Gå til innhold
Hundesonen.no

yoloomg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  66
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om yoloomg

 • Rang
  Nykommer
 1. Springer Spaneil

  Takk for svar! Begynner å få mer og mer sansen for ESS!
 2. Springer Spaneil

  Ble litt gira på springer spaniel rasen, har lest en del her men ikke så mange som har de. Har litt spørsmål; setter pris på svar, og fra de som bare har knapt vært borti rasene. - Hva er forskjellene på Engelsk og Welsh SS i gemytt og jaktmåte? - Hvordan er de på tur i skog og mark, er det hele tiden "jakt jakt jakt?" - Hva motiveres de best av, leke eller godbiter? - Hvordan kan man forvente at de er med andre husdyr som katter, høner, kaniner, sauer, hester og kyr? (mtp jaktinstinkt)
 3. Liten-mellomstor hund til allsidig bruk

  Skal gjøre det Skal sjekke ut den også!
 4. Liten-mellomstor hund til allsidig bruk

  Takk for utfyllende svar @Zappa! Springeren har jeg lite erfaring med selv, men en kollega har en engelsk springer spaniel, en hann som nå er kastrert, kjempestressa og utagerende. Nå er ikke kollegaen min den mest engasjerte hundeeieren, men fikk litt dårlig inntrykk av rasen
 5. Liten-mellomstor hund til allsidig bruk

  Takk for forslag Jeg spør gjerne mer! Jaktinstinktet... de er jo jakthunder og virker som de kan bli brukt til ganske mye forskjellig jakt. Hvordan fungerer det i hverdagen? Du nevner diltere, det kan jeg leve med, men separasjonsangst og sånn? Stressnivået? Er det mange gode oppdrettere av springer? Har de veldig ulikt fokus på hva de avler på?
 6. Jeg tenkte å drømme meg vekk litt/planlegge for fremtiden og trenger litt innspill på en eventuell rase. Akkurat nå har jeg en stor blandingshund av bruksraser som er stressa og utagerende mot det meste - jeg ønsker meg noe motsatt. - Liten - mellomstor hund. Hvis liten så likevel robust. Mellomstor(her er jo definisjonsspørsmål) som ikke overskrider 25kg ca - Sosial med alt og alle. Ikke kjente aggresjonsproblemer mot noen - Pelsstell er uviktig, men hvis hunden krever mye pelsstell så gjerne en rase som kan holdes med "bruksklipp" - Allsidig: skal "brukes" til turgåing, være med på alt mulig i hverdagen, og alle hundesporter på hobbynivå. - Gjerne noe førerorientert og lettlært - Ikke jaktinstinkt på alt mulig, men tror jeg kunne hatt retriever eller spaniel sitt jakt - Lite stress og lyd Har jeg glemt noen kriterier? Foreløpig varierer hva jeg ønsker meg med dagshumør: fra mellompuddel og italiensk mynde, til jaktgolden og springer spaniel. Tror jeg kunne hatt begge deler, men har likevel ingen ambisjoner om å komme langt i noen sporter. Setter pris på tilbakemeldinger og spørsmål!
 7. Vel, her hadde jeg ikke turt å slippe hunden pga vei med trafikk og sau på beite rett ved. Jeg vet faktisk ikke om hunden hadde angrepet eller ikke. Jeg vet at den utagerer av frykt/sinne/aggresjon og ikke forventning, så om den hadde spist den andre hunden ja nei det vet jeg ikke. Her virker jo ingen godbiter eller kommando pga høyt stress og/eller frykt.
 8. Hunden min utagerer på andre hunder i bånd. Vi øver på passeringer hver tur, men i det siste så har treningen blitt ødelagt av løse hunder. Dette har skjedd flere ganger de siste månedene. Jeg prøver da som regel å ta en neve godbiter og stappe den i hunden mens jeg fører den vekk, men det funker ikke så godt. Hunden blir høy og tar ikke godbitene. Siste hendelse er som følger: Jeg går langs veien, aner fred og ingen fare. Jeg ser en hund ved et hus, og begynner å fore hunden min med godbiter. Så kommer plutselig en annen hund springende ut av huset og bjeffer og springer bort og etter min hund som da glefser og bjeffer på denne hunden og som jeg må holde igjen. Så kommer eier og kjefter på hundene sine og går. Det tar 50 meter før hunden min lander og kan ta godbiter igjen. Hva skal man gjøre i slike situasjoner? Føler de ødelegger så fryktelig mye for treningen
 9. Hund jaget og drepte sau

  Men om hunden drepte en flokk med høns. Eller kaniner. Eller lemen... Ville dere ha avlivet den da? Hadde nok tatt hunden min om den drepte en annen hund, men de har jo instinkt...
 10. Et småbruk har dukket opp til salgs i kommunen. Som regel selges alle husene i denne bygda privat og kommer aldri for salg. Småbruk er Drømmen, med stor D. Det må søkes om konsesjon, men står ingenting om driveplikt. Det er i underkant av 30 da dyrket mark og «fjøs» til underkant av 50 vinterfora sauer. Jeg har ikke tenkt å drive med sau, men kanskje noen dyr på hobby bruk i tillegg til hundeskole/kennel. Den dyrka marken leier jeg bare ut til naboer. Huset er gammelt og tenkte bare å rive og bygge nytt etterhvert. Totalt er eiendommen på over 200 da. Hvor stor sannsynlighet er det å få konsesjon tro? Vet at mindre gårder blir solgt til de større gårdene, og siden man sjelden får skilt ut noe tomt med hus, blir slike gamle hus stående og forfalle. Vil jo tro kommunen vil ha folk boende der. Likevel er det ofte kjøperen som får ekstrakostnadene om konsesjon ikke blir gitt og man må selge videre. Noen som har erfaring med dette?
 11. Underlag agility grunntrening

  Takk for svar! Naboen har ikke plen. Var bare usikker på om platting ble for hardt, men på en annen side er det nok mer sklisikkert.
 12. Underlag agility grunntrening

  Jeg har lenge hatt lyst til å begynne å trene agility, men har ikke noen agilitybaner i umiddelbar nærhet. Har heller ikke hage. Er avhengig av å ha inngjerdet område så lekeplass i gata er ikke aktuelt. MEN! Naboen har en stor terasse/platting som er innelukket som jeg kan bruke. Hvis jeg legger kunstgresstepper for eksempel fra Jula der, er det underlaget greit å trene agility grunntrening? Tenker slalåm, running contacts, rundt pinner, og muligens kavaletter ? Hadde vært veldig greit å ikke måtte dra langt for 10 min trening.
 13. Venteatferd/slappe av

  Jeg prøver å trene litt lydighet med det hormonelle ungdyret mitt i hundeklubben. Han koker fryktelig lett over og jeg må "planlegge" øktene mine godt for at gode arbeidssekunder ikke skal gå vekk til unødvendig arbeid. Han slapper ikke av på treningsplassen og er alltid på jobb. På treninger pleier instruktørene å prate fryktelig mye (fordi det er nybegynnere og viderekomne i samme treningsgruppe) og mens alle andre hunder sitter rolig på plass og kan fortsette jobben etterpå, bruker min opp energi på å sitte på plass i 5 minutter. Og når jeg da starter treningen er han sliten og idiot. Forståelig nok. Kommanderer jeg hunden til "gå og legg deg", legger den seg ned, men følger med på meg - altså på jobb. Dessverre må man parkere 250 m fra kursplassen, så det er liksom ikke bare å ta hunden i bilen for en liten pause... Litt usikker på hva jeg skal gjøre og hvordan jeg skal gripe det an. Hvordan trener man utholdenhet? Skal jeg bare gå på treninger og la hunden ligge og se på og lære seg å slappe av? Hvordan belønner man avslapping?
 14. Jeg kikker stadig på annonser om hund på Finn.no og kommer over en del rare ting. Her er dagens bidrag: Noen vil avle på sin Hovawart: "Mitt ønske om hvilken tispe han trolig ville fått fantastiske valper med er ,: golden retriver , Rottweiler eller Dobbermann . ( Hovawart har tre coulorfargen i genene som en av dem tre rasen er av farger ) , så det hadde nok blitt flotte hunder . Ellers Newfoundlandshund? , Schæfer , Kuvaz , Siberian Husky , ELLER ANDRE RASER . " Noen vil avle på sin blandingshund: "7 år, amerikansk bulldog/rottweiler. Har over 20 valper fra tidligere parringer. " Noen vil ha valper på sin blandigstispe: "Aria er en god gatemix som jeg ønsker å få valper på nå. Aria er rett over 3 år å veldig glad å leken. Hvilken rase hun blandes med er ikke så viktig, siden hun har det meste i seg fra før"
 15. Dogs4all kontra vanlig utstilling.

  Tar opp denne litt. Er det generelt mye forsinkelser på så store utstillinger ? Ser raseparaden begynner klokken 1, mens siste rade i ringen går 12, rekker de (over 20 stk) å bli ferdig før raseparaden?
×