Jump to content
Hundesonen.no

Nimbus

Medlemmer
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Posts posted by Nimbus


 1. 7 hours ago, Rocket said:

  JEG HAR KJØPT LEILIGHET!!! WOOOO! :D Selger ga seg endelig på pris!!! Forstår at det er noe dritt når du har kjøpt på topp og selger når markedet er dårlig, men for meg var det bra! Flere enheter som var like i størrelse i samme bygg som har gått for 2,3 og ned til 2.150.000,- 
  Da er det ikke så ille og selge for 2,3 tenker jeg. Selvom selger selv kjøpte den for 2.790.000,- (antageligvis i 2012? ferdigstilt i 2014)

  Gratulerer så utrolig mye! 🥳 Men for er prisfall, da. Skjønner at det er kjedelig. Er det i Rogalandsområdet?

  • Like 1

 2. 8 hours ago, Nemi1 said:

  Syns det er vanskelig å forstå at så mange har motforestillinger mot at hunder får menneskemat

  Når veldig mange snakker om "menneskemat" som de gir hunder så er det snakk om brødmat og middagsrester. Med mye fett, varmebehandlet bein, salt og til og med en del løk. Det var det mange, mange hunder som fikk da jeg var liten. Og uendelig mange døde nok av udiagnostisert pankreatitt.

  Rene råvarer som er tilpasset hunder er det selvfølge ingenting i veien med å gi hunden. Det tror jeg veldig få vil hevde :)

  • Like 4

 3. 13 hours ago, simira said:

  Ja, varme er såklart viktig. Selv om de ikke fryser har mine nå ull eller back on track-dekken på når det er under 10 grader ute (de er glatthårede). Og en massør/fysio vil nok gi deg øvelser som er bra for å vedlikeholde kroppen, ulendt terreng, snurre, slalom mellom beina osv.

  Hvilket ulldekken bruker du?


 4. 14 hours ago, Debbie said:

  Jeg er så lei av regn...

  Det sies at bare 10 minutter ute i naturen så skal du føle deg bedre. Jeg kommer hjem fra hver tur med bikkja, bløt, sølete og sur...Så mye for det.

   

  Enig, ikke mye godstemning hos hverken hund eller mennesker etter tur i det være her!

  • Like 1

 5. Just now, Poter said:

  Synes også det er både merkelig og fint å studere sammen med de som studerer for første gang, men de er så smarte, reflekterte og empatiske at det går bare fint😊

  Jeg tror ikke Tromsø kommune har «søringekarantene» nå, men det spørs kanskje over nyttår🤔 

  Har litt inntrykk av at refleksjonsevnene og empatien er stigende for yngre generasjoner generelt? Veldig hyggelig om det faktisk stemmer. Kanskje de klarer å røske litt opp og få orden på samfunnet fremover. 

  Mmm. Mistenker at julefeiringen kommer til å føre til en real økning i smittetall i januar, ja. Sannsynligvis over hele landet :thumbsdown2:


 6. Okei, rent hypotetisk, hvor mye røyter egentlig en sheltie og med mye støy - hva mener man egentlig? Bjeffer de for alt og ingenting, eller det sånn at de varsler når det faktisk er noe å varsle for og at begeret renner over og at de bare  gi lyd fra seg når de er gira? Det bor noen i nabolaget og alle virker veldig fine, bortsett fra én, som altså blir helt bananas når den ser andre hunder (men der vet jeg også at eieren har insistert å hilse på alt og alle hele veien).


 7. Just now, Poter said:

  Denne juleferien smaker ekstra godt! Ikke bare bare å ta opp studier igjen etter 14 år! Jeg har bodd i byen jeg studerer i i mange år, så dette er blitt hjemme nå og jeg er ikke koronafast😊 Voksen student med andre ord😊

  Tromsø er en by med lite smitte, så jeg tror ikke det er særlig problem for de andre studentene å reise hjem, spørsmålet blir vel mer når de skal tilbake...

  Det kan jeg tenkte meg! Oi, nei, definitivt ikke - beintøft! Jeg tar litt for mye utdannelse (og har tatt noen avstikkere underveis også), så jeg kan på sett og vis relatere. Det var både merkelig og hyggelig å være student, for noen år siden, sammen med de som var det for første gang og nettopp hadde flyttet hjemmfra. 

  Studenter i Oslo som vil hjem til Tromsø må kanskje i karantene også? Men ja, sikkert langt kjekkere å reise andre veien!

  • Like 1

 8. 6 hours ago, Pajko said:

  Jep. Den er helt fin igjen... Tenker jeg må finne på noe tyndt dekken hun kan ha på indimellem, så hun slipper det igjen. 

  Så bra! Ja, det er sikkert lurt :)

  Så flinke alle studentene har vært! Snart i mål, for semesteret ihvertfall, bare å glede seg. Ikke noe som julefri etter en tøff eksamensrunde :Laugh:

  Er det noen som blir "koronafaste"? Eller er de fleste av dere hjemme allerede, kanskje?

  • Like 1

 9. On 12/6/2020 at 7:04 PM, Pajko said:

  Tuijas hale ser allerede bedre ut. Der er litt bevægelse i den, men hun får behold vinterdekkenet på resten av dagen... og så får jeg lage et tyndere ulldekken til hende, hun kan have på her hjemme etter tur. Det er ganske kaldt på gulvet.

  Har halen kommet seg?


 10. On 12/3/2020 at 7:36 PM, Poter said:

  Bodidall hadde jeg ikke sett før, det var et bra tips! Liker psykolog med sovepose også veldig godt. Det eneste jeg merker er at det er forskjell på friluftsliv på Østlandet og i Nord-Norge. Du vet ikke tilfeldigvis om noen nordnorske instagrammere med lavterskel friluftsliv?

  Nei, dessverre, de andre jeg følger eller har snubla innom er nok mer "høyterskel" (men tror kanskje er par har base i nord). Det er mer sånne friluftsinfluencere, som er ute hele året og lever av det.


 11. Just now, Rufs said:

  Personer som henne vil aldri endre mening, vi andre kan si hva vi vil. Men den beste måten til å beskytte hundene våre fra slike «snille-hilse-hunder» er å gå omvei når man ser dem. For de endrer aldri mening 

  Jeg pleier å se dem litt an. Hvis jeg har mulighet når jeg ser at noen bare trekker på skuldrene og ikke roper inn hunden sin selv om jeg har spurt så roper jeg ofte: "...for hun har kennelhoste!" Da får til og med de de mest nonchalante folka litt fart på seg, gitt. 

  Men seriøst, hun er hundeinstrukør også? Jaja, bekrefter bare mine fordommer om at altfor mange folk med hund har veldig, veldig lite kunnskap om hund. Instruktører inkludert.

  • Like 2

 12. 7 hours ago, Rufs said:

  Nå mener jeg at selv om hennes flokk med tre store, svarte hunder som hilser på en enslig annen hund har stor glede av dette, så tror jeg ikke at alle hunder som blir hilst på faktisk har stor nytte/glede av denne uønskede hilsingen, som hun mener de har. Men vi er uenig om dette. 

  Hun høres ut som en av de hundeeierne vi stadig vekk møter på og som jeg avskyr. Virkelig avskyr. 

  Nei. Hunder har absolutt ikke godt av å hilse på alt og alle. Gode møter på hundenes premisser er bra. Dårlige møter kan være utrolig nedbrytende for enkelte. En stødig hund takler selvfølgelig noen kjipe møter. Min hund er ikke superstødig og i løpet av et halvår her vi bor nå gikk hun fra å være rolig og fin i passeringer til å bli fryktaggressiv, utelukkende mot store hunder, jakthunder og retrievere spesielt, nettopp fordi hun har blitt overkjørt og bølla med så uendelig mange ganger. De store "snille" hundene. Vil. Ikke. Høre. På. Henne. Spesielt ikke når de er i flokk. De bokstavelig talt løper henne ned sånn at hun slår en kollbøtte. Hvor hyggelig er det for noen?

  Andre mennesker har hundene sine i bånd av uendelig mange grunner. De er "slemme" selv. De er redde. De er sjuke, smittsomt innimellom til og med. De trener.

  Når jeg møter på hundeeiere som din venninne blir jeg sint. Og jeg sier ifra. Jeg kjenner jeg blir sint bare av å lese din beskrivelse av henne, til og med. Hensynsløs og totalt uvitende oppførsel, spør du meg. Og akkurat sånn jeg har mistenkt at mange tenker når de himler med øynene når jeg ber dem ta hundene sine i bånd.

  • Like 9

 13. 1 hour ago, Wilhelmina said:

  Det går nok fint :) Jeg hadde hele den muntlige delen av masteroppgaven på Zoom, og det gikk overraskende greit :) I starten av dette semesteret kunne jeg ikke fordra Zoom, men nå synes jeg det er en fin plattform :) 

  ----------------

  Har dere noen tips til gode serier/filmer forresten? Jeg ser veldig lite på TV så har sikkert litt å ta igjen :lol: Liker såkalt "realistisk" sci-fi (ikke aliens og sånt), så f.eks. nettopp Snowpierecer på Netflix og likte den veldig godt.

  Har også fått mer sansen for digitale løsninger! Ikke et fullgodt alternativ alltid, men det funker bedre og bedre.

  Hva med f.eks. Altered Carbon? Litt samme gata, på et vis.


 14. Just now, Artemis said:

  Sitter litt med samme inntrykk som Simira om spansk vannhund og lagotto, men jeg kjenner ikke rasene godt. Portugisisk vannhund kunne vært interessant med et eksemplar som ikke er veldig stort, kanskje en tispe? 

  Jeg kjenner ikke lagottomiljøet overhodet, men det er ihvertfall mulig å finne stødige spanjoler. Men, spørsmålet er om det er verdt innsatsen om man uansett får det man trenger fra en puddel. Så ja, et veldig ambivalent tips fra meg der, altså. Jeg kommer sannsynligvis ikke til å velge ny spanjol selv om noen år, med mindre jeg finner noen linjer og oppdrettere jeg virkelig har trua på innen den tid (har ikke akkurat vært på utkikk de siste årene).

  Men ja, en portistispe er kanskje ikke så dumt, faktisk! Tispene jeg har møtt på her har vært veldig fine og hyggelige, og ikke avskrekkende mye større enn min lille spanske tispe.


 15. Nei, det er bare forslag til alternativer som også tikker de samme boksene som puddel. Og som jeg også skrev - mye mentalt grums, så er nok langt lettere å finne en bra puddel! Pumien er kanskje i samme lende også? Den kan jeg ikke så mye om.

  Men siden @Artemis tåler irsk setter så er det for så vidt en del andre raser som også kan passe kriteriene, vel? Om man går utenfor de typiske "allergivennlige". 

  Men ser heller ingen problemer med å bare gå for puddel. Tror kanskje jeg lander der om noen år selv :)


 16. 39 minutes ago, Pajko said:

  Livet som hvalpeeier. Sitter en fredags kveld og hører på nyttårsraketter på dataen, mens Tuija sover ved siden av mig. Håper at hun ikke blir redd for den slags...

  Lover godt at hun sover seg gjennom støy nå ihvertfall! :)


 17. Du har kanskje vært innom tanken allerede, og slått dem fra deg, med siden du er på puddelsporet så nevner jeg dem allikevel - lagotto eller spansk vannhund? En stødig utgave, av begge raser, tikker boksene, men, og det er et relativt stort men: en god del mentalt grums, så man må undersøke nøye. Kan i så fall også være vel verdt å kikke mot Sverige eller Finland for flere oppdrettere med større fokus på mental helse. Ellers er det nok lettere å finne en bra portugiser, men den utgår vel uansett på grunn av størrelse?


 18. 8 hours ago, LØJ said:

  Hei hei! Lenge siden sist jeg var på dette forumet... Noen har kommet og noen har forsvunnet ser jeg, men stort sett samme tralten her håper jeg😊 Jeg leverer min aller siste eksamen i dag. Lykke til til alle dere andre som har eksamener nå!

  :wave:

  Håper eksamen gikk bra!


 19. 3 hours ago, Tyttebæra said:

  Et annet problem er at mange har et dårlig inntrykk av raseavl. Mange raseoppdrettere gjør en ekstremt dårlig profil om dagen, det må jeg si etter å ha hjulpet noen med å se etter rase/hund til kos, tur og selskap og det ramaskriket som kom da saken om DBs søksmål av NKK kom ut. Det er mye elendig avlspraksis hos mange, det avles på grensen til de etiske retningslinjene til NKK, det avles bevisst på lyter eller det er helt planløs avl uten kartlegging av helse eller noe annet. Dette forsvarer så klart ikke å kjøpe hund fra hensynsløse valpefabrikker som Drøbak, men forklarer kanskje hvorfor markedet for blandinger og wannabe-raser er så stort som det er.

  Veldig enig i dette!


 20. "Artig" logisk slutning når du først påpeker at du avler frem hunder tilpasset dagens samfunn og at de derfor trenger minimalt med aktivitet, og er perfekte hunder til småbarnsfamilier i tidsklemma, for så å si at hundene som klør sannsynligvis gjør det på grunn av frustrasjon og stress grunnet mangel på stimulering, for, hei, allergi handler visst uansett mest om miljø...

  Og at de skal ha 100 000 kroner for "ulovlige" parringer og man kan returnere en hund med feil og få utlevert en ny. Altså, de selger jo tydeligvis ikke hunder, de leaser produksjonsdyr.

  • Like 2
  • Thanks 1
×