Jump to content
Hundesonen.no

yoloomg

Medlemmer
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About yoloomg

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. yoloomg

  Overholder dere "Forbudt med hund" ute?

  Ja, det er nettopp dette jeg reagerer på. Folk har lov, men hund i bånd har ikke. Ser noen nevner hest, men det føler jeg er litt på siden. Hest har enda flere "restriksjoner" på ferdsel.
 2. Jeg forstår forbudet med hund i kjøpesentre, matbutikker, restauranter og dyreparker. Det er helt OK. Men her jeg ferdes er det forbud mot hund en park og flere av turene jeg har lyst å gå på er det satt opp skilt med forbud. Turområdene inneholder beitende dyr, og båndtvang er en selvfølge, men forbud? Hvem kan stoppe meg? Hvem har hjemmel til å sette opp slik? Nå prøver jeg å unngå å gå der det er beitende dyr fordi jeg selv er skeptisk, men jeg har jo lyst å komme meg på tur dit også. Parken er dessuten folketom med fin plen, hvor jeg har tatt frihet til en lydighetsøkt når jeg passerer. Overholder dere slike forbud?
 3. yoloomg

  Låne jakthund?

  Ser ut som det er håp
 4. yoloomg

  Låne jakthund?

  Takk for svar!
 5. yoloomg

  Låne jakthund?

  Er det noe folk gjør? Jeg har fått smaken på fuglejakt, og med (den lille)mengden fugl det er i fjellet her, så hadde en fuglehund gjort mye nytte for seg. Men OM jeg er så interessert i jakt er jeg enda litt usikker på, at jeg tørr å få meg en fuglehund. Leier/låner folk ut jakthunder? Slik at man kan prøve det en gang eller to før man eventuelt bestemmer seg? Eller må man hive seg på med noen som har en fuglehund?
 6. yoloomg

  Hvorfor er titler så stas?

  Jo men hun har jo prestasjonene, minnene og opplevelsen i boks da
 7. yoloomg

  Hvorfor er titler så stas?

  Har en hundevennegjeng som konkurrerer om og om igjen i klasse 1 for å få den der klasse 1 tittelen, hvorfor? Når de flere ganger har hatt muligheten å gå opp til klasse 2 og begynne å konkurrere der. Er jeg rar som ikke synes titler er så stas?
 8. HVA er egentlig forskjellene på rasene mtp egenskaper. Og da gjerne også på jaktvariantene på disse?
 9. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Takk for et meget utfyllende innlegg! Ser jo at kunnskapen om hest og ridning kanskje var mer fraværende enn ferdighetene, og det hadde nok blitt å begynne fra start, og da kunne man som du sier prøvd å tilpasse det så godt som mulig. Men det er en jungel da, føler ting er hakket enklere med hund, at det ikke er så veldig mange veier å gå når man har valgt metode.
 10. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Ja, klassisk ridning! Så det høres jo ut som en rideform som er bra for hesten? Samarbeid og lite tvang? Men høres avansert ut for en "bare sitte på hesten"-rytter (som meg). Var vel faktisk Åsheim Ridning jeg leste alt dette på, nå når jeg sjekket opp nettsiden. virker nesten "for godt til å være sant" med de før-etter bildene av hestene.
 11. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Takk for svar dere! Jeg googler og leser og graver meg dypere og dypere, men føler bare jeg vet mindre og mindre. Jeg ser jo unghest, håndtering og triks er liksom klikkertrening fint, men jeg klarer liksom ikke finne frem til hesten som går Grand Prix klasser og er trent med +R. Så leser jeg om klassisk dressur, at det skal være så positivt og naturlig, men jeg får likevel ikke helt taket på hva som gjør det så mye mer naturlig og positivt(annet at det ser ut som at hestene bygger masse muskler med det). Blir liksom redd at hvis jeg får meg en hest og "faller tilbake" til PS og NF, så er det fort gjort å godta det i hundetrening også...
 12. yoloomg

  Låsninger og kiropraktikk

  Svarer nok ikke direkte på spørsmålet, men jeg har vært innom kiropraktor ved to anledninger/plager. Første gang slet jeg med å trekke pusten dypt og det gjorde vondt i brystet ved bevegelse som løping. Viste seg at jeg hadde låsninger i ribbena, der de liksom skal bevege seg ut og inn med inn og utpust. Gikk derfra og var helt fin. Andre gangen var det hofta og smerter i den etter at jeg begynte å trene. Viste seg at hofta mi var skjev, trolig etter et fall fra en hest noen år tidligere. Trengte to-tre avtaler før ting ble helt fint igjen. Så jeg vil jo si jeg har bare god erfaring med kiro.
 13. yoloomg

  Hvordan skal jeg kunne begynne med hest igjen?

  Dette har jeg også lest litt om, før var liksom NH det mest naturlige og fantastiske, men ser jo at mye av metodene er litt "slemme". Jeg tenkte jo kanskje å få meg en voksen innridd hest, og ta det derfra, men hvordan begynner man? Om det er noen trenere i Norge som driver med slik og hvordan blir det å omskolere en hest til det +R (slik de kaller det på engelsk) hester.
 14. Jeg var ihuga hestejente før, hadde aldri hest selv, men rideskole og forhester. Det var masse turer i skog og hei, og etter hvert lærte jeg masse også og deltok på klubbstevner og sprangstevner og distanseritt. Flytting og studietilværelse tok over, og så hund. Men nå har jeg begynt å leke med tanken på å få hest igjen. Kanskje først ta ridetimer og så kanskje min egen. Men, og her kommer problemet, hvordan kan jeg, som er en positiv/belønningsbasert hundetrener gå over til hestetrening som stort sett baserer seg på PS og NF? For det er jo det det er, hesteridning, med bitt og skjenkler og så videre. Det er slik jeg også red, men i hundetrening så faller det meg ikke inn å anvende slike metoder, hvordan skal jeg anvende de på hest da? Hvordan løser man slikt? Kan man klikkertrene hest? Kan man ri inn hest med PF ?
 15. yoloomg

  Lek eller noe annet

  Ser ut som de begge er med på leken, og drar like mye i gang.
×