yoloomg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  48
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om yoloomg

 • Rang
  Nykommer
 1. Takk for svar! Hvordan var det å komme forbi seilet og sånn i baugen? Og få henne over rekka? Har egentlig inntrykk av at det meste går, man må bare prøve, men litt skummelt også, blir ikke gøy med båt uten hunden!
 2. Samboer har lyst å oppfylle seilbåtdrømmen og jeg er også veldig gira. Men vi har hund. En stor en. 45 kg. Ikke den mest atletiske klumpen. Båten kan ikke være større enn 30fot og jeg sliter litt med å bestemme meg for at dette gjør vi. En ting at hunden skal trives på båten, det tror jeg skal gå fint, men jeg er skeptisk til ilandgang og komme om bord på båten. Har sett litt landgangløsninger på nettet, men de er forbeholdt litt større båter. Noen som har erfaring med dette?
 3. Interessant å høre synspunkter
 4. Vel, det var bare et eksempel, men si at hunden ble halt og fikk tydelige smerter ved mer aktivitet.
 5. Jeg har tenkt litt i det siste, på forskjellige scenarioer. Hva skjer om livet og hundeholdet ikke går sammen likevel? Dette er lite erfaringsbasert spørsmål, men har sett og hørt om lignende tilfeller. For eksempel: 1) Man får seg en grei familiehund som er med på det meste. Og etter hvert som tiden går interesserer man seg for mer og mer friluftsliv og lengre og lengre turer. Denne hunden klarer fint noen timer på fjellet, men etter hvert ser man at dette ikke er hunden som passer livsstilen. Hva gjør man ? 2) Man hadde masse planer om hundesporter og lange turer med hunden. Hunden får dårlig resultat på HD eller AD og sliter allerede som ettåring. Hunden har det fysisk greit med små gåturer i bånd og litt hjernetrim hjemme, men hverken eier eller hund har det så greit psykisk. Hva gjør man? 3) Man driver aktivt med bruks og får en hund deretter. Hunden har masse forskjellige nykker som en hverdagshund, men en ok brukshund. Bruksinteressen og tiden man kan bruke på dette daler på grunn av endringer i livssituasjon og man sitter igjen med en utagerende(+++) hund som heller ikke blir brukt nok. Hva gjør man? Og hvis svaret på noe av dette er omplassering/avliving, er det "lov" å få seg en ny hund som da passer livet?
 6. De kan for min del trene hvordan de vil, jeg blander meg opp i det. Men da kan jeg påstå at det å rope bra er forstyrrende for meg? Eller belønne med pipeleke? Også skal de ta hensyn? Det er mye jeg ikke får bruke i konkurranse, betyr ikke at dette skal legges helt vekk på treningene også...
 7. Jo jeg har ikke noe imot å kunne bidra, har vært med på dugnad i klubben. Føler meg bare diskriminert litt... Det forstyrrer de andre. Jeg er klar over at det er frivillig, men jeg forstår ikke hvordan en klikker kan forstyrre så mye. Klikker er mye mer nøyaktig enn "bra" og jeg sparer meg for en del arbeid på "terpingen".
 8. Hei igjen! Da har jeg kommet til enda en problemstilling med hundeklubben min. Som medlem kan jeg trene på banen deres når det ikke er kurs og kan delta på fellestreningene. Fellestreningene er lagt opp slik at man kan trene på det man vil, men det vil for eksempel bli satt opp bane i agility og Rally Lydighet (på agiliity og RL treningene) som man kan gå hvis man vil. Klubbens instruktører er ofte på disse fellestreningene og hjelper til. Jeg har gått på et par slike fellestreninger og trent sånne basic ting men utnyttet forstyrrelsene. Nå har jeg også måttet kutte ut klikkeren her. Jeg synes klikker er en flott betinget forsterker som er veldig grei i innlæring og trening, men hunden kan også "bra". Det er spesielt insturktøren fra valpekurset som ikke liker denne klikkeren, den forstyrrer andre. Dessverre er dette eneste klubb i nærheten jeg kan trene med, kan jeg klage til NKK (de er inn under NKK)?
 9. Jeg var kommet så langt på innkallingen at dette var en overkommelig forstyrrelse, kursleder var jo ikke akkuratt interessert i å fortelle for eksempel dette, eller spørre om hvor langt jeg var kommet i treningen.
 10. Men hvordan er ikke "BRRRAAAAAA!" like forstyrrende? Jeg har brukt mye ord, men synes også klikker er mye mer nøyaktig i innlæringsfasen. Jeg tror akkuratt nå at instruktørene ikke kan vente lengre med å fryse meg mer ut. Trodde også at forstyrrelser var bra, til en viss grad. Jeg stod i enden av banen, langt vekke fra andre. Enig... Men nå føler jeg meg veldig utstøtt på kurset. De driver med innkalling fra stå til utgangsstilling. Jeg prøver å ha en innkalling som kan få hunden fra for eksempel andre hunder og spurte om instruktøren heller kunne leie valpen min mot folk eller valper, slik at jeg kunne kalle den inn. Dette måtte jeg forklare kanskje fem ganger, fordi instruktøren enten ikke forstod eller hadde lyst å forstå hvorfor valpen skulle bli/være opptatt av andre valper...
 11. Sist kurstime hadde jeg lest meg opp på et par ting jeg ville trene på. Så når de andre valpene var nødt til å gå fot-stanse-bli, stilte jeg meg i hjørnet på banen og trente på min fremgangsmåte på ca samme ting. Jeg hadde med klikkeren for å fange momentene litt bedre enn med bare "bra". Fikk beskjed om at klikker forstyrret og at jeg kunne ikke holde på med det. Jeg mener selv jeg tok hensyn siden jeg prøvde å få avstand mellom meg og de andre.
 12. Okey, takk for svar Interessant det der
 13. Så nettopp på facebook at noen gir vekk valper pga en tyvparring mellom far og datter. Valpene er NKK registrerte, men har avlssperre. Hvordan blir valpene i slike parringer, foreldre og barn, søsken? Kan de komme med noen defekter? Er bare nysgjerrig, i menneskeverden kan det jo gi noen feil på barn..
 14. Det Wilhelmina sa: Jeg kommer sannsynligvis til å bruke lokking når jeg ikke får til å shape inn adferder. I blant blir det å bruke den lettvinte løsningen, lokking gir et raskere resultat enn shapingen gjør. Tror fellesnevneren her er egentlig at pedagogikken har feilet. Teite kursledere som ikke ser at folk er forskjellige.