Jump to content
Hundesonen.no

yoloomg

Medlemmer
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About yoloomg

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. yoloomg

  Hvorfor er titler så stas?

  Jo men hun har jo prestasjonene, minnene og opplevelsen i boks da
 2. yoloomg

  Hvorfor er titler så stas?

  Har en hundevennegjeng som konkurrerer om og om igjen i klasse 1 for å få den der klasse 1 tittelen, hvorfor? Når de flere ganger har hatt muligheten å gå opp til klasse 2 og begynne å konkurrere der. Er jeg rar som ikke synes titler er så stas?
 3. HVA er egentlig forskjellene på rasene mtp egenskaper. Og da gjerne også på jaktvariantene på disse?
 4. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Takk for et meget utfyllende innlegg! Ser jo at kunnskapen om hest og ridning kanskje var mer fraværende enn ferdighetene, og det hadde nok blitt å begynne fra start, og da kunne man som du sier prøvd å tilpasse det så godt som mulig. Men det er en jungel da, føler ting er hakket enklere med hund, at det ikke er så veldig mange veier å gå når man har valgt metode.
 5. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Ja, klassisk ridning! Så det høres jo ut som en rideform som er bra for hesten? Samarbeid og lite tvang? Men høres avansert ut for en "bare sitte på hesten"-rytter (som meg). Var vel faktisk Åsheim Ridning jeg leste alt dette på, nå når jeg sjekket opp nettsiden. virker nesten "for godt til å være sant" med de før-etter bildene av hestene.
 6. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Takk for svar dere! Jeg googler og leser og graver meg dypere og dypere, men føler bare jeg vet mindre og mindre. Jeg ser jo unghest, håndtering og triks er liksom klikkertrening fint, men jeg klarer liksom ikke finne frem til hesten som går Grand Prix klasser og er trent med +R. Så leser jeg om klassisk dressur, at det skal være så positivt og naturlig, men jeg får likevel ikke helt taket på hva som gjør det så mye mer naturlig og positivt(annet at det ser ut som at hestene bygger masse muskler med det). Blir liksom redd at hvis jeg får meg en hest og "faller tilbake" til PS og NF, så er det fort gjort å godta det i hundetrening også...
 7. yoloomg

  Låsninger og kiropraktikk

  Svarer nok ikke direkte på spørsmålet, men jeg har vært innom kiropraktor ved to anledninger/plager. Første gang slet jeg med å trekke pusten dypt og det gjorde vondt i brystet ved bevegelse som løping. Viste seg at jeg hadde låsninger i ribbena, der de liksom skal bevege seg ut og inn med inn og utpust. Gikk derfra og var helt fin. Andre gangen var det hofta og smerter i den etter at jeg begynte å trene. Viste seg at hofta mi var skjev, trolig etter et fall fra en hest noen år tidligere. Trengte to-tre avtaler før ting ble helt fint igjen. Så jeg vil jo si jeg har bare god erfaring med kiro.
 8. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Dette har jeg også lest litt om, før var liksom NH det mest naturlige og fantastiske, men ser jo at mye av metodene er litt "slemme". Jeg tenkte jo kanskje å få meg en voksen innridd hest, og ta det derfra, men hvordan begynner man? Om det er noen trenere i Norge som driver med slik og hvordan blir det å omskolere en hest til det +R (slik de kaller det på engelsk) hester.
 9. Jeg var ihuga hestejente før, hadde aldri hest selv, men rideskole og forhester. Det var masse turer i skog og hei, og etter hvert lærte jeg masse også og deltok på klubbstevner og sprangstevner og distanseritt. Flytting og studietilværelse tok over, og så hund. Men nå har jeg begynt å leke med tanken på å få hest igjen. Kanskje først ta ridetimer og så kanskje min egen. Men, og her kommer problemet, hvordan kan jeg, som er en positiv/belønningsbasert hundetrener gå over til hestetrening som stort sett baserer seg på PS og NF? For det er jo det det er, hesteridning, med bitt og skjenkler og så videre. Det er slik jeg også red, men i hundetrening så faller det meg ikke inn å anvende slike metoder, hvordan skal jeg anvende de på hest da? Hvordan løser man slikt? Kan man klikkertrene hest? Kan man ri inn hest med PF ?
 10. yoloomg

  Lek eller noe annet

  Ser ut som de begge er med på leken, og drar like mye i gang.
 11. Jeg vil ikke si jeg er negativ, heller realistisk, når folk har spurt. Men jeg er glad jeg har vært såpass ærlig, fordi noen av de jeg har snakket med burde/bør ikke ha hund. Det jeg presiserer er ofte ikke bare at du må ut i all slags vær, men det at du faktisk må hjem. Du kan ikke gå på lønningspils rett etter jobb, fordi hunden sitter hjemme. Du kan ikke være på nachspiel til morgenkvisten eller bli med en jente/fyr hjem fra byen, du må faktisk hjem til hunden. Og du kan ikke få valp på en lørdag og jobbe vanlig på mandag og resten av uka. Heldigvis har noen ombestemt seg mtp hund, men dessverre har noen ikke. De som ikke har ombestemt seg har nå en ung golden retriver stående i hundegård hele dagen og en tur i ny og ne. Den er ute fordi den spiser inventaret, og få turer fordi guttungen på 7 synes det er skummelt å gå med så stor hund som bare drar og drar på tur. Alenemoren har nok med fulltidsjobb...
 12. yoloomg

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Noen som har lyst på stafferanien valper? 4 prinser ankom 16. Desember. 🎅🏽🦁👑🦁👑🦁👑🦁👑 Både mor og far er av blandingen Stafferanien///PomStaff (engelsk staffordshire bullterrier / pomeranien). Kongelig og gudommelig blodlinje👑🦁❤️. Allerede rukket å bli en velkjent, legendarisk og evangelisk rase tross sin ferskhet. Mattilsynet vært på besøk og sjekket familien og fikk imponerende prima tilbakemeldinger✨🙏👁. Takk for besøket mattilsynet, og takk for all oppmerksomhet rundt familien. Veldig god erfaring med den blandingen. «staffen» blir litt lettere på tå, lengere pels for wikinglandet og mer bjeffsom, Pomeranien blir blandt annet større og kraftigere. Staffen får mer vokal og pomeranien et par hakk mindre bjeffsom. Blandingen/familien er så vidt jeg vet første av sitt slag. Evangelisk 💛👁✨ Mor: Eternity/Pippi 👑 Far: kong Brutus den andre 👑 Ønsker nytt kjærlig hjem i slutten av februar ca. Leveres «all natural» (uten vaksiner og chip), ønsker selvsagt ikke kastreres. På forhånd takk for interessen/omtanken/fremtidig gjeter-rolle. < 3
 13. yoloomg

  Back on track

  Takk for svar! Godt bepelset er nok mer schäferpels enn husky pels
 14. yoloomg

  Back on track

  Fikk tips om Back on track dekken til bikkja, den er litt stiv i ryggen og hoftene. Leser på instruksjonen til produktene, man må ha en tilvenningsperiode, og etter det bør man bruke produktet MINST 8 timer til dagen, gjerne lengre. Etter de innledende 2–3 dagene er det viktig å fortsette å bruke produktet intensivt i minst 10, gjerne 20 dager, før man vurderer effekten. Jeg tenkte egentlig å bruke dekken på de kaldeste dagene + lenge ligging i bil. Har aldri hatt behovet for dekken før, da dyret er godt bepelset. Blir det bortkastet å ha back on track dekken da? Om jeg ikke følger disse MINST 8 timene og 20 dager i strekk?
 15. yoloomg

  Kjemisk kastering

  Kjemisk kastrering hadde ingen negative effekter som jeg kunne se, men det positive var at den tok vekk "toppene" på frustrasjon og stress. Mye mer behagelig hund å møte forstyrrelser med.
×