Jump to content
Hundesonen.no

Manoshka

Medlemmer
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Excellent

About Manoshka

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Welsh Springer Spaniel

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Manoshka

  Hundepark Son/Moss/Vestby?

  Finnes det et friområde/hundepark i Son/Vestby/Moss?
 2. Manoshka

  Valpegrind

  Vi kjøpte kompostgrinder på Biltema. Planen var å putte valpen oppi når hun ble for vill. Det var bare å glemme, hun hoppet på sidene så den kollapset rundt henne 🙈. Brukte den derfor bare til å "ramme inn" en side av senga/soverommet, slik at jeg visste at hun ikke kunne komme til noe hun kunne bite på/skade seg på, på natta. Hun lå på gulvet ved siden av meg. Dette var selvsagt før hun hoppet opp i senga og begynte å sove der 😂. Etter det har grindene bare stått i en krok.
 3. Manoshka

  Jogge med valp/unghund

  Takk, da ser det ut som jeg ikke har noen unnskyldning lenger
 4. Manoshka

  Jogge med valp/unghund

  Når kan begynne å jogge med en valp/unghund (veldig forsiktig, jeg er i dårlig form )? Hunden min er snart 8 måneder, en welsh springer spaniel. Hvordan gå frem, hvor langt, underlag osv?
 5. Manoshka

  Lukter valper/hunder stramt hvis de stresser?

  Takk for svar. Vi får prøve å følge litt ekstra med, kanskje det ikke går så bra som vi trodde. Når hun har vært alene i bilen er det aldri slik, da ligger hun i buret og sover veldig godt. Har alltid tenkt at det er best hun er løs hjemme, men kanskje hun trenger hjelp til å roe seg, feks i bur 🤔
 6. Vi jobber med alene hjemme treningen og er oppe i 2 timer og 45 minutter. Valpen er 5 måneder. Det ser tilsynelatende ut som det går fint, ingen skraping på dør lenger, vi hører ikke noe ul eller piping. Når vi går fra henne er hun på kjøkkenet (løs) og får en kong med fryst vom og tørrfôr (litt store voksenfor kuler) spredd på gulvet. Dette er borte når vi kommer tilbake. Det både mannen min og jeg har lagt merke til er at det lukter veldig stramt "hund" på kjøkkenet når vi kommer tilbake. Jeg har lurt på om hun kanskje stresser og dermed utsondrer denne stramme lukten. Er jeg helt hysterisk her nå eller burde vi få tak i en app så vi kan filme/se henne?
 7. Manoshka

  Welsh springer spaniel

  Hei. Så gøy med en welsh som er på min sin alder. Av en eller annen grunn får jeg ikke beskjed når det er nye meldinger på denne tråden, derfor litt sent innpå. Hvordan går det med alenetreningen nå? Vi har rekord på 2 timer 45 minutter nå 😉. Tar det sakte, men sikkert. Problemet vårt er å få trent ofte nok på grunn av travel hverdag og at ungene ikke får være alene med henne enda. Ofte må vi være borte lenger enn det, da blir alternativet at hun blir med i bilen, hvor hun trives godt. Eller at tanten min er valpevakt. Jeg gir kong med fryst vom når vi går, pluss godbiter strødd utover. Ikke alltid hun vil inn på kjøkkenet når hun skjønner vi skal gå, men det er fordi hun helst vil være med, ikke fordi hun er redd.
 8. Manoshka

  Welsh springer spaniel

  Ingen problemer med å være alene så langt her hos oss. Har riktignok også tatt det veldig pent for å være litt på den sikre siden. Nå er hun 4 måneder og vi er oppe i 1 time 45 minutter. Er helt rolig og søvnig når vi kommer tilbake. Ligger på kjøkkenet på dyna si, radioen på lavt og får litt å tygge på før vi går. Oppdretter ga råd om å begynne så smått ganske raskt, slik at ikke valpen fikk dilte etter hele tiden. Da vi kjøpte var vi tydelige på at hun ville komme til å være alene noen timer hver dag, oppdretter så ikke dette som problematisk. Beklager sent svar fra meg.
 9. Manoshka

  Forskjellige daghjem for ny valp

  Jeg har en valp på 16 uker. Når jeg tenker tilbake på de første ukene, så tror jeg ikke det hadde vært ok for henne å være flere forskjellige steder fra starten av. Det var mer enn nok nytt for henne med ett nytt sted. Og hun er en veldig trygg valp. Man vet aldri hvordan valpen er, og det er kanskje best å planlegge for at valpen kan være mindre trygg enn min var. Vi var hjemme i 3 uker, deretter dro vi en uke på hytta. Det gikk kjempefint. Nå er man jo veldig forskjellige som hundeeier også, men for meg hadde det også vært veldig stressende å ha henne forskjellige steder og hos ulike folk helt i begynnelsen . For meg var det litt som å få en baby og jeg ville veldig gjerne være mest mulig med henne, ble stresset når jeg ikke var sammen med henne. Siden disse første ukene er så viktig med tanke på sosialisering er det lurt å ha snakket sammen om hva valpen skal oppleve/være med på i denne perioden og hvordan man skal håndtere den når den ikke oppfører seg helt som planlagt (biting, tissing inne osv).
 10. Ønsker kun å bruke positiv innlæringsmetoder, men synes det er vanskelig når det kommer til dette med å ta tak i ermer, kjole/skjørtekanter, løpe opp og rive/bite i bukseleggen eller dra av sokker! Intuitivt får jeg lyst å rope NEI, men de gangene jeg har gjort det blir det bare verre, jeg er tydeligvis veldig morsom når jeg buser ut med et nei eller slutt... En ting er meg, jeg går bare i subbeklær etter at vi fikk valp (for å unngå at det er krise når dette skjer), men barna og barnas venner og andre voksne kler seg jo normalt når de skal treffe oss . Det vi har gjort hittil er stort sett å forsøke å avlede, bli så kjedelig at hun slipper, prøve å virke avvisende. Når hun gir slipp sier jeg "slipp" for å prøve å lære henne hva det er. Ingenting hjelper nevneverdig. Hvis hun ikke gir seg blir det en liten time-out i buret (slippes ut igjen så fort hun er litt roligere og dette er kun i de "verste" raptusene, ettersom vi helst vil bur skal være noe positivt). Hun kan gjøre det samme ute, særlig på vei hjem fra tur/på gårdsplassen etter tur. I dag har jeg fått tips om å sette meg ned og stryke på henne til hun roer seg ned, skal prøve det. Hun er 13 uker og har to løse tenner . Tips mottas med takk!
 11. Manoshka

  Hund som tisser i buret

  Vi har samme løsning på vår valp, sett opp kompostgjerdene i enden av senga/veggen. Da er det plass til både dyna hun ligger på, og litt gulvplass uten noe mykt. Da kan hun velge underlag og har nok plass til bevege seg en god del. Dette fungere dog kun på natta fordi hun er trøtt vil sove, på dagtid ville hun brutt seg gjennom (men vår hund er mye større da). Planen er etter hvert å dytte dyna litt lengre og lengre unna senga, og gjerne ut av soverommet hvis det går og alle er glade og sover godt med det. Kanskje det ville hjelpe dere å begynne på nytt på en lignende måte?
 12. Jeg er midt i valpeperioden nå, og som deg så kjenner jeg litt på prestasjonsangsten. Men det er MYE bedre nå når jeg har hatt henne en måneds tid. Noe er slitsomt, mye er moro og noe er helt vidunderlig. Det går litt opp og ned, noen dager får man til mye, andre dager blir det litt mye surr. Noen dager klarer man den perfekte balansen mellom aktivitet og hvile, andre dager ender man opp med en for sliten eller ikke sliten nok valp . Man kommer langt med å prøve sitt beste, ikke ta alt for alvorlig og satse mest på kontakt, sosialisering, kjærlighet og håndtering til å begynne med. Lydighet kan man drive med hele hundens liv, vi har ikke stresset med det noe særlig. Jeg stresset mye i begynnelsen, nå klarer jeg å ha det mer moro. Men i et familieliv blir det hektisk med liten valp, det merker jeg godt, det skal jeg innrømme. Jeg sier meg selv at dette er en kort periode, og når det butter mot "this too shall pass". Litt sånn som når man har barn.
 13. Manoshka

  Welsh springer spaniel

  Stemmer, Cikada er vår :). Vi bor i Askim, i Østfold, så vi hadde også en temmelig drøy kjøretur. Men det gikk kjempefint, helt uten problemer. Lucy satt på fanget mitt hele veien, sov og koste. Ikke ett pip! Vi stoppet ganske mange ganger da, forsøkte å være i forkant hele tiden. Vi valgte ikke selv. Vi ønsket oss ei tispe i utgangspunktet, men var åpen for en hannhund også. Jeg var nøye med å fortelle hva slags hund vi ønsket oss, hva vi skulle bruke den til osv. Ut fra det skulle Mia se an valpene. Underveis fikk vi imidlertid muligheten til å si hvilke av hundene vi likte best (for oss kun basert på bilder og videoer, på grunn av jul og utenlandsreise fikk vi ikke til besøk). Ettersom vi hadde mye kontakt på epost og messenger følte jeg etter hvert at jeg absolutt kunne stole på Mias vurderinger. Hun var interessert i hvem vi var som valpekjøpere, hva vi skulle bruke hunden til, svarte utfyllende på alle mine (mange) spørsmål og virket opptatt av de samme tingene som meg. I forhold til andre oppdrettere jeg var i kontakt med så vil jeg si at Mia virkelig tar seg tid til å svare skikkelig. Omtrent en uke før vi skulle hente fikk vi vite at Cikada var vår. Det var litt lenge å vente mens vi kikket og kikket på bilder, men når vi fikk beskjeden falt alt på plass og det var som om det var henne vi alle hadde ønsket oss hele tiden
 14. Manoshka

  Welsh springer spaniel

  Å så gøy! Vår er fra Redspots ☺️. Jeg har veldig godt inntrykk av dem. Hvor bor dere?
 15. Manoshka

  Welsh springer spaniel

  Når får du valp?
×