Jump to content
Hundesonen.no

Indra

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Indra

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

2475 profile views
 1. Det er vel ikke så mye tvil for min del, nemlig rødfarget, synes denne fargen er så lekker hos både korthåret og langhårete raser. Ellers synes jeg at black and tan ofte er en flott farge, men det er også noen raser jeg synes denne fargen blir "feil" på. Tricolour er en farge jeg er veldig lite begeistret for, men på enkelte raser som f.eks basenji kan det være fint. Er også ganske lite glad i helt hvite hunder, men jeg kan gjøre et unntak for f.eks whippet og puddel. Svarte hunder er ofte fint, kremfarget er i grunnen litt både og, synes det kan være fint på en del hunder, mens på andre kan det være ganske kjedelig. Denne gråaktige, og også den sølvfargen som noen raser kan ha, synes jeg ofte er ganske flott, og forsåvidt også blågrå. Merlefargede hunder kan også være begge deler, er litt usikker på om jeg ville hatt det selv. Brindle er ganske lite begeistret for, og det er nok en farge jeg ikke ville hatt, men det kan til nød gå an hos whippet, men der liker jeg det ikke når brindlefargen blir altfor mørk. Sjokoladefargede hunder liker jeg også dårlig, men hvit og brun som f.eks engelsk springer spaniel kan, liker jeg i grunnen. Sort/hvit liker jeg ganske dårlig, men hos spaniels kan det være ganske fint, og så synes jeg dalmatinere er finest når de er sorte og hvite. Når det gjelder tegninger, så forretrekker jeg vel mest rene teginger, og jeg synes f.eks det er lite fint med en stor flekk rundt et av øynene, det synes jeg ofte er med på å gi hunder et mer blandingsaktig utseende. Jeg foretrekker oftest et lite til middels bliss i ansiktet hos de rasne som kan ha det, ellers synes jeg et stort bliss som regel er mindre pent. Dette har også pleid å gjenspeile seg i hva jeg foretrekker hos hester, der synes jeg store eller urregelmessige bliss er mindre pent. Helst foretrekker jeg hunder som ikke har avtegn i ansiktet.
 2. Absolutt et ganske interessant tema, selv om jeg er frivillig barnløs, og forlengst har tatt tatt avgjørelsen om å ikke få barn. Jeg er litt usikker på hva jeg hadde gjort hvis jeg hadde ønsket meg barn, men det hadde vist seg at man trengte en eller annen form for kunstig befruktning, eller at jeg var enslig og ville ha barn. Synes at eggdonasjon burde vært lov i Norge, og jeg håper at en dag kommer man dit at surrogati er lov også, under kontrollerte rammer. Virker ganske lurt å velge åpen donor hvertfall, sånn at barnet har mulighet for å ta kontakt med sin far hvis de ønsker det. Angående adopsjon og fosterbarn, så skjønner jeg godt at mange ikke vil det, eller at det for mange kanskje blir for tungvint og sette i gang med noe slikt, som gjerne pleier å være ganske langdryge prosesser. Som tidligere nevnt i tråden, når man har fosterbarn så har man jo blant annet denne risikoen om at en dag bor kanskje ikke barnet i fosterhjem mer, men skal bo hos sine biologiske foreldre igjen. Eller kanskje er fosterbarnet veldig mye mer krevende enn hva man så for seg, og at det kan kanskje må finnes et nytt fosterhjem til barnet, eller institusjonsplass. Mtp på adopsjon, så er det ikke bare bare å få adoptert barn til Norge mer, og det er ikke lettere for enslige. Antall barn som er klare for adopsjon har vel gått en del ned de siste årene, og ikke alle land vil sende adoptivbarn til Norge, hvor man nå tillater ekteskap mellom personer av samme kjønn. Mener å ha lest et eller annet om at det visstnok er noe lettere å få adoptere hvis man er villig til å foreldre med et barn med handicap, funksjonshemning o.s.v. Dette er nok helt klart ikke noe som passer for alle, og man skal selvsagt ha kapasitet til å oppdra slike barn og følge de opp. For ikke og snakke om hvor utrolig kronglete diverse hjelpeapparater og systemer i det offentlig kan være å forholde seg til, noe som jeg tror kan slite ut mange. I tillegg er det jo gjerne en lang prosess med å få barna integrert i et annet samfunn og land, og mange adoptivbarn kan dessuten ha en god del traumer fra oppveksten sin. Så jeg for min del ville ikke adoptert hvertfall. Legger til slutt ved noen linker, fra bloggen til en enslig, heterofil dame, som har valgt eggdonasjon og sæddonasjon, og som også har vært en hel del i media med dette: http://www.onskemamma.no/2014/08/03/det-bisarre-valget/ http://www.onskemamma.no/2014/03/27/kan-de-ikke-bare-adoptere/ Ellers hadde jo Aftenposten en artikkelserie om dette nå sist vinter, men jeg tror kanskje de er betalingartikler, så det er vel kanskje ikke så mye vits i og linke til de her.
 3. Enig i at de med fordel kunne gitt litt info om det i programmet ja, men får vel håpe at de skal være med i en episode til ihvertfall. Firmaet deres heter JJHorses, er vel det som er stutterinavnet også. Jeg fant forresten en artikkel om den i en eller annen nettavis, men den var vel betalingartikkel, så det er vel ikke noe vits i å linke til den. De holder til I Mysen, og han ene er veterinær, tror kanskje han jobber mest med hester. De har en egen siden/gruppe på Facebook; https://www.facebook.com/groups/117630108251211/, ellers så kan du jo sikkert gå inn jjhorses.no og se litt. Det har jo nettopp vært arrangert Føllfestival i regi av blant annet de, så det er mulig du finner noen reportasjer om det hvis du googler litt.
 4. Har sett første episode, og tenkte jeg skulle gi hvertfall andre episode en sjanse. Men jeg er enig i at det var ganske rotete lagt opp, og at det i grunnen virket som et lavbudsjettprogram. Synes kanskje de kunne presentert de forskjellige personen litt, sånn at man kunne fått en kjapp innføring i bakgrunnen deres og hva de driver med. Er ikke så imponert over disse rike fruene som vil redde gatehunder og ta de med hjem til Norge, da synes jeg mye heller at de kunne støttet disse sentrene eller hva de nå kalles, der nede. Når det gjelder hestefolkene, så har jeg vel heller begrenset kjennskap til firmaet deres, men de driver blant annet med import og salg av sperm, i tillegg til at de driver en hingstestasjon hjemme hos seg selv i Norge, hvor det pleier å stå et visst antall hingster som man man kan få bedekket eller inseminert. Ellers selger de vel også føll og litt unghester, og så tror jeg kanskje at de tar i mot hopper som har fått føll, og som skal bedekkes/insemineres på nytt, og at hoppene kan stå på deres stall i de dagene det foregår. (Er flere andre hestestutterier i Norge som driver med det samme, men det er jo forsåvidt i heller liten skala, siden Norge er et heller lite land og bedekningssesongen er heller kort.) De driver også litt med føllskuer i regi av Norsk Varmblod, hvor føll og hoppene deres kan stilles ut og premieres. Synes de har mange flotte hester ihvertfall.
 5. Indra

  Kjøp av hest, hva kan man kjøpe i forkant?

  Jeg har ikke hatt egen hest selv, og kan heller ikke så mye om sykdommer, men fant disse linkene som kan være til god hjelp: http://www.vetbendiksensmith.com/hva-br-jeg-ha-i-stallapoteket/ og http://www.agria.no/hast/artiklar/sykdommer-og-skader/forstehjelp-i-stallen/ Ellers er vel det meste nevnt her, men voilock eller schabrack bør selvsagt også kjøpes inn, samme med diverse børster, hovkrok, mat og drikkekar. Utstyr til pussing og velikehold av saltøy og hodelag bør også kjøpes inn, som f.eks salsåpe og svamp. Du kan jo sikkert stikke innom en heste/hundeutstyrsforretning og spørre om tips der og se på hva slags utstyr de har, eventuelt bestille fra en nettbutikk.
 6. Indra

  Utseendet på hunderaser

  Åh, det er en del. Langhåret og korthåret dachs, foretrekker de som er standarddachser, selv om det finnes en del fine blant de mindre variantene også. Amerikansk og engelsk cocker, spaniel, welsh og engelsk springer spaniel, kooiker, irsk rød og hvit setter, irsk setter, weimaraner, ungarsk vizsla, pinscher, manchester terrier, yorkshire terrier, sliky terrier, skotsk terrier, dalmatiner, beagle, basset hound, dobermann, korthåret chihuahua, cavalier, japanese chin, basenji, etnahund, farahound, mexicansk nakenhund, papillon. Det var vel de jeg kom på.
 7. Indra

  Hva skal jeg spille nå da? (telefon)

  Hmm, det er jeg faktisk ikke helt sikker på siden jeg har Samsung, men jeg mener da å huske å ha sett at de har lansert mange spill til Iphone og Ipad også. Du kan jo gå inn på www.bigfishgames.com og se hva som står der.
 8. Indra

  Hva skal jeg spille nå da? (telefon)

  Tror ikke jeg har noen forslag til spesifikke spill, men bigfish har jo en bråte med masse spill som man kan laste ned til både pc, mobiltelefon og nettbrett. Der har de også masse spill i sjangre som f.eks kryssord, mahjong o.s.v. Jeg er ikke så glad i den typen spill, men derimot elsker jeg hidden object, adventure og time management spillene deres, og har prøvd veldig mange av de på pc først. De har egen app til smartphones, kan lastes ned i google play.
 9. Indra

  Drøyt intimt - men altså........

  Fantastisk tråd, som tåler fint og leses flere ganger. Har ledd godt av denne ja.
 10. Indra

  Hundeutstilling på TV

  Aner ikke om hun har vært med på TV før, men hun var hvertfall en av personene som var med i reportasjen som Aftenposten lagde om WDS i Helsinki i fjor. Reportasjen ligger vel på nettet, men tror man må betale for å lese den.(Vet ikke om det er bare her hos meg skriftstørrelsen tuller, men det får bare være. )
 11. Indra

  Hundeutstilling på TV

  Morsomt og underholdende program, og heldigvis ikke like flaut som jeg fryktet at det kunne bli. Det var en del fargerike og spesielle folk som var med i denne episoden hvertfall, men så er vel mange av disse også blant de som er over snittet opptatt med utstilling, i tillegg til at det blir jo såklart klippet litt til også. Jeg reagerte i grunnen ikke så mye på hun med malteserne og det hun nevnte om pelsstellet, og utstillingen i Drammen er vel kjent for at det kan regne en del når den går av stabelen også. Jeg kunne kanskje tenkt meg f.eks malteser eller lhasa apso, men siden jeg vil stille ut også, orker jeg bare ikke alt det pelsstellet som følger med de rasene. Likte ikke hun Adriane så godt i grunnen, men er forsåvidt litt enig i at hun gjør seg foran kamera. Var jo forresten flere "kjentfolk" som jeg så der, og kommer garantert til å følge med på neste episode.
 12. Indra

  Navn til hund

  Synes Holly er et veldig fint navn.
×