Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11734
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74

Posts posted by simira


 1. Det er litt individuelt for hunden. Men jeg mistenker at dere har gjort dere selv en bjørnetjeneste ved å ikke trene på å gå pent i bånd litt i skogen også. På tide å starte! :P

  Hva bruker dere vanligvis når dere trener på å gå pent i bånd? Og kan dere ikke bare fortsette med langline i skogen i båndtvangstiden?

  Jeg tenker uansett at jeg ville trent både masse kontakt, innkalling og gå pent (med eller uten bånd, line hengende bak) i skogen også, slik at han blir vant til det.

  Hvis dere tenker at han skal trekke på ski, v jogging, sykling osv. ville jeg nok brukt en trekksele til magebelte og strikkbånd, slik at det er et skille på det når han skal trekke og ikke. Hvis det ikke er viktig tenker jeg at han like gjerne kan bruke den samme selen som ellers, så lenge han bare soser og snuser, og ikke trekker konstant.

  Våre skiller jeg nå stort sett på at de får sose som de vil når de har langt bånd, men må gå pent/med slakt bånd når jeg holder kort bånd. Vi har 5-meters liner som de stort sett går med.

  Jo tydeligere skille jo enklere lærer han det såklart, etterhvert vil han nok ta det på kontekst og deres signaler.


 2. Det er jo ikke slik at alle jakthunder blir gale og ukontrollerbare på fjell/skogstur om de er trent i jakt. Og fuglejakt er vel i mye større grad en jakttype der kontroll og samarbeid med hunden er et poeng, så jeg ser ikke at det burde ødelegge noe.

  Har ikke du hund fra Inger/Desperadoos? Snakk med henne! (uansett, egentlig) Man skal ikke måtte ha jaktspringer for å kunne bruke den på jakt tenker jeg.


 3. Just now, Nemi1 said:

  Jeg er ikke mer redd for pes i Akkurat nå enn i resten  av forumet, men skriver stort sett bare i Akkurat nå fordi jeg opplever at der får man mindre pes.  (om det gir mening) Jeg opplever Akkurat nå som mindre krevende, det er lett å slenge ut de tankene man har, uten at det blir stort nummer av det

  Jeg skjønner hva du mener, og synes egentlig det er et problem i seg selv. Noen temaer engasjerer selvfølgelig mer enn andre, og folk har sterkere meninger om enkelte ting, men det er veldig synd at folk vegrer seg for å ta opp ting av den grunn. Jeg har ingen gode forslag til løsning dessverre, annet enn at jeg ser an litt med å flytte temaer, og gjør tydelig at de er skilt ut.


 4. 10 hours ago, Nemi1 said:

  Jeg ser at det er en fordel å skille dem ut, men for meg gjør det det vanskeligere å skrive noe i akkurat nå. Jeg vil helst ikke lage egen tråd om ting, for da  kan man lett få mye pes, så for meg vil det fungere eksluderende. Men det er nå bare meg, det kan jo virke helt anderledes for andre

  Jeg synes det er veldig synd i utgangspunktet. Og hvorfor er du mindre redd for å få pes i Akkurat nå, enn i resten av forumet?

  Jeg tenker uansett at jeg vil spørre før jeg skiller ut - med mindre det raskt blir en veldig stor diskusjon som tar over tråden.


 5. Jeg lurer på hva som ville skjedd hvis utstillingsringene plutselig hadde hatt et flertall av jaktvarianter? De blir jo stadig mer vanlige. Jeg mistenker det ville skjedd ting både med "utstillingsavlen" og dommerenes holdninger, egentlig.

  • Like 1

 6. Jeg har inntrykk av at labrador er mer brukt i hundesport enn golden. Dette er mest inntrykk, men de virker hakket mer arbeidssomme.

  Jaktlinjene må vel ha utstilling for å få jaktchampionatet, men det virker det mest som de stiller i håp om en gulsløyfe for en snill dommer.


 7. Just now, Stjerneskinn said:

  Mjoda, men vi har jo også funksjonen nye innlegg som vises på hovedsiden, som du nevner er jo ikke forumet så aktivt nå, så skal vel litt til for å gå glipp av så mye her tenker jeg.

  Nå er det litt forskjellige årsaker til at forumet har stilnet, men en av dem tenker jeg er at en del diskusjoner forsvinner i Akkurat nå i stedet for å skille dem ut. Det er ikke alle som bruker nye-innlegg-funksjonen på den måten, og tidvis er det en del innlegg i den tråden så diskusjoner forsvinner før man kanskje sjekker nye innlegg, for de som gjør det.

  For å formulere det litt annerledes kanskje, er det noen grunn til å IKKE skille ut hundetemaer/diskusjoner fra Akkurat nå?


 8. Dette er noe jeg har tenkt på en stund, tatt opp et par ganger før, og nå som jeg er blitt moderator, har mulighet til å faktisk gjøre noe med.

  Da forumet var langt mer aktivt enn nå hadde jeg ikke kapasitet til å følge med i Akkurat nå-trådene, og/eller så hadde jeg ikke interesse av å følge med på daglig sladder og hva hvem hadde til middag i går. Dette førte for min del til at jeg gikk glipp av den del interessante og relevante diskusjoner, fordi enkelte kommentarer utløste lengre diskusjoner om hundetemaer i Akkurat nå, i stedet for i egne tråder.

  Nå er det jo ikke slik at det ikke er lov å diskutere hund der, men jeg mener at forumet taper mye aktivitet på at diskusjoner "forsvinner" i Akkurat nå. Dette er ikke ment som kritikk av noen, mer et hjertesukk og et håp om at noen, i stedet for å skrive en kommentar om "hva tenker dere om" eller "hvordan skal jeg gjøre det med denne situasjonen" faktisk starter en ny tråd om det spesifikke emnet. Ikke bare vil det generere mer trafikk på forumet og involvere de som ikke er interessert i daglig sladder, men det er lettere å finne igjen hvis samme tema kommer opp igen.

  Jeg er sikker på at om man hadde vært bevisst på dette ville mengden innlegg i Akkurat nå totalt være halvert.

  Hva tenker andre om dette?

  • Thanks 1

 9. Det er nok litt mer nyansert enn som så. Jeg opplever at mange erfarne hundetrenere har havnet der nettopp fordi de startet med å gå kurs pga. problemhund. Meg selv inkludert. Og så tenker jeg det er mye man ikke ser. Man legger kanskje merke til den enkle hunden som alltid går løs i nærheten av eier - og noen hunder, og eiere, får det bare til å funke. Men veldig mange gjør det ikke. Og kanskje går de ikke tur når du ser dem, nettopp på grunn av det. Jeg kan også love deg at om du kontakter eierene til de fire andre hundene i samme kull, så er ikke alle slik, og minst en av dem kan ikke gå løs overhodet.

  Men nå er det jo slik at mange førstegangseiere faktisk gjør litt forarbeid, og er både flinke og heldige med oppdretter og hund. Det er ikke slik at man er dømt til å mislykkes med sin første hund. MEN om man insisterer på en rase som er mer krevende enn gjennomsnittet, eller ikke er klar over hvilke egenskaper hunden har, er det lett å trå feil. Hvis matchen er der mellom hund og eier trenger det ikke å bli noe problem, eller noe eier ser på som et problem.

  Mer erfarne hundeeiere gjør kanskje enda mer forarbeide, men vil også gjerne ha mer av hunden, og velger kanskje ikke de enkleste. Skal du drive med hundesport må du ha en hund med litt tak i. Noen er kanskje litt for ambisiøse, noen hunder har drivet i "feil retning". Og noen gidder ikke å jobbe med hverdagslydigheten, for dem er hundesportstreningen viktigst. Selv om de nok er et fåtall.

  Og så har jeg selv konkludert med at det er individforskjeller både på hund og eier. Hundetekke er faktisk en greie, og noen folk vil få til en hvilken som helst hund (hva enn man velger å legge i "få til"), mens andre vil slite uansett. På samme måte som noen hunder bare er enkle, mens andre vil være utfordrende uansett hvor mye erfaring og kunnskap du har.


 10. Det holder ikke å gi én godbit i disse situasjonene, målet her er jo å avlede hunden så den skal tenke på noe annet. Hvis hun er stille et brøkdels sekund så må du være rask og gi godbiter, flere etter hverandre, så hun ikke rekker å bjeffe igjen. Så fort hun er stille lenge nok kan du jobbe med å lære inn alternativ adferd, som å legge seg på teppet, hente en tyggeting eller lignende. Eller bare gi henne et godbitsøk utover gulvet.


 11. Null valpesyk, og enda mindre etter å ha vært sammen med venners valper og unghunder. Usikker på om jeg noen gang blir klar for det igjen. Det henger såklart sammen med at helsa ikke tillater så  mye, men slik det går nå blir vi omplasseringshjem for pensjonisthunder. :P

  • Like 2

 12. Jeg er ikke helt sikker på hva du spør om. Det finnes ingen måte å kunne stille formelle krav til noen for å få kull. Raseklubbene kan stille krav for at kullene/oppdretterene skal kunne stå på liste hos dem, og NKK kan stille krav for å få registrere kullene hos dem. Utover dette er det ingen god måte å håndheve og ettergå potensielle krav på, dessverre.


 13. 2 hours ago, Rufs said:

  Jeg tror mange skulle ønske at det fantes flere bruks-/sports-raser på rundt ca 10 - 15 kg. :innocent:  (det gjør i hvert fall jeg)

   

  Jeg tenker det er noen muligheter, og så er det noen muligheter hvis bare rasene får orden på helsa. Cocker spaniel synes jeg har bedret seg, dessuten har man jo fielden som det har vært reklamert litt for her. Du har sheltie, kooiker, springer spaniel, korthårscollie, toller, puddel, flere vannhundraser osv. Til litt ulik bruk og med ulik kapasitet og svakheter, men de er der. En del terriere tenker jeg også kan være mulig litt avhengig av hva man ønsker i hunden.


 14. Litt av det jeg tenker hun vil fram til der er jo at man nettopp har avlet videre en haug med raser som har blitt generelle familie- og sportshunder, og derfor har behovet for jakt/bruksvariantene kommet fram. Og så skjer akkurat det samme med dem, at avlen blir styrt over til de som vil ha de uten det faktiske bruksområdet, og så er man like langt igjen.

  Jeg kan ingenting om retrieverjakt, men det er ikke mye stillesitting på cockerene ihvertfall.


 15. Just now, MarieR said:

  For hunden er det ganske likegyldig om den trenes i jakt eller deltar i praktisk jakt - det som er viktigst er at den får jobbe med noe, og da selvsagt gjerne jakt/apportering i en eller annen form. Jeg vet av drøssevis med folk med jaktlab/goldens som trener og konkurrerer aktivt i retrieverjakt. At mange også ikke gjør det og bruker hundene til redning, lp, bruks etc betyr ikke at hundene har det værre enn de som sitter 7 timer på jakt, får kanskje hente 1 apport og så var den jaktdagen over. Det med praktisk jakt handler også litt om mulighet og kultur. Vi har ikke de samme tradisjonene for jakt på and/sjøfugl her til lands som i england f.eks, ei heller like god tilgang på jaktmarker etc. 

  For hunden som individ, ja. For avlen er det viktig at hundene får testet og synliggjort de egenskapene de er avlet for å ha. Man kan jakte både and, gås og fjellfugl i Norge. I reell jakt får hundene også heldigvis gjøre mer enn å sitte i bilen og vente på sin ene apport eller de to, som jeg har inntrykk av de får i konkurranser.

  Det er nok også grunnen til at min bekjente som faktisk jakter fugl hentet hund i Sverige... angivelig er det muligens én oppdretter i Norge som er seriøs på jaktegenskapene.

  Jeg skiller ut disse innleggene til egen tråd, det er en separat og interessant diskusjon (moderator).


 16. Skraper han dem opp hvis han ikke får åpnet dem? Hvor mye er han vanligvis alene i løpet av en dag?

  Har dere prøvd å sette en stol eller noe foran dørene? Spraye eller smøre noe på dørhåndtakene, noe ala getoff eller noe som lukter vondt? Sitrus?

  Jeg tenker også at dette kan bunne i en mild separasjonsangst, og at det kan være noe dere kan jobbe med og prøve de "vanlige" rådene der.

  Tur og aktivisering før han skal være alene.

  Tyggebein, margbein eller lignende, både aktivisering og beroligende, når dere går.

  Radio på?

  iHarmoni eller Adaptil, fåes som halsbånd eller til stikkontakt som skiller ut beroligende feromoner.

×