Jump to content
Hundesonen.no

Tyttebæra

Medlemmer
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Tyttebæra last won the day on March 5

Tyttebæra had the most liked content!

Community Reputation

912 Excellent

About Tyttebæra

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Bosted
  Innover der og bortover sånn
 • Hunderase
  Pølsehund

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tyttebæra

  Brukshund (light) og familiehund

  Separasjonsangst later til å ha en arvelig faktor, så skal noe skyldes på eiere må det vel være at de avler på hunder med dette? Eller har jeg mye samme inntrykk av aussie som TS. Mange lettstressa, ukonsentrerte aussier med en god del rusk på mentaliteten rundt om. Synd at mange får dette inntrykket, for det er flotte hunder når de er rett skrudd sammen.
 2. Tyttebæra

  Hundepark COVID19

  Jeg trener og turer mine som vanlig. Noen hundeeiere går ikke tur med bikkjene sine, om det er korona eller ei. Frislipp og hundepark er den aktiviteten hundene får.
 3. Tyttebæra

  Aussien Lapras

  Nydelig, liten fyr. Blir gøy å følge dere her inne.
 4. Tyttebæra

  Akkurat nå mars

  Det var helt ville tilstander på butikkene da jeg var innom for et par timer siden, mange så ut som de hamstret varer for et halvt år. Synes det er bra at det er satt inn strenge tiltak fra i dag, men det betyr ikke at man skal bli hysterisk. Jeg holder meg oppdatert på og følger rådene fra Helsedirektoratet, utover det tar jeg livet rimelig med ro.
 5. Tyttebæra

  Merkelig adferd ved avkledning

  Veldig mye demping og avstandsøkende signaler, viser tydelig at han ikke vil. Synes jeg ser en gradvis eskalering i hvor tydelig han sier ifra: - Vil ikke komme til deg når du ber om det, huker seg litt ned, senker hodet med blikket framfor seg og prøver å gå ganske målrettet forbi deg. - Aksepterer at du går til ham og begynner å fikle med dekkenet, men viser tydelig ubehag med senket kroppsholdning, legger på ørene, slikker seg gjentatte ganger om munnen og ser litt ut som han bruker blikket også. - Så knurrer han i det du drar det over hodet og biter litt i dekkenet. - Viker straks unna og rister seg. - Huker seg straks ned og blir stiv når du griper etter ham igjen for å ta av selen, for så å knurre og bite etter selen. For meg ser det ut som han sier "drit i det" med ganske store bokstaver her.
 6. Tyttebæra

  Oppdrett av storpuddel - konkurransehund

  Jeg ville gått inn på svensk puddelklubb og sett på resultatlistene i lydighet, bruks og agility for flere år bakover for å se om det er noen kennelnavn som går igjen der. Deretter kan du gå inn i SKK hunddata og Dogweb for å se etter resultater hos andre hunder fra samme oppdrett. Ikke kjøp hund fra linjer som ikke har noe særlig å vise til, sjansen for at du blir skuffet er veldig stor. Når du har ambisjoner i flere sporter, og særlig i LP, trenger du en hund som kan "jobbe". Veldig mange hunder er gøyale å trene så lenge belønningene kommer, men de faller ut på stevne fordi de ikke har driv til å jobbe lenge uten belønning. Det er også en stor fordel at flere hunder på linjene har vist at de fungerer i stevnemiljø, mentale brister kan gjøre at en ellers god hund ikke fungerer som konkurransehund. Let etter en oppdretter som mentaltester, helsetester og har flere sportsresultater å vise til på linjene, da er det mye større sjanse for at du får det du ønsker deg både i hverdagen, på trening og i konkurranse. Jeg kjenner ikke til storpuddeloppdrettere, men om mellompuddel skulle bli aktuelt noen gang har Manvargens og Se Upp i Sverige mye bra å vise til.
 7. Tyttebæra

  Misfarget tann

  Nei, min eldste mangler flere fortenner enn en. Lever helt problemfritt uten dem. Min viste ingen tegn til smerte eller at det var ekkelt i munnen, så følg litt med på tanna dersom den ikke behøver å trekkes nå.
 8. Tyttebæra

  Misfarget tann

  Tror jeg ville tatt en tur til veterinær, kan være den bør trekkes.
 9. Tyttebæra

  Tursele og tilpasning

  Har kanskje en fingerbredd mellom reimene og hunden når jeg tilpasser. Har opplevd gnag med denne justeringen på en hund som hadde litt løst skinn. Jeg tenker det viktigste er at selen ligger greit når hunden går og sitter bra når hunden drar i den. At skulderbevegelsene ikke hemmes og at halsringen ikke dras opp til den myke delen av halsen.
 10. Så bra. Jeg fikk inntrykk av at veterinærene "mine" (tror det var to innom) helst ville kastrere åpen livmorbetennelse, virker som dette er noe mange veterinærer tar veldig alvorlig og at de mener kastrering er sikreste løsning. Er enig i at det er merkelig at du ikke ble anbefalt kontroll når de ikke kunne konkludere om det er betennelse eller ikke. Tror du gjør lurt i å dra et annet sted når du ikke er fornøyd med de du har brukt nå.
 11. Tyttebæra

  Hvor rolig skal en hund være inne?

  Det er sånn valper er, når de er våkne finner de på bøll – hele tiden. Du har en helt normal valp på 4 mnd, det er ingen grunn til å føle seg mislykket. Det jeg har lært etter x-antall valper, er at det er mye enklere å flyte med alle valpefaktene, heller enn å prøve å kjempe mot det med rotrening, time-out og alt det der. Det jeg gjør når jeg skal jobbe med noe, er at jeg stenger valpen bort fra alt jeg er redd for og så lar jeg den bare holde på som den vil. Rullerer på lekene hver 3-4 dag, gir tyggesaker og tepper, doruller, pappesker, utslitte sokker og annet som de kan holde på med. Jo mer de har å tygge og leke med, jo mindre tid bruker de på "ulovlige" ting eller å mase. Ved masing gir jeg beskjed om at de må finne på noe annet og ignorerer dem, de lærer raskt at det ikke skjer noe når jeg jobber. Kan også lønne seg å gå ut i lunsjen sånn at valpen får rast fra seg litt eller bli sliten av inntrykk. Edit: Jeg lar alltid 4mnd gamle valper være der jeg er når jeg jobber, de fleste i den alderen har behov for den nærheten og liker ikke å bli stengt bort. Biting er også helt normalt. Jeg erfarer at hvis man gir dem noe mer konstruktivt å gjøre, som å bite i en leke heller enn meg, velger de ofte leken. Har brukt mye tid på å kampe og leke med yngste her, det er viktig aktivisering. Hvis det ikke fungerer å avlede med leke, avslutter jeg leken og ignorerer hunden, går bort hvis nødvendig, til den slutter å bite meg. Straks den viser interesse for leken igjen eller ikke gjør forsøk på å bite i meg, tar jeg opp lekingen igjen.
 12. Ikke direkte svar på noe av det du spør om, men kan dele mine erfaringer med vaginitt og livmorbetennelse. Yngste her hadde vaginitt før første løpetid, ingen tegn på livmorbetennelse annet enn at det kom litt sekret fra åpningen. Har ikke sett tegn til det i forbindelse med løpetid eller etter. Min forrige tispe fikk konstatert åpen livmorbetennelse i en alder av 3-4 år, litt etter løpetid. Kom puss fra skjeden og hun hadde dårlig allmenntilstand. Fikk valget mellom å kastrere med en gang eller forsøke med antibiotika og medisin som skulle støte ut svineriet. Ved sistnevnte alternativ var det stor risiko for at hun ville få betennelse igjen ved en annen løpetid. Jeg valgte likevel sistnevnte og hunden ble helt normal igjen etter kuren. På kontroll ble det derimot konstatert ved ultralyd at hun nå hadde lukket livmorbetennelse, det er enda mer alvorlig og betegnelsen "tikkende bombe" er veldig passende. Skummelt hvor tilsynelatende frisk hun var på alle måter og hvor ille dette kunne gått. Hun ble kastrert ved første anledning. I ettertid har jeg fått vite at det er en sjanse for at åpen livmorbetennelse går over til lukket. Med den opplevelsen jeg hadde, ville jeg i ditt tilfelle bestilt en time for å forsikre meg om at det ikke er noe i livmoren som ligger og utvikler seg. Ved lukket livmorbetennelse kan hunden tydeligvis virke helt ok til det plutselig blir akutt.
 13. Tyttebæra

  1800 kcal om dagen på VOH

  De fleste hunder er "sultne" hele tiden og min eldste kunne nok spist seg i hjel om han fikk fri tilgang, derfor man må gå etter hold og ikke hvor sultne de ser ut.
 14. Tyttebæra

  1800 kcal om dagen på VOH

  Dersom jeg fant riktig næringsinnhold på Vom sine sider, blir 880 gram cirka 1800 kcal. Dersom du har gitt mindre enn dette før rådet fra veterinær må du naturligvis kutte ned fra det du har gitt før. Jeg regner aldri på sånt som dette, anbefaler å tilpasse mengde ut fra holdet på hunden. Begynner hundene å bli litt runde så får de mindre mat, begynner de å bli litt for tynne får de litt mer mat. Dersom jeg gir mye godbiter en dag, får de naturligvis mindre mat enn på dager der de ikke har fått noen godbiter.
 15. Tyttebæra

  Akkurat nå februar

  Ugh 🤢 Heldigvis ingen av mine som spiser det, men de får jo verken luktet eller gjort fra seg når de ikke kan gå ut i veikanten. Langs en vei jeg gikk i dag var det minst en ruke per meter. Greit nok at man kan glemme pose en dag, men da går man i det minste tilbake ved første anledning og plukker opp. Og det at noen lar hundene drite midt i innkjørsler, ved inngangspartier eller under postkasser, - og ikke plukker det opp, - har jeg opplevd selv. Lurer på hva som feiler folk egentlig.
×