Gå til innhold
Hundesonen.no

yoloomg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  72
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om yoloomg

 • Rang
  Nykommer
 1. Hvordan vite om oppdretteren/hundene er bra?

  Takk for svar! Helse er ikke noe tenke på, ingen kjente sykdommer og slikt. Rasemiljøet er lite i Norge, må eventuelt spørre på Facebook i diverse grupper. Offisielle resultater går på utstilling, ingen hundesporter. Føler det er en jungel! Alle hundene leker fint med sin flokk og løper og leker i hagen og sånn, men ser jo aldri hundene i byen, hundeparker, arenaer der man gjerne vil vite at hunden klarer seg. Synes det mentale er vanskelig å sjekke opp.
 2. Spør litt på generelt grunnlag og for en venn. Når man har lest og undersøkt og funnet en rase som godt kan passe en, men den er fåtallig i Norge. Hvordan undersøker man da oppdretteren og linjene og individene? For eksempel raser som det ikke "brukes" til så mye annet enn utstillig og selskap, hva slags spørsmål skal man da stille til oppdretterne før man velger en oppdretter og kull?
 3. Dårlige opplevelser til å fra siden jeg opprettet denne tråden. Men i helga skjedde det igjen, og jeg hadde anledning til å slippe hunden fordi jeg ville den skulle finne ut av det selv. Kom en løs hund og jeg spurte om eieren kunne ta den i bånd, eieren ropte, men hunden var på stø kurs mot oss. Så jeg slapp båndet og snudde. Hundene hilser stivt, og den andre hunden begynner å vimse rundt min. Dette liker min dårlig, og setter i et brøl mens han springer etter den andre hunden. Og brøler. Og bjeffer. Og den andre hunden stikker hylende. Så snur min og løper full fart etter meg. Eieren får tatt hunden sin i bånd, og gir meg en lang skyldebøtte om hvorfor i all verden jeg har en agressiv hund løs og at jeg ikke burde ha hund og at jeg skal bli anmeldt neste gang det skjer. So much for å prøve å gi hunden min en "bedre" opplevelse av løshund.
 4. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  "Vi så oss interessert i å blande Working springer spaniel (støtende) og Engelsk setter (stående), da dette er en spennende kombinasjon. " Nå er ikke jeg ekspert, men er ikke dette oppskriften på å få en dårlig fuglehund? Skal ikke de stående være skikkelig gode på å stå? Og blander man inn støtende der, så blir det vel helt motsatt fra stående?
 5. Kunne egentlig ikke vært mer enig her! Selv brukshunden til en bekjent, som gikk toppklasser i lydighet og hadde verdens beste innkalling fra alt, så svart når jaktinstiktet våknet. Det gikk heldigvis bra med sauen, men det er bare flaks. Jeg tror ikke man skal sette polarhunder i bås, bare fordi de er store om muligens litt primitive og selvstendige. Den skjønne kongepuddelen Missy kan også drepe om den får sjansen.
 6. Tragisk sak, men om man skal forby alle raser som kan bli aggressive og gjøre skade på husdyr, ja da er det ikke mange hunderaser igjen til folket... Men står det noe om hva som skjedde? Om hunden kom seg løs/rømte eller om eier gikk tur med den løs?
 7. Springer Spaneil

  Takk for svar! Begynner å få mer og mer sansen for ESS!
 8. Springer Spaneil

  Ble litt gira på springer spaniel rasen, har lest en del her men ikke så mange som har de. Har litt spørsmål; setter pris på svar, og fra de som bare har knapt vært borti rasene. - Hva er forskjellene på Engelsk og Welsh SS i gemytt og jaktmåte? - Hvordan er de på tur i skog og mark, er det hele tiden "jakt jakt jakt?" - Hva motiveres de best av, leke eller godbiter? - Hvordan kan man forvente at de er med andre husdyr som katter, høner, kaniner, sauer, hester og kyr? (mtp jaktinstinkt)
 9. Liten-mellomstor hund til allsidig bruk

  Skal gjøre det Skal sjekke ut den også!
 10. Liten-mellomstor hund til allsidig bruk

  Takk for utfyllende svar @Zappa! Springeren har jeg lite erfaring med selv, men en kollega har en engelsk springer spaniel, en hann som nå er kastrert, kjempestressa og utagerende. Nå er ikke kollegaen min den mest engasjerte hundeeieren, men fikk litt dårlig inntrykk av rasen
 11. Liten-mellomstor hund til allsidig bruk

  Takk for forslag Jeg spør gjerne mer! Jaktinstinktet... de er jo jakthunder og virker som de kan bli brukt til ganske mye forskjellig jakt. Hvordan fungerer det i hverdagen? Du nevner diltere, det kan jeg leve med, men separasjonsangst og sånn? Stressnivået? Er det mange gode oppdrettere av springer? Har de veldig ulikt fokus på hva de avler på?
 12. Jeg tenkte å drømme meg vekk litt/planlegge for fremtiden og trenger litt innspill på en eventuell rase. Akkurat nå har jeg en stor blandingshund av bruksraser som er stressa og utagerende mot det meste - jeg ønsker meg noe motsatt. - Liten - mellomstor hund. Hvis liten så likevel robust. Mellomstor(her er jo definisjonsspørsmål) som ikke overskrider 25kg ca - Sosial med alt og alle. Ikke kjente aggresjonsproblemer mot noen - Pelsstell er uviktig, men hvis hunden krever mye pelsstell så gjerne en rase som kan holdes med "bruksklipp" - Allsidig: skal "brukes" til turgåing, være med på alt mulig i hverdagen, og alle hundesporter på hobbynivå. - Gjerne noe førerorientert og lettlært - Ikke jaktinstinkt på alt mulig, men tror jeg kunne hatt retriever eller spaniel sitt jakt - Lite stress og lyd Har jeg glemt noen kriterier? Foreløpig varierer hva jeg ønsker meg med dagshumør: fra mellompuddel og italiensk mynde, til jaktgolden og springer spaniel. Tror jeg kunne hatt begge deler, men har likevel ingen ambisjoner om å komme langt i noen sporter. Setter pris på tilbakemeldinger og spørsmål!
 13. Vel, her hadde jeg ikke turt å slippe hunden pga vei med trafikk og sau på beite rett ved. Jeg vet faktisk ikke om hunden hadde angrepet eller ikke. Jeg vet at den utagerer av frykt/sinne/aggresjon og ikke forventning, så om den hadde spist den andre hunden ja nei det vet jeg ikke. Her virker jo ingen godbiter eller kommando pga høyt stress og/eller frykt.
 14. Hunden min utagerer på andre hunder i bånd. Vi øver på passeringer hver tur, men i det siste så har treningen blitt ødelagt av løse hunder. Dette har skjedd flere ganger de siste månedene. Jeg prøver da som regel å ta en neve godbiter og stappe den i hunden mens jeg fører den vekk, men det funker ikke så godt. Hunden blir høy og tar ikke godbitene. Siste hendelse er som følger: Jeg går langs veien, aner fred og ingen fare. Jeg ser en hund ved et hus, og begynner å fore hunden min med godbiter. Så kommer plutselig en annen hund springende ut av huset og bjeffer og springer bort og etter min hund som da glefser og bjeffer på denne hunden og som jeg må holde igjen. Så kommer eier og kjefter på hundene sine og går. Det tar 50 meter før hunden min lander og kan ta godbiter igjen. Hva skal man gjøre i slike situasjoner? Føler de ødelegger så fryktelig mye for treningen
 15. Hund jaget og drepte sau

  Men om hunden drepte en flokk med høns. Eller kaniner. Eller lemen... Ville dere ha avlivet den da? Hadde nok tatt hunden min om den drepte en annen hund, men de har jo instinkt...
×