Tomine

Medlemmer
 • Innholdsteller

  111
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Tomine

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

744 profilvisninger
 1. Hvordan pelstype er mest fysisk krevende for en eier? Altså om man har en langhåret hund så må man børste og da kan man få vondt i hånda og ryggen ol. Eller om man skal nappe hunden må jo eieren fysisk kanskje være stødig på hånda og å stå i ro kan jo også belastninga være vond. Hvis man har en hund som røyter må man fysisk støvsuge mere og det er tungt å støvsuge. Man må bruke muskler opp om man skal klippe en hund og holde armene oppe eller bruker barbermaskin. Altså alle pelstyper krever at eieren er fysisk sterk og hva er mest slitsomt synes du? Tenkte mest på det fysiske som armer, bein, hånd, rygg osv. og belastningsskader. Det er jo sånn med yrker at feks. frisører sliter med vond rygg og sykepleiere må kanskje løfte og får lettere belastningsskader enn feks. en som sitter på kontor men siden dem sitter hele dagen så kan det også være vondt for ryggen osv. Selvfølgelig må man klare det å gå lange turer ol. men nå tenker jeg kun på pelsstellet til de forskjellige hundetypene. Er det mest slitsomt å børste en langhåret hund eller å seperere snorer? Vaske en langhåret hund er jo mye slitsommere enn korthåret. Men det å støvsuge røytende raser er jo også slitsomt for kropp og sjel. Barbering og klipp må man bøye seg i ryggen for å se i kriker og kroker på hunden og under hunden. Men man trenger ikke å se så nøye hvis man børster langhåret pels siden da kan man kjenne flokene og taggene ol. Hva slags pelsstell er best for en som sliter med vond rygg, vonde muskler, stiv nakke, vondt i leddene ol.? Mest krevende fysisk? For litt skrøpelige mennesker? Og nevn gjerne hunderaser som er sånn og sånn. Vanskelig å forklare. Nå er det ikke jeg som er så skrøpelig da og jeg kjenner ingen heller men bare tenkte på dette hvis man plutselig får vondter her og der. Hva om man blir syk og man må gjøre pelsstell og vask ol. Tenker ikke på tur da det sier seg selv at er man så skrøpelig at man ikke kan gå tur så kan man heller ikke ha hund.
 2. Vet du om dette er rasetypisk for rasen? @Mud
 3. Er det sånn? Høyenergi og mye På hele tiden: - Border collie, malle, hollandsk gjeterhund De med mest energi etter de tre ovenfor. - alle belgiske fårehunder (utenom malle), aussie, kelpie, mudi, kroatisk gjeterhund, schefer, hvit gjeterhund. Hakket ned med energi med mye vakt og mye lyd. - puli, pumi, schapendoes, briard, pyrenisk gjeterhund, shetland sheepdog. Enda hakket ned i energi: - welsh corgi pembroke, cardigan, schipperke. Minst energi i gruppe 1 og regnes som familiehunder og ikke typiske bjeffehunder: - Langhåret og korthåret collie og bearded collie og old english sheepdog. Gigant Store VAKT/VOKT: Komondor, Kuvas, Maremma. Jeg har lest mye om gjerterhunder da jeg ønsker en hund som er opptatt av familien sin og ikke typiske jakthunder og de er lettlærte. Men det er sikkert noe jeg har glemt og sikkert mye feil men dere kan bare skrive om det var noe som bør rettes på.
 4. Hvilke gjeterhundraser i gruppe 1 regnes som høyaktive gjeterhunder? Hvilke har mye lyd? Vakt? Hvilke passer best til familiehund? Hvilke passer best til enten agility, lydighet, rally eller gjeting av sauer? Hvilke passer best for barn? Hvem er reserverte? Eller ikke reserverte? Hvem er førerorienterte, fører myke og hvem er ikke det? Kan dere sammenligne alle de hunderasene i gruppe 1 gjeterhunder. For og i mot? Erfaringer? Hvilke gjeterhunder foretrekker du best og hvorfor? Har du planer om å kjøpe en gjeterhund og hvilken rase? Liker dere gjeterhunder sånn generelt? Hvem har full energi og hvem er roligere? Hvem er mest På? Hvordan er en typisk gjeterhund sånn generelt? Og sikkert masse andre spørsmål.. Ble mange spørsmål om dette her.
 5. Hvilke hunderaser sliter mest med seperasjonsangst?
 6. Om artsfriend er viktig? Det er det hos marsvin vet jeg, men det blir jo ett helt annerledes dyr da som ikke kan sammenlignes med hunder. Kanskje...
 7. Men hvis det er en hund som bor med en eier så er vell eieren en av flokken til hunden? Blir hunden alene da? Eller er det slik at det er best at en av flokken er av samme art altså en hund?
 8. Så da blir det en sjanse å ta da?
 9. Er hunder roligst inne om den er alenehund eller lever sammen med en eller flere andre hunder? Om de da kan gire hverandre opp? Om de da bjeffer mere siden hvis en av flokken bjeffer så setter de alle i gang? Altså ett bjeffekor Er det da vanskeligere å få de til å bli stille? Tenkte både på når eieren er borte eller om eieren er hjemme.
 10. Hvor mange timer i måneden regner man på pelsstell på beardis kontra langhåret collie? I utstilling?
 11. Er det stor forskjell på pelsstell og tid på bearded collie og langhåret collie? Vet det uansett blir mye børsting men det går nok greit det. Er det noe ellers forskjell på pelstype mellom disse to rasene? Lest at langhåret collie røyter to ganger i året og bearded collie røyter nesten ikke men er det noe annet forskjell? Hvor mange ganger må man børste i måneden og hvor lenge på langhåret collie og bearded collie? Jeg skal også stille ut på utstilling.
 12. Kan jo selvfølgelig lete gjennom ørten sider med border collie men er bare jeg som synes det er så kjedelig når mesteparten er om border collie. Bare jeg som er så lat. Har prøvd dette også men de fleste skriver kun ordet collie på nett og hvis jeg søker på langhåret collie så utelukker jeg alle de som kun skriver collie. Denne var smart. Visste ikke at det gikk ann. Tusen takk for svar alle tre.
 13. Veldig dumt at rasen heter collie på nettet fordi hvis jeg søker på collie så kommer det også mest opp border collie og den rasen har mye energi så kan ikke ha den. Collie skulle hett noe annet nå i disse internetttider. Bearded collie kommer også opp da men hvis man vil lese om collie så er det dumt at andre raser også dukker opp. Det samme her på forumet. Jeg har søkt på collie og da kommer det mest av border colliene siden de er nok de mest populære av de tre hunderasene.
 14. Ja jeg har vært å hilst på mange på mange hundeutstillinger opp gjennom årene men klarer ikke helt å bestemme meg. Vanskelig valg.
 15. Flere synspunkter av hvem dere hadde valgt av bearded collie eller langhåret collie? Og hvorfor?