Jump to content
Hundesonen.no

yoloomg

Medlemmer
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

About yoloomg

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. yoloomg

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Beaglier - "Litt fakta om rasen: Beaglier er en blanding av Beagle(mor) og Cavalier King Charles Spaniel(far). Dette er en designer rase som er veldig populær i Australia. " Pomshih - "Mor er shih tzu, far er pomeranian. Dette er en blanding som gir herlige valper, snille og lekne. Som regel blir pelsen mest lik Shih tzu, og da vil de røyte veldig lite. Er som regel også hunder som bjeffer lite." PomChiTib... Portutoller... Også 30 000 kr for en doodle... Det var min tur på Finn.no idag.
 2. yoloomg

  Eierskifte

  Men du visste jo heller ikke at tispa var drektig, du var jo på besøk der to ganger. Ikke sikkert de heller visste det. Og sannsynligvis hadde det vært for sent med abortsprøyte når dere hadde funnet utav det. Blandingsvalper tjener man da ikke stort mye penger på, og tjuvparring tar man seg ikke betalt for, tvert i mot.
 3. yoloomg

  Picardie spaniel, erfaringer?

  Veldig spennende rase! Virker på meg mer som en stående fuglehund enn en spanieltype, da de tar stand(leser jeg). Sikkert en skikkelig kul hund for jegere, men om tanken "bare" var hundesport og familiehund, hadde jeg gått for noe annet.
 4. yoloomg

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Var det jeg også stusset litt på 😂 Visste ikke om det var noe eget om man blandet hårlagene 🤣
 5. yoloomg

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Finner ikke igjen annonsen nå, men kom over "ulvesikre" valper på Finn... De var ulvesikre(husker ikke nøyaktig ordlyd) fordi de aldri gikk mer enn 60 meter fra fører. Det var blanding av langhåret og korthåret vorsteh.
 6. Helt ærlig, lever den tilbake. Det er kjipt nå, men som andre sier, du kommer til å angre mange ganger på at du ikke gjorde det. Og etter mye snørr og tårer og frustrasjon og fortvilelse så må du nok ta en lignende avgjørelse senere. Det er kanskje litt kynisk, men jeg unner ingen en problemhund. Dere har barn, og får sikkert besøk, og bor kanskje i tettbygget strøk, det kommer til å være mennesker overalt. Og da, med en så stor hund som nå knurrer på sønnen i huset, så blir det ikke moro. Så må dere flytte ut i hyttiheiti og barna får ikke ha besøk fordi hunden vil spise fremmede...
 7. yoloomg

  Utfordringer lydighet - ruta og sitt/dekk

  Ja, bryt posisjonen, gå noen skritt fvf og ny sitt. Det skal koste å gjøre feil har jeg nylig lært og jeg selv har vært dårlig på akkurat det. "den prøver jo så hardt så den må jo få belønning" har jeg ofte tenkt, og får feil posisjon og feil ting og feil alt Men de 5 sekundene må du jo shape deg frem til, går du fra 1 sek til 5 sek, ja da legger den seg, men gradvis fra 1 til 5 så skal du få det til
 8. yoloomg

  Manglende respekt og dårlig "drive"

  Takk, dette kom jeg ikke på i farta, men det er jo egentlig det som er noe av det viktige.
 9. yoloomg

  Manglende respekt og dårlig "drive"

  Nei han mangler ikke respekt, hunder vet ikke hva respekt er. De ser stort sett bare på konsekvensene av det de gjør og personene forbundet med det. Belønningen for å stjele er så mye større og gøyere og bedre enn at du sier "NEI", derfor bryr hunden seg ikke. Så det som kan virke er også det som jeg ikke vil anbefale, la straffen være "verre" enn belønningen. Altså, du kan ta hunden din skikkelig hardt i det den stjeler og se om den vil stjele igjen. Problemet med dette er 1) du ødelegger forholdet dere i mellom, du blir enda kjipere for iblant straffer du 2) det kan virke når du ser på og følger med men meg en gang du snur deg så stjeler den. Ja, han kan jo ha funnet ut selv at det lukter mat og mat er godt så da spiser vi det. Og HVER gang han får stjelt så forsterkes det.
 10. yoloomg

  Utfordringer lydighet - ruta og sitt/dekk

  Kjekt det funka! Her ville jeg nok feilet han helt, du la deg ned - altså gjorde du feil - så nå må du jobbe mer for å faktisk gjøre rett. For han skal jo ikke sitt - ligg - sitt opp, han skal sitt. Punktum. Tror det vil være lurt å dele opp disse momentene, terp på at sitt betyr sitt og bli sittende, dra ut klikket. Og sett det senere sammen med i fvf, så blir det enklere. Noen hunder lager også sine egne kjeder, og da kan det være at det blir en kjede å gå fvf, sitt, ligg, sitt opp, fordi de får belønning for siste delen, altså er hele delen rett. Dustehunder de må jo forstå hva vi mener! Men ja, poenget mitt er, 1) dra ut sitten 2) feil ligg, ikke belønn sitt opp etterpå. https://mortenegtvedt.wordpress.com/2013/02/08/laer-hunden-a-holde-posisjonen-uten-omvendtlokking/ Greit å lese
 11. yoloomg

  Utfordringer lydighet - ruta og sitt/dekk

  Ruta hadde jeg gått tilbake til der han alltid springer ut, og så økt avstanden bare bittelitt og vært sikker på at han bare springer ut(uten å apportere). Tenk på å klikke FØR han er i matta, så kan det bli presist når du faktisk klikker Her ville jeg ha prøvd to ting; klikket med en gang han satt seg og gradvis utvide tiden før klikket. Altså sitt - klikk, sitt - 1 sek - klikk, etc. Men veldig gradvis. Og hvis han legger seg, så feile han "skikkelig", altså det skal koste å gjøre feil. Legger han seg, ja da må han sitte lengre før han får klikket.
 12. yoloomg

  Manglende respekt og dårlig "drive"

  Altså, jeg ville først pakket vekk "respekt" og "leder" og sett på dette med nye øyne. Ja, han bryr seg ikke om du sier nei, fordi vinningen er større enn "straffen". Dessverre kan det være veldig vanskelig å få hunder til å slutte å stjele, fordi det har vist seg at det funker. Så enten må du fjerne det som stjeles kan, eller fjerne hunden. Og angående arbeidslysten med deg, ja, det er ofte nytt og gøy og spennende med nye mennesker, til og med det kjedelige tørrforet blir gøy å jobbe for. Derfor ville jeg tatt og bygget opp samarbeidet igjen, med å trene på enkle ting, med nye godbiter og variere mye. Korte gøye økter. Slik at du blir gøy!
 13. yoloomg

  Håndtering - tvang eller frivillighet? Tanker?

  Ja jo, de aller fleste har det slik. Men så har du hunder som synes det er helt pyton. Og så klipper man feil og ting blir tusen ganger verre med tvang. Nå er jo de fear free greiene og husbandry feks brukt i dyrehager, nettopp for å slippe å dope ned for å undersøke/sette sprøyte, men også fordi man ikke bare kan holde fast en tiger eller neshorn. Vi har nok vært heldige med disse hundene våre, med at hvis det er noe de ikke takler så "gir de opp" før de sloss for livet. Og da kan vi tvinge de til ubehagelige ting. (Sier ikke at alle som holder en labb fast ved kloklipp har hunder som har gitt opp).
 14. yoloomg

  Håndtering - tvang eller frivillighet? Tanker?

  Jeg trener på håndtering/har lært inn håndtering på det viset at alt er frivillig og hunden må takle det. Jeg holder aldri fast, som i at jeg holder igjen feks labben som hunden vil dra til seg, men klart jeg holder fast labben når jeg klipper negler. Men med en gang hunden vil ha labben, så slipper jeg, for da har jeg krysset en grense. Dette skjer typisk når jeg holder for lenge (strever med å klippe rett). Det er ikke å tape, men å respektere hundens ønske. Det enkleste er jo å venne til valpen med å bli håndert tidlig, altså kloklipp og sprøyter og undersøkelser, som blir belønnet, for hvis man en gang klipper feil klo, så er det kanskje 1 av 100 som gjorde vondt men som man fikk godbit for, mens de 99 andre fikk man godbitfor og det gikk greit.
 15. yoloomg

  Hva omplasserer man?

  Såvidt jeg vet har hun ikke snakket med oppdretter på flere år, da rådet hun fikk for stresset hund var å sette den på plass og vise hvem som er sjefen. I tillegg til et grineinnlegg fra oppdretter etter at vedkommende fikk nyss om at hunden var kastrert. Så oppdretter her er ikke et alternativ tenker jeg.
×