Gå til innhold
Hundesonen.no

yoloomg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  78
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

10 Good

Om yoloomg

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg vil ikke si jeg er negativ, heller realistisk, når folk har spurt. Men jeg er glad jeg har vært såpass ærlig, fordi noen av de jeg har snakket med burde/bør ikke ha hund. Det jeg presiserer er ofte ikke bare at du må ut i all slags vær, men det at du faktisk må hjem. Du kan ikke gå på lønningspils rett etter jobb, fordi hunden sitter hjemme. Du kan ikke være på nachspiel til morgenkvisten eller bli med en jente/fyr hjem fra byen, du må faktisk hjem til hunden. Og du kan ikke få valp på en lørdag og jobbe vanlig på mandag og resten av uka. Heldigvis har noen ombestemt seg mtp hund, men dessverre har noen ikke. De som ikke har ombestemt seg har nå en ung golden retriver stående i hundegård hele dagen og en tur i ny og ne. Den er ute fordi den spiser inventaret, og få turer fordi guttungen på 7 synes det er skummelt å gå med så stor hund som bare drar og drar på tur. Alenemoren har nok med fulltidsjobb...
 2. yoloomg

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Noen som har lyst på stafferanien valper? 4 prinser ankom 16. Desember. 🎅🏽🦁👑🦁👑🦁👑🦁👑 Både mor og far er av blandingen Stafferanien///PomStaff (engelsk staffordshire bullterrier / pomeranien). Kongelig og gudommelig blodlinje👑🦁❤️. Allerede rukket å bli en velkjent, legendarisk og evangelisk rase tross sin ferskhet. Mattilsynet vært på besøk og sjekket familien og fikk imponerende prima tilbakemeldinger✨🙏👁. Takk for besøket mattilsynet, og takk for all oppmerksomhet rundt familien. Veldig god erfaring med den blandingen. «staffen» blir litt lettere på tå, lengere pels for wikinglandet og mer bjeffsom, Pomeranien blir blandt annet større og kraftigere. Staffen får mer vokal og pomeranien et par hakk mindre bjeffsom. Blandingen/familien er så vidt jeg vet første av sitt slag. Evangelisk 💛👁✨ Mor: Eternity/Pippi 👑 Far: kong Brutus den andre 👑 Ønsker nytt kjærlig hjem i slutten av februar ca. Leveres «all natural» (uten vaksiner og chip), ønsker selvsagt ikke kastreres. På forhånd takk for interessen/omtanken/fremtidig gjeter-rolle. < 3
 3. yoloomg

  Back on track

  Takk for svar! Godt bepelset er nok mer schäferpels enn husky pels
 4. Fikk tips om Back on track dekken til bikkja, den er litt stiv i ryggen og hoftene. Leser på instruksjonen til produktene, man må ha en tilvenningsperiode, og etter det bør man bruke produktet MINST 8 timer til dagen, gjerne lengre. Etter de innledende 2–3 dagene er det viktig å fortsette å bruke produktet intensivt i minst 10, gjerne 20 dager, før man vurderer effekten. Jeg tenkte egentlig å bruke dekken på de kaldeste dagene + lenge ligging i bil. Har aldri hatt behovet for dekken før, da dyret er godt bepelset. Blir det bortkastet å ha back on track dekken da? Om jeg ikke følger disse MINST 8 timene og 20 dager i strekk?
 5. yoloomg

  Kjemisk kastering

  Kjemisk kastrering hadde ingen negative effekter som jeg kunne se, men det positive var at den tok vekk "toppene" på frustrasjon og stress. Mye mer behagelig hund å møte forstyrrelser med.
 6. Jeg tenker jo kanskje selv at det er enklere når testiklene er større, men det kan jo ta ganske lang tid. Men at det er en fordel å gjøre det mens chipen har virkning tror jeg og er lurt. Får høre med veterinærer i distriktet.
 7. Kupper tråden litt; noen som vet om chippen må ha gått ut før kirurgisk kastrering? Må testiklene ha fått tilbake sin opprinnelige størrelse? Har hatt 3 runder med chip nå og innsett at det å være kastrert er det aller beste for hundens og mitt velbehag, så tenker å gjøre det kirurgisk.
 8. yoloomg

  Hvordan vite om oppdretteren/hundene er bra?

  Takk for svar! Helse er ikke noe tenke på, ingen kjente sykdommer og slikt. Rasemiljøet er lite i Norge, må eventuelt spørre på Facebook i diverse grupper. Offisielle resultater går på utstilling, ingen hundesporter. Føler det er en jungel! Alle hundene leker fint med sin flokk og løper og leker i hagen og sånn, men ser jo aldri hundene i byen, hundeparker, arenaer der man gjerne vil vite at hunden klarer seg. Synes det mentale er vanskelig å sjekke opp.
 9. Spør litt på generelt grunnlag og for en venn. Når man har lest og undersøkt og funnet en rase som godt kan passe en, men den er fåtallig i Norge. Hvordan undersøker man da oppdretteren og linjene og individene? For eksempel raser som det ikke "brukes" til så mye annet enn utstillig og selskap, hva slags spørsmål skal man da stille til oppdretterne før man velger en oppdretter og kull?
 10. Dårlige opplevelser til å fra siden jeg opprettet denne tråden. Men i helga skjedde det igjen, og jeg hadde anledning til å slippe hunden fordi jeg ville den skulle finne ut av det selv. Kom en løs hund og jeg spurte om eieren kunne ta den i bånd, eieren ropte, men hunden var på stø kurs mot oss. Så jeg slapp båndet og snudde. Hundene hilser stivt, og den andre hunden begynner å vimse rundt min. Dette liker min dårlig, og setter i et brøl mens han springer etter den andre hunden. Og brøler. Og bjeffer. Og den andre hunden stikker hylende. Så snur min og løper full fart etter meg. Eieren får tatt hunden sin i bånd, og gir meg en lang skyldebøtte om hvorfor i all verden jeg har en agressiv hund løs og at jeg ikke burde ha hund og at jeg skal bli anmeldt neste gang det skjer. So much for å prøve å gi hunden min en "bedre" opplevelse av løshund.
 11. yoloomg

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  "Vi så oss interessert i å blande Working springer spaniel (støtende) og Engelsk setter (stående), da dette er en spennende kombinasjon. " Nå er ikke jeg ekspert, men er ikke dette oppskriften på å få en dårlig fuglehund? Skal ikke de stående være skikkelig gode på å stå? Og blander man inn støtende der, så blir det vel helt motsatt fra stående?
 12. Kunne egentlig ikke vært mer enig her! Selv brukshunden til en bekjent, som gikk toppklasser i lydighet og hadde verdens beste innkalling fra alt, så svart når jaktinstiktet våknet. Det gikk heldigvis bra med sauen, men det er bare flaks. Jeg tror ikke man skal sette polarhunder i bås, bare fordi de er store om muligens litt primitive og selvstendige. Den skjønne kongepuddelen Missy kan også drepe om den får sjansen.
 13. Tragisk sak, men om man skal forby alle raser som kan bli aggressive og gjøre skade på husdyr, ja da er det ikke mange hunderaser igjen til folket... Men står det noe om hva som skjedde? Om hunden kom seg løs/rømte eller om eier gikk tur med den løs?
 14. yoloomg

  Springer Spaneil

  Takk for svar! Begynner å få mer og mer sansen for ESS!
 15. yoloomg

  Springer Spaneil

  Ble litt gira på springer spaniel rasen, har lest en del her men ikke så mange som har de. Har litt spørsmål; setter pris på svar, og fra de som bare har knapt vært borti rasene. - Hva er forskjellene på Engelsk og Welsh SS i gemytt og jaktmåte? - Hvordan er de på tur i skog og mark, er det hele tiden "jakt jakt jakt?" - Hva motiveres de best av, leke eller godbiter? - Hvordan kan man forvente at de er med andre husdyr som katter, høner, kaniner, sauer, hester og kyr? (mtp jaktinstinkt)
×