Gå til innhold
Hundesonen.no

Tyttebæra

Medlemmer
 • Innholdsteller

  344
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Tyttebæra last won the day on 10. Desember 2018

Tyttebæra had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

745 Excellent

Om Tyttebæra

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Bosted
  Innover der og bortover sånn
 • Hunderase
  Gnagsår

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tyttebæra

  Akkurat nå, Januar 2019

  Å se på andres trening fungerer alltid for meg. Følg noen personer på instagram, les blogger eller se på youtube. Fikk ånden over meg igjen for et par dager siden da jeg så på Superhundene på nrk. Har aldri hatt troa på at Gangsåret skulle bli noen apportør, men etter å ha puslet med det noen kvelder ser det lovende ut. Er alltid takknemlig når jeg våkner fresh og fin dagen derpå - særlig når jeg får snaps av at de andre ligger miserable og j*vlige på sofaen. Nå skal jeg ut, hvis jeg får gamlingen med meg. Får nyte dagslyset mens det varer.
 2. Avhenger litt av hvem jeg snakker med. Noen med begrenset hundeerfaring får jeg inntrykk av har litt for stort fokus på "idyllen" i selskapet, turene eller jobben hunden skal utføre. Gjerne er dette basert på en eldre og/eller veloppdratt hund de kjenner som er lydig, rolig og ikke har noe problematisk adferd. I slike tilfeller prøver jeg å understreke hvor mye tid og trening som ligger bak, samt hvor viktig riktig valg av rase/individ er for at forventningene deres i det hele tatt skal være mulige å innfri. Utenom trening, kan jeg nevne dette med tid. Det må settes av tid til tur, lufting, trening av unghunder, stell og kos. Hvor mye tid hunden må tilbringe alene hjemme tenker jeg også er viktig å ta med i beregningen. Jeg promoterer nok hundehold som en livsstil, da ser man ikke på det som arbeid. Hensyn til hunden inkorporeres liksom underbevisst i alle valg man tar i hverdagen og disse hensynene føles ikke som noe slags offer. Tenker man derimot på hund som et attåt-dyr som en huskatt eller undulater, er det klart at hunder oppleves krevende.
 3. Tyttebæra

  Hvordan unngå at ungdomsfakter blir uvaner

  Grattis med fjortis i hus. 1. Her ville jeg ventet henne ut og ignorert henne fullstendig til hun er i en roligere sinnstilstand. Krever en god dose tålmodighet, særlig de første gangene til hun forstår hva som leder til det hun vil, men man får igjen for dette arbeidet. For å ytterligere dempe forventningene til selve påkledningssituasjonen kan det være en idé å kle på deg og hunden, for så å kle av igjen uten å gå ut eller gjøre noe spennende. 2. Her virker det som du holder på med sladretrening(?), så da er du på rett spor. Mine tips ut fra egen erfaring: Prøv å stopp på steder med god avstand til det som passerer, lettere for hunden å holde kontakten da. Bruk bare godbiter hunden er veldig glad i. Stapp i henne mens det går om det trengs, evt. la henne arbeide litt for å få tak i godbiten i hånda om det fungerer for henne, særlig i selve passeringen har jeg hatt nytte av dette. Ikke bry deg så mye med at hun skal sitte eller gjøre noe annet hvis det blir for vanskelig, bare ha fokus på kontakten. Når passeringa er over kan det også være greit å vente litt for å skape ro i situasjonen. Da forsterker man litt de assosiasjonene og følelsene man vil ha under passering. 3. Er dette noe som skjer vilkårlig eller kun i enkelte situasjoner (hjemme alene f.eks)? Ha henne på et avgrenset område uten verdifulle ting når dere ikke kan følge med på henne. Sånt som dette går som regel over av seg selv. Ha gjerne diverse leker hun heller kan tygge på. 4. Gikk over hos min ene uten at jeg laget noe styr ut av det. Han holdt i båndet kanskje 60m så jeg gikk bare videre og latet som ingenting. Hun andre derimot var sånn som raskt gikk fra båndet til å henge i klær og meg, så det måtte stoppes. Med henne fungerte verken avledning med kommando (som du bruker) eller "nei", så jeg tråkket på båndet slik at det ble så kort at hun ikke klarte å bite meg eller det. Tanken bak var å gjøre det kjedelige, da hun fant det gøy å "kampe". Ventet til hun sluttet og var rolig før vi gikk videre.
 4. Tyttebæra

  Akkurat nå, Januar 2019

  Blir ofte en negativ spiral når færre og færre skriver, dessverre. Har inntrykk av at de som var mest aktive her inne før kjente til hverandre utenfor nettet via noen treff for flere år siden? Blir et litt annet samhold da enn når man er en gjeng - mer eller mindre – helt ukjente brukere som nå. Hos meg er det lite som skjer på hundefronten for tiden og da har jeg ikke så mye å bidra med her inne. Håper siden fortsetter å bestå, gruppene på FB er helt håpløst uorganiserte og vanskelige å holde seg orientert i. AN spiser jeg lunsj og ser på Dark på Netflix. Veldig spennende serie når man bare kommer litt ut i sesongen.
 5. Greit, jeg modererer meg: Kjøtt er noe som folk flest, med unntak av en liten gruppe med intoleranser, ikke trenger å spise. Nei, jeg ser ingen grunn til å rettferdiggjøre dårlig behandling av dyr bare fordi jeg anser sluttproduktet som nyttig for meg som forbruker. Jeg mener alle dyr har behov for å bevege seg fritt, se sola med gress under beina og få mulighet til å utøve naturlig adferd, - høne eller mink. All den tid mange andre næringer holder dyr som lever under lignende forhold ser jeg ingen grunn til å forby pelsnæringen spesielt på grunnlag av dyrevelferd. Hvilken dyrevelferd har burhøns hatt? Eller er det ok å holde høns slik fordi de bare er fugler og egg er nyttig for oss? Pelsnæringen holder ikke halvtamme villdyr, dette er produksjonsdyr som har blitt avlet for produksjon i over hundre år nå. Selvfølgelig har pelsnæringen avlet mot estetikk, det er mote-, interiør- og luksusindustri som har vært majoriteten av kundegrunnlaget til næringen. Poenget mitt var at den pelsen du flår av vilt ikke vil være særlig interessant for dette markedet, jeg antar at urbefolkningen har en helt annen standard for hvordan de vil ha sine skinn og pelser. Ja, skinn/pels kastes fordi de ikke holder standarden til de som kjøper. Du sier da selv at det ikke er mange som kjøper skinn og pels til praktiske formål. Skinn/pels fra vilt står kanskje for 1/5 av markedet. Det er synd at skinn/pels ikke utnyttes mer, men holdningene mange har til skinn/pels og prosessen rundt (også jakt/fangst) må endres for at det skal bli et marked for det.
 6. Jeg kan ikke si at jeg er imot pelsdyrnæringen så lenge jeg ikke er veganer eller har mulighet til å kun bruke/spise animalske produkter fra gårder med god dyrevelferd. Jeg synes det er hyklersk å være mot pelsnæringen all den tid man spiser produkter fra industridyr. Vi trenger ikke kjøtt, egg og meieriprodukter i dag med alle de spiselige alternativene vi har tilgang til. Å spise kjøtt er det samme som å bruke pels, - det er en luksus, ikke noe man må. Dessverre for pelsnæringen er pels en veldig enkel sak å være imot fordi den ikke krever noen endringer i vaner hos folk da pels er et produkt svært få bruker. Bruk av skinn fra ville dyr tviler jeg på ville blitt en stor suksess. For det første kan ikke skinnene måle seg med oppdrettspels som er genetisk finpusset gjennom generasjoner. For det andre kan jakt/fangst, avhengig av metode og skuddets inn/utgang, gjøre skade på selve skinnet som begrenser bruksområdet. Og for det tredje, klarer jeg ikke se for meg hvilken gruppe som ville vært interessert i dette produktet eller hvordan man kunne gjort dette lønnsomt å drive med.
 7. Tyttebæra

  To vekterhunder vurdert avlivet av politiet.

  Uten at jeg vet hvilke rammer som er satt for akkurat vekterhunder, så har det generelt vært ulovlig å drive med bitearbeid og forsvar på privaten. Selv med diverse tillatelser skal det foregå på organiserte treninger, om jeg ikke tar helt feil. Men ja, slik politiet opererer med begrepet "farlige hunder" for tiden er ingen hund som har blitt trent mot C-arbeid, mondioring eller forsvar/politi trygg tydeligvis.
 8. Tyttebæra

  "Kamphunder.."

  Jeg tenker også at holdningsarbeid er den rette veien å gå. Hundeangrep er ikke noe som bare forekommer hos kamphundraser, det forekommer i større eller mindre grad hos andre typer raser også. Et kamphundforbud ville ikke hjulpet bikkja i nabolaget da den ble drept av en annen hund, da må vi i så fall forby schæfer også. Det må da ha langt større verdi for oss alle å sette fokus på ansvarlig hundehold, uavhengig av rase, og heller innføre strengere strafferammer for brudd på hundeloven. Hvis folk generelt slutter å gi hundene sine mulighet til å slåss, blir dette en ikke-sak, kamphund eller ei. Jeg tror at hvis vi begynner å forby flere raser på et så diffust grunnlag som dette, vil det også få ringvirkninger for andre raser. Burde det være lov å eie store hunder generelt med vokt eller skarpe? Hva med hannhunder av et stort antall raser som gjerne er mer samkjønnsaggressive enn tisper? Hvorfor skal sivile få lov til å eie brukshunder fra linjer som brukes til skarpe oppdrag innen politi- og militærtjenesten? Det har vel også blitt stilt spørmål ved nylig om det egentlig er ok å holde på med skydds i Norge.
 9. Tyttebæra

  "Kamphunder.."

  Når ble det farlig at hunder har egne meninger, instinkter og drifter? Det føles litt som at det er en forventning i samfunnet til at hunder skal være viljeløse, lobotomerte skapninger og ikke … hunder. I denne artikkelen nevnes bare "kamphundtype" uten at det kommer frem hvordan rasene er representert, ei hvilken frekvens det er av renrasede og blandinger. Siden pitbull og amstaff allerede er forbudt i Norge, er det interessante for oss hvordan staff ligger an på den statistikken. For helt ærlig: det er ganske mange raser som har vært involvert i ymse slagsmål og hundedød, så vidt jeg vet er ikke staff overrepresentert sammenlignet med en del andre raser her til lands. Jeg er generelt skeptisk til å møte løse hunder, jeg, og synes det er litt naivt å være spesielt redd for noen spesifikke raser. De mest ubehagelige møtene jeg har hatt med fremmede hunder var ikke rottweiler eller staff.
 10. Tyttebæra

  Dette er planene for 2019

  Skrev vel noen planer i en lignende tråd, men den var kanskje mer hunderelatert. - Holde meg frisk. Avsluttet all behandling i høst, så krysser fingrene for at helsa holder i tida framover. - Arbeide mer dedikert med skolearbeid og bestå alle fag med en ok karakter. Dette året har jeg kanskje hatt vel lave forventninger til meg selv. - Gjennomføre alle turene jeg har planlagt. Fikk teltet en gang i år og det ble noen fjellturer i nærområdet. Til neste år satser jeg på å få dratt på noen litt mer omfattende turer. - Kvitte meg med kiloene etter behandlingen. Er ren latskap at jeg ikke har gått ned mer de siste månedene. - Fortsette å trene 4-5 ganger i uka året ut (er i det optimistiske hjørnet i dag ). - Få hjem valpen og kose meg med den. Blir 9 år siden sist jeg hadde valp i hus, grugleder meg.
 11. Tyttebæra

  Flexi eller sporline til skogstur?

  Jeg bruker flexi på tursti og i tettbygde strøk, synes det er mer avslappende enn å holde kontroll på ei lang line. Med langline er det massa nøsting hele tiden og jeg må passe på å ikke tråkke på den. Lar jeg den bare henge etter hunden snurrer den seg alltid fast i noe eller dras gjennom skitt. Bruker kun sporline i tett terreng for å lett kunne slippe og gripe lina når vi passerer hindringer.
 12. Tyttebæra

  Tur og skeptisk veteriner

  Lurer også på hva denne veterinæren begrunnet påstanden sin med. I følge et par studier som ble gjort på miljøfaktorer og forekomst av HD, konkluderte de vel med at valper som vokste opp på glatte gulv og vintervalper (som ikke fikk gått mye på terreng/gress) hadde større risiko for å utvikle HD. Fornuftig mengde aktivitet har ingen uheldige konsekvenser som jeg vet om. Fysisk aktivitet bidrar til å styrke bein, sener, ledd, balanse og kordinasjon. Man legger et grunnlag som forbereder dem på å tåle større belastninger etter hvert. En dårlig hofte vil forøvrig kunne ha stort utbytte av godt utviklede muskler rundt leddet. Valper bør ikke utsettes for anstrengende og ensidig belastning før de er høvelig utvokst, da de er mer sårbare ved overbelastning i denne perioden. Å få leke, løpe eller gå fritt i eget tempo er derimot ikke belastende aktivitet, ei å rusle rolig i byen.
 13. Tyttebæra

  Fuglhund som ikke går så stort

  Av setterne er det gordon som har mest å velge i ift. det du ønsker, selv om det finnes mange gode skogsfuglhunder innen de andre rasene også. Münster er en kombi-rase som blir brukt til mer enn fugl, bla. som kortdriver på klovvilt. Hvis det primært er fugl du skal jakte, ville jeg valgt en rase som er mer renavlet til det formålet.
 14. Synes slike aksjoner er ren tigging. Alle vet at med dyr følger det utgifter til veterinær, derfor har man buffer eller en forsikring som dekker noen titalls tusen. I verste fall får de ta opp et lån. Kunne kanskje lånt bort en slant hvis det var snakk om venner og helt spesielle omstendigheter, men jeg gir ikke bort penger til privatpersoner av ren veldedighet. Har ikke hatt forsikring på mine på mange år da jeg har hatt en stor buffer i bakhånd å ta av. Med de små fikk jeg aldri brukt forsikringen mens jeg hadde den, all behandling ble alltid under den faste egenandelen. Kommer derimot til å forsikre neste pga. lav inntekt i årene framover, mest for å ha litt ekstra å gå på hvis uhellet er ute. Kommer til å velge 30 000,- med rimeligste egenandel.
 15. Tyttebæra

  Rare eller komiske ting hunden din gjør

  Kunne skrevet en hel bok om Gnagsårets særheter. Hans kryptonitt er tepper. Hvis han maser og jeg ikke er i humør, er det bare å hive på ham et teppe, da slukner han momentant. Hver kveld når han skal legge seg for kvelden må han ha teppe over seg. Hvis han klarer å surre seg ut av teppet i løpet av natta og ikke får det skikkelig over seg igjen, kommer han og vekker noen. Holder det gående til noen gidder å stå opp for å bre over ham. Han er en sofistikert herre som bare spiser sunn mat, kake og kaffebrød. Lukter ikke en gang på potetgull, godteri eller junk. Han er også veldig glad i å sole seg. Hvis det er en smal sprekk mellom gardinene som slipper en smal stripe solskinn inn i huset, er det der du finner ham. Hvis sprekken er for smal til at han får hele seg i solen, kan han ligge og sutre misfornøyd med seg selv.
×