led veldig, men de ble "tatt hardt i", kjeftet på mye og ble brukt struphalsbånd på. I tillegg innser jeg jo nå at de jeg vokste opp hos ikke kan noe om hundens språk eller hvordan man skal behandle hunder. Det var streng disiplin og til tider reagerte jeg og sa i fra selv som barn. Nå skal jeg få min egen valp, og desto mer jeg leser om hundens språk, hvordan de lærer og hva man burde gjøre i visse situasjoner, desto mer innser jeg at jeg er vokst opp med et hundehold som ikke er ok. (Må sies at jeg alltid behandlet hundene bra, selv om jeg fikk mye kjeft for å ikke være like streng som de andre) Etter jeg ble voksen har jeg prøvd å si i fra mange ganger om at hvordan de behandler hundene ikke er ok. Jeg blir ledd av og det er helt tydelig at de ikke skjønner selv at det de driver med ikke er ok. Heldigvis har ingen i familien hund akkurat nå, men jeg frykter dagen de får seg ny. Det er jo ikke direkte dyreplageri, hundene har jo alltid fått nok mosjon, mat og kos (mest av meg), men rett og slett hvordan de har blitt behandlet er helt på grensen. Jeg vet ikke helt hva man skal gjøre i sånne situasjoner, fordi dette er jo folk jeg må omgås med til en hver tid. Noen i familien som er vokst opp med det samme hundeholdet skal få seg valp nå, men jeg tror dette er folk som vet bedre selv om de rett og slett ikke kan noen ting om hund. Jeg har presset på de mange bøker, de har lovet å gå på valpekurs, og er gode mennesker så da er det håp der. Konklusjonen for meg er vel at det er lett å si ifra, men hva skal man gjøre når man ikke blir hørt på? Spesielt når det ikke er "så alvorlig" at politiet hadde brydd seg.. Hadde det vært det, så hadde jeg anmeldt for mange år siden.
 9. Valpegjengen 2018

  Åhh da har jeg hørt fra oppdretter! Det blir en tispe til meg Vet ikke helt hvilken av tispene enda, da jeg gjerne vil stille ut, men fortsatt veldig spennende! Har heldigvis masse å gjøre frem til det, så ventetiden blir ikke så lang! Skal bestille bilbur i dag, så er det i boks
 10. Finsk lapphund eller Samoyed?

  Jeg vet ikke helt hva du lenger i de daglige turene, men alle hunder bør få i hvertfall èn lang tur om dagen og de må også få løpe og strekke på seg litt! 2- 3 turer blir for lite med mindre du ikke har telt med tisseturer. Tisse en gang på morgen, lenger tur etter jobb og på kvelden etter middag + tissetur før dere går og legger dere synes jeg er det minste man kan tilby i hverdagen.
 11. Valpegjengen 2018

  Ja fikk inntrykket av det jeg også! Tusen takk, jeg også
 12. Valpegjengen 2018

  Helt enig med dere! Hun ringte meg to sekunder etter jeg sendte melding. Tispa hadde blitt alvorlig syk, så hun hadde rett og slett ikke hatt tid til å sette seg ned å bestemme seg for valpekjøpere. Det er jo forståelig, og vi hadde en lang og hyggelig samtale. Hun satte pris på at jeg sendte melding, og skal sette seg ned de neste dagene og bestemme seg for valpekjøpere og så ta kontakt igjen uansett om jeg får eller ikke.
 13. Valpegjengen 2018

  Ja, jeg har ikke hørt noe, og vet det var en del på liste. Frister veldig å sende melding å høre, men fikk liksom inntrykket av at det var viktig at det var hun som sa i fra.. men så har jeg ikke hørt noe da.. Valpene er vel 6 dager gamle nå. Tror du det er greit å bare sende en melding? Vil ikke virke masete heller, men jeg vil jo gjerne få vite helt sikkert om jeg ikke får. (Edit: hun la ut et bilde til nå i gruppen så jeg sendte melding)
 14. Valpegjengen 2018

  Jeg tenker også at det rett og slett er normal høflighet. Tar jo ikke lange stunden å sende melding til de som ikke får. Kjente jeg synes det var litt kjipt å finne det ut på en rasegruppe på facebook..
 15. Valpegjengen 2018

  Er det ikke vanlig at oppdrettet tar kontakt og sier ifra hvis det ikke er nok tisper/hannhunder i kullet til deg? Fikk beskjed om at jeg skulle få info en ukes tid etter fødsel, og i går postet oppdretter bilder av valpene på facebook (rundt en uke gamle) og skrev at alle var reserverte. Har et annet kull jeg satser på, så det er ikke noe problem, men synes bare det er litt rart å ikke få beskjed, vi har hatt god kontakt ellers.. Menmen! Da blir det nok valp til høsten! Har et kull jeg er førstemann på hvis det kommer fler enn èn tispe, oppdretter skal beholde en selv.
 16. Når den største skjermen ikke er nok...

  Hmm, hvis problemet er at han klarer å bøye skjermen, så går det kanskje an å prøve å gjøre skjermen stivere på en måte? Prøv å legg lag på lag med gaffateip og avispapir? Aner ikke om det hjelper, men kanskje verdt et forsøk?
 17. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Hæ? Hva i alle dager
 18. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  "Hund Tispe, 5 uker. Skulle egentlig ha denne valpen igjen selv, men ser at det vil bli mindre tid en vi tenkte nå til høsten, så da ble det ikke sånn. Blanding : Mor: pomeranian/japanese chin Far: bichon havanais med stamtavle. 11 000" Altså for så vidt greit å ombestemme seg, denne kommer jo sikkert fra eget "oppdrett", men synes det er litt rart å ikke skrive mer i annonsen enn "Hund"...
 19. Ja... Jeg begynte å lure litt jeg også.. Gleder meg til å få henne i hus i løpet av neste uke, sånn kommer det ikke til å være hos meg. Kjenner jeg lurer litt på hvorfor folk har hund, yorkier er jo ikke akkurat en hund som trenger å ligge i bur.. Ikke det at noen egentlig er det. Hun får i hvertfall sove på kjøkkenet. Der er det koselig og stort så hun får ha det bra samtidig som eier blir fornøyd for at jeg kan lukke døra inn dit på natten. Jeg er hjemmeværende, så på dagen blir det masse kos og da får hun gå fritt Hun er veldig nydelig og rolig, blir stilt ut endel, så skjønner ikke helt de strenge reglene.
 20. Hei! Jeg skal passe en hund en måneds tid fremover. Per nå har jeg ikke hund selv, men savnet er stort og det var jeg som spurte om å få låne henne litt. Snakket med eieren på telefon i dag og jeg forsto det som om hun ligger i bur om natten og når de er på jobb. Hun får heller ikke lov til å ligge i sofaen eller i sengen. Jeg har aldri synes noe om at hunder må ligge i bur om natten/ når de er alene. En av de tingene jeg gleder meg mest til ved å få valp snart er jo å kose i sofaen og la den ligge i senga om den vil det. Tispa jeg skal passe er jo voksen og godt vant med å ligge i bur. Det jeg lurer på da er om jeg skal holde på de samme rutinene som hun har per nå, eller om jeg skal la hun ligge i sofaen og i senga mi om hun vil det. Hva tenker dere rundt det? Hun skal selvfølgelig få ligge i buret om hun ønsker det, men jeg har lite lyst til å stenge døren. Jeg har en liten leilighet, og hun får gjort lite ugagn... Er det ok å la hun ligge i sofaen/uten bur? Ønsker jo ikke å levere henne tilbake og få kommentarer om at hun nå hopper opp i sofaen eller ikke vil ligge i buret sitt lenger... :/ Hva tenker dere? Er det utrolig viktig å holde på reglene hun har hos eieren sin så jeg respekterer deres oppdragelse eller kan jeg slakke det litt her? Er sikkert mange delte meninger om dette, så ville bare høre litt hva dere synes.
 21. Da har jeg snakket med eier på tlf. Det er en liten yorkshire terrier tispe, så hun skal få være på kjøkkenet på natten der har jeg mulighet til å lukke døren i tillegg til at hun har stor plass. Det er det ingen ting å ødelegge
 22. Unnskyld meg? Hvis grunnen til at hunden ligger i bur er at den pleier å skade seg selv når den ikke gjør det så er det jo ikke noe spørsmål... Som jeg sa lenger opp i tråden så skal jeg selvfølgelig snakke med eieren om hva grunnen er og om han vil at jeg skal ha hunden i bur.
 23. Hvordan fange løs hund?

  Setteren jeg hadde kom seg løs et par ganger. Fyfaen som han sprang, og du så bare fanden lyse i øynene på han! Det var det morsomste han hadde vært med på tydeligvis.. Det eneste som hjalp var å følge rolig etter han til han ble sliten og lei så han kom luntende tilbake. Fryktelig skummelt på trafikkerte veier!
 24. Zooplus

  Har ikke brukt siden, men den ser jo legit ut. Hadde dog vært litt skeptisk om de ikke svarer på mail.
 25. Dette synes jeg er helt ok. Og jeg tenker også at hvis man lar noen passe hunden sin og man er opptatt av at de reglene man har som er viktige blir holdt, så tenker jeg at det er viktig at man presiserer det og er veldig klar på hvilke regler som gjelder og at man må holde de. Tror kanskje noen tar litt gitt at "alle" kan mye om hund og har de samme reglene, men realiteten er jo at alle sikkert har forskjellige ting de er opptatt av. Det varierer jo ekstremt mye også fra hund til hund. Det er absolutt lov å ha regler man vil andre skal følge når det gjelder pass av hunden sin, men da må man presisere det og forklare hvordan ting gjøres med den hunden ! Også kan eier eller evt passer bestemme om dette er noe de klarer å overholde.
×