Jump to content
Hundesonen.no

Tyttebæra

Medlemmer
 • Content Count

  434
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Tyttebæra last won the day on October 25

Tyttebæra had the most liked content!

Community Reputation

845 Excellent

About Tyttebæra

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Bosted
  Innover der og bortover sånn
 • Hunderase
  Pølsehund

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tyttebæra

  Aktivitetsleker

  Dersom du ikke er sikker på at det er ok for dem, bør du spørre vertskapet om det er greit at du tar med fryst kong og andre ting å tygge på. Har erfaring med at noen synes det blir grisete på gulvet (av sleiking, ikke nødvendigvis matrester). Evt. ta med matte, kurv ol. de kan ligge på. Har ingen tips til aktivitetsleker annet enn ting å tygge på, men jeg tror jeg ville forsøkt å binde hundene sammen med meg der jeg satt. Noen hunder roer seg lettere om de får være "med" og er inkludert. Om det ikke fungerer kan du prøve å sette dem på eget rom og bestikke dem med noe, men jeg ser for meg at det kan oppstå protester hos hunden som ikke er vant med å bli avskilt på et rom. Særlig siden det er et fremmed sted og huset er fylt med folk og en annen hund.
 2. Tyttebæra

  Milo & Atlas (blanding og engelsk springer spaniel)

  Gratulerer med valp! To veldig kjekke gutter du har. Tipper de kommer til å bli et bra radarpar.
 3. Tyttebæra

  Halsbånd - skreddersydd

  @Ingidano Så nydelige ting du lager! 😍 Veldig fine farger og mønstre. Tar sikkert kontak før eller senere, vil gjerne ha et par slike halsbånd i samlingen.
 4. Skal snart kjøpe nye halsbånd sydd på mål til hundene. Er veldig fornøyd med Arkoz, men tenkte jeg skulle kikke litt rundt hos andre som også syr halsbånd for å se om de har annet utvalg av farger og materialer. Tar gjerne i mot tips om hvor andre har kjøpt fra, og om dere er fornøyde med kundebehandling og kvaliteten på halsbåndene.
 5. Tyttebæra

  Akkurat nå, november

  Jeg har ikke handlet noe på black friday, jeg. Hadde håpet det skulle være salg på garn, men ... Sjekket akkurat garnbutikken igjen og jammen har de ikke oppdatert om salg nå! Da skal jeg visst handle likevel. Ellers har jeg og Flisa trent på dekk i dag. Hun er veldig passiv når vi trener og gir raskt opp. Litt krevende å få henne til å gjøre det jeg vil slik at jeg kan belønne det, samtidig er det vanskelig å belønne noe feil når jeg først har ledet henne inn på rett spor.
 6. Tyttebæra

  Mage trøbbel

  Ah, ja hvis han er 25 kg som ettåring gir mengden selvsagt mening. Du bør prøve forskjellige fôr og se an holdet på hunden. Noen typer er drøyere i bruk enn andre, og med så stor hund eller flere hunder blir jo fôrutgiftene raskt høye. Mulig noen av variantene med høyenergi blir rimeligst om han sliter med å holde vekta på vanlig mengde av andre fôr. Vom selger også 9 kilos esker med 250grams klumper nå. Veldig praktisk om målet ikke er å spare mest mulig, og det er noen hundrings billigere enn Mush på FK.
 7. Tyttebæra

  Mage trøbbel

  V&H har byttet ut 20kg blokkene sine med en 18kg kartong (3x6kg pølser). Hos min forhandler betaler jeg like mye for 18kg som jeg gjorde for 20kg, så prisen har jo steget litt men ikke uoverkommelig mye. I underkant av 1 kg vom om dagen høres veldig mye ut da for en staff? Når det gjelder tørrfôr må du nesten bare prøve deg frem. Jeg er ikke fan av de kornfrie tørrfôrene da jeg synes hundene mine fungerer dårligere på det, men andre foretrekker disse fôrene så for noen hunder må de åpenbart fungere bra.
 8. Tyttebæra

  Menneskets mest avlede venn?

  Har endelig fått tid til å se denne (med unntak av paneldebatten). Jeg synes det var en deprimerende konferanse som bare understreket det jeg tenker: ingenting skjer. Mattilsynet og myndighetene tar ikke noe ansvar for å håndheve det lovverket vi har for å hindre avl på, og av, syke dyr. Jeg forstår at NKK ikke gjør mer, for hvordan skal de regulere noe som ikke en gang øverste myndigheter anerkjenner som lovbrudd? Jeg er enig med NKK-representanten i at alle har sine roller, og NKK har ingen reell makt når verken myndigheter eller raseentusiastene er med på laget. Uansett hva NKK gjør eller ikke gjør, vil avlen på disse deformerte og syke hundene fortsette. Valget NKK har er egentlig bare om avlen skal skje i mer organiserte former eller ikke. Det er opprørende å tenke på at det finnes så mange som enda oppdretter og kjøper hunder som ikke har de mest grunnleggende funksjonene i behold. Jeg lurer oppriktig på hvordan folk ikke klarer å se hvor syke og hemmet hundene deres er av sin egen anatomi, det er snakk om helt åpenbare, graverende avvik som vi kan se og høre. Vet de ikke hvordan en funksjonsfrisk hund beveger seg og puster? Jeg lurer også på hvorfor ikke flere stiller spørsmål ved mye annet som framelskes i utstillingsringen og som vi vet medfører risiko for problemer, sykdom eller skader. Hva er det som gjør at man fortsetter å avle på trekk som man ser gir hundene unødvendige problemer? Er det fordi det er mindre åpenbart hvor hemmende det er for hundene når de ikke brukes til noe? Så for å svare på hvor raseavlen er på vei: For mange raser, eller utstillingslinjene av disse, har det allerede gått rett i dass. En god del av de andre rasene er på god vei til samme destinasjon, og jeg ser ikke hvordan disse skal klare å endre kurs. Heldigvis er det fremdeles en del raser, eller brukslinjer, som det enda er liv laga for og som man kan stå for med god samvittighet.
 9. Tyttebæra

  Valpegjengen 2019

  Jeg savner definitivt ikke det lille nurket, er så vanvittig glad for at hun er blitt unghund nå. Det er først de siste par ukene at jeg føler meg noenlunde trygg på at jeg kan forlate henne uten at det bare er lurver igjen av tapeten på veggene når jeg kommer tilbake. 🙊 På morgen- og kveldsturene er valpene alltid med, jeg går kun 5-10 minutter morgen og kveld. Utfordringer er egentlig at det tar mye tid å ha en liten bebis med seg. Blir en del bæring, særlig når jeg har dårlig tid. Mens valpene små blir det mindre intensiv mosjon på de voksne hundene her, det er bare for noen måneder og de takler det helt fint. Hovedaktiviteten deres blir som regel det jeg skal gjøre med valpen. Noen ganger har jeg valpepass, men ikke ofte. På tur sitter valpen i sekken på litt lengre turer, men vi går også en del korte turer for valpens del sånn at den får tumle og undersøke. Ofte leker de voksne hundene mye med valpen så de får inn noe aktivitet der. Ellers får de litt mental stimuli og sånt. Straks valpen kan sitte alene en liten stund i bilen, åpner det seg flere muligheter for å trene de voksne.
 10. Tyttebæra

  Fryktaggressiv valp.

  Har du mulighet til å filme en eller flere av disse episodene? Trenger ikke å legge dem ut åpent på forumet om du ikke ønsker det, du kan evt. sende dem videre til dem du vil. Tror det hadde vært enklere å komme med noen tanker og råd om man kan analysere valpen litt ut fra film i tillegg til det du skriver, for det du beskriver er ganske spesielt hos en så ung valp. Ser du noen andre tegn på at valpen er redd eller ber de andre hundene om avstand? Unngåelsesadferd, stiv kroppsholdning, bust, blikk, hodebevegelser ol.?
 11. Tyttebæra

  Akkurat nå, november

  Tja ... både ja og nei? Det er så lenge siden jeg så den, så den på kino, men det jeg husker er at jeg ble litt skuffet. Filmen er bra laget, gode skuespillere og skummel nok, det var utviklingen av plotet og slutten som ikke var helt min kopp te. Den er absolutt verdt å se da, det blir nok en klassiker innen sjangeren.
 12. Tyttebæra

  Akkurat nå, november

  @Mrs.Fisken Fryktelig leit at det ble som det ble. Sender deg noen varme tanker på etterskudd. Ærke jager nok på de evige jaktmarker nå sammen med mange andre dachser og jakthunder. Jeg tenker den er litt midt på treet i skummelhetsgrad. Vil si den stiller i samme klasse som Annabelle-filmene og Haunting of Hill House. Litt tammere enn Conjuring, Insidious og Marianne.
 13. Tyttebæra

  Refleksvest til hund

  Jeg bruker Dogman sine, eneste vesten jeg har prøvd som jeg er fornøyd med. Vesten ligger godt på hundene og stoffet er så pass stivt at når vesten vrir seg retter den seg raskt opp selv. Mine ble kjøpt for 10 år siden (og er like fine enda 👍), men de ser helt like ut som denne: https://animail.no/refleksvest-dog-active
 14. Tyttebæra

  En til hund?

  Jeg har en gang kjøpt to hunder med 1 år imellom og av to ulike kjønn. Det meste går om man er interessert og dedikert, men man kommer ikke unna at det er stor sjanse for at det blir mye mer arbeid enn å ha voksen hund/valp eller to av samme kjønn. For min del var det en krevende periode å ha to valper rett etter hverandre, valp og unghund i en periode og så to unghunder samtidig. Som andre sier, det er enklere å ha valp når den eldste hunden er helt voksen og satt i hodet. To unge hunder blir ofte dobbelt opp med arbeid. De har hver sine utfordringer, girer hverandre opp og drar ofte hverandre med på unotene til hverandre. De voksne lar seg ofte påvirke mindre av valpe- og unghundsprell, og derfor blir det også mye enklere å håndtere og trene valpen/unghunden. Hjemme er det ikke vanskelig å ha to unge hunder, det er når man skal ut å ferdes blant folk og fe at to unge pubertetslus kan bli utfordrende. En hannhund er gjerne 3-4 år før han er ferdig med alt av hormonelle perioder. Samtidig er alle hunder forskjellige og noen er enkle hele livet. Hvilken erfaring du har med hund, hvilke raser det er snakk om, hva hundene skal brukes til og hvor du bor har jo også noe å si. Hva som passer for deg kan bare du avgjøre. Jeg vil fraråde å holde både intakt tispe og intakt hannhund, det er mer pes under løpetiden enn det finnes fordeler. De må holdes adskilt på noe vis og hannhunden kan være av den typen som mister hodet fullstendig. Særlig når det er snakk om hunder som potensielt skal leve sammen i 10-12 år vil jeg fraråde det, det er veldig mange perioder med løpetid. Når det er snakk om hanner av omgjengelige raser, vil neppe 1 år i aldersforskjell føre til trøbbel mellom dem.
×