Emmy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  254
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Om Emmy

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Labrador og korthåret collie

Nylige profilbesøk

1,513 profilvisninger
 1. Trykket på noe rart der, så innlegget ble sendt før jeg hadde skrevet noe Veldig enig i det med POV-karakterene, det er altfor mange spesielt i bok 4 og 5. Men jeg elsker alle detaljene, foreshadowing, alt som ligger mellom linjene, osv. Det med Rhaegar får ham til å virke som en drittsekk, ja (men hvem vet når vi har såpass lite informasjon). Men han er uansett død og begravet for lengst, så det har ikke så mye å si for min del. Men det at Jon plutselig har "a better claim to the iron throne" (sorry, er ikke inne i terminologien på norsk) enn Daenerys kan jo bli interessant!
 2. Det er jo helt hinsides Synes de kunne vært litt mindre grådige så det ble penger igjen til flere episoder (og mer direwolves!) Enig i at serien har tapt seg etter at den tok igjen bøkene, savner kompleksiteten og omstendeligheten i George Martins arbeid. Men digger serien likevel Verste er at jeg føler at jeg blir spoilet for de siste bøkene (hvis de i det hele tatt blir gitt ut, begynner å miste trua) Men herregud, Jon Targaryen! Ingen bastard likevel
 3. Ja, og det er jo ikke noe galt i det så lenge det ikke er GoT eller utseendet som er hovedårsaken til at man kjøper rasen. Men i noen tilfeller blir man jo skeptisk ...
 4. Har en onkel i England som skaffet seg hvit gjeterhund og kalte den Ghost. Lurer på hva som lå bak det rasevalget, gitt ... Tviler sterkt på at de har noen interesse for hundetrening. Regner med at den ikke blir dumpet, men jeg håper jo den får mer enn en rusletur rundt kvartalet om dagen, som virker å være vanlig der
 5. Seriøst? Du spør meg hva du som puddelentusiast kan si til en doodle-interessert, jeg svarer på det du spør om, og så beskylder du meg nok en gang for å legge ansvaret på puddeleiere? Da får jeg bare sitere meg selv: Det oppsummerer i grunn min mening om denne saken, så jeg setter strek der. Så får du fortsette å tro hva du vil, @2ne, helt uavhengig av hva jeg faktisk har skrevet.
 6. Tja, du kan jo fortelle hva som er så flott med puddelen, hva som er problematisk med doodle-avlen, og legge til at det bare er å la pelsen vokse litt, så vil alle tro det er en doodle uansett Men ærlig talt så handler det jo mye om hvordan man sier det også, og ikke bare hva man sier. Er man saklig og vennlig, kommer man lenger enn ved å gå i forsvar eller være belærende og nedlatende, for eksempel. Går man rett i angrep, er det klart de går rett i forsvar. (Ikke rettet mot deg, bare noen tanker rundt det du spurte om.) Jeg mener ikke at det er så enkelt, for all del. Men at det er enklere å styre folk bort fra doodle-industrien hvis man kan tilby et fullgodt alternativ. Og for mange fremstår ikke en puddel med rasetypisk klipp som et fullgodt alternativ av utseendemessige årsaker, dessverre. Det er ikke helt uvanlig med menn som nekter å vurdere puddel, for eksempel, som nevnt tidligere i tråden. Men som gjerne kjøper en doodle, fordi den har et helt annerledes, ujålete utseende. Helt uten å være klar over at en puddel kan få akkurat det samme utseendet hvis man lar være å klippe den som en puddel.
 7. Nei, det sa jeg ikke. Jeg sa at det barberte ansiktet er det som gir dem det særegne puddeluttrykket. Hvermannsen er nok ikke klar over eller tenker ikke på at man kan få det bamsete doodle-uttrykket hos en vanlig puddel. Alt du påpeker angående pels og klipper, er jo helt sant. Poenget er at folk flest ikke er klar over det. Jeg hadde aldri hørt om japansk klipp eller kritikken mot det før du nevnte det nå. Ellers har du helt rett i at det ikke er puddelfolks ansvar å rydde opp i doodle-galskapen. Det er overhodet ikke det jeg prøver å si med innleggene mine. Jeg har tatt utgangspunkt i det jeg skrev tidligere: at jeg hadde inntrykk av at en del puddelfolk er oppgitt over doodle-hysteriet og ønsker at flere får øynene opp for renraset puddel. I så fall mener jeg det er lurt å vise frem pudler i alle varianter og ikke bare med det klassiske puddeluttrykket. Det er ikke deres ansvar, men det er kanskje i deres interesse.
 8. Hvem er det som har sagt at oppdrettere burde la være å stelle sine pudler? For det første så er det snakk om å vise frem pudler med alle mulige slags klipper og pelslengder, for eksempel på raseklubbens nettsider. Jeg tror ikke det er noen som mener at oppdrettere selv må ha hunder med "doodleklipp" for å vise frem hvor nusselige de kan være. For det andre så er vel ikke en hund med lengre pels i ansiktet automatisk ustelt? Den har bare ikke en typisk puddelklipp. Jeg mener ikke at utseendet er hovedgrunnen til doodlenes popularitet, men jeg er ganske sikker på at det er en medvirkende årsak. Mitt inntrykk er at uerfarne valpekjøpere legger stor vekt på utseende når de velger rase, spesielt i den innledende fasen der de velger ut noen raser å se nærmere på. Raser med "feil" utseende blir aldri vurdert eller undersøkt nærmere. Jeg tenker at problemet er todelt. Doodler har et nusselig utseende som mange finner tiltalende. I tillegg markedsføres de som allergivennlige og den perfekte familiehund. Derfor er den mest effektive løsningen også todelt, tenker jeg. Spre kunnskap om hvorfor doodler ikke er så perfekte som de markedsføres som, OG vis at det finnes renrasede hunder med samme type utseende hvis man dropper den typiske raseklippen. Det er lettere å høre på fornuft når man får presentert et fullgodt alternativ.
 9. Det er ikke JEG som mener det, bare så det er sagt. Jeg digger pudler med kortklipte ansikter, jeg Men mange vil nok se en jålehund på det andre bildet også, vil jeg tro, spesielt menn. Den har jo en frisyre, det er tydelig at pelsen ikke vokser ut sånn av seg selv. Når det gjelder random bilder fra Google, kan det like gjerne være blandingshunder man ser, det vet man jo ikke. Det finnes jo en drøss med puddelblandinger rundt omkring, så det er fort gjort at en del av disse dukker opp i et Google-søk. Og hvorfor skal potensielle doodle-kjøpere gjøre research på puddel når de allerede "vet" hvordan en puddel ser ut, ettersom de aldri har hørt om eller sett noe annet? Det er mulig du synes det er helt greit at disse valpekjøperne ender opp med doodle, deg om det. Mulig jeg tar feil, men jeg mener da å ha lest at en del puddelfolk er oppgitt over doodle-hysteriet og ønsker at flere skal få øynene opp for renraset puddel. I så fall tenker jeg som Orca, at det er lurt å reklamere for alle varianter.
 10. Men @2ne, samtlige av bildene du linket til (så vidt jeg kan se), er av pudler med kortklipt ansikt. Dermed har de alle det typiske puddelutseendet som mange (dessverre) forbinder med jålehunder. Hvordan kan potensielle doodle-kjøpere vite at de kan få det bamsete barteutseendet med en vanlig puddel, når det ikke blir vist frem? Jeg er ingen tilhenger av å velge rase etter utseende, men sånn er dessverre realiteten.
 11. Men du kan vel bestille i nettbutikken?
 12. Signerer dette. Ser ikke poenget med å kaste 300ish kr ut av vinduet hver gang vi er hos veterinæren, når jeg kan spare de pengene ved å sende inn selv (tar 2 minutter) OG få kredittkortbonus Vi har hatt mye bruk for forsikringen det siste året, så det hadde fort blitt noen tusenlapper bare i gebyrer. Står om det her: https://www.agria.no/hund/hundeforsikring/rabatt-pa-hundeforsikring/ Det er altså en rabatt på egenandelen og ikke på forsikringspremien. Det skal nok godt gjøres å tjene noe på å la være å bruke forsikringen på mindre beløp.
 13. Da lurer jeg på hvorfor det er så snilt, eller ikke-eksisterende, for katter, som man vet med høy sannsynlighet vil ta fugl og andre smådyr. Lovverket er for så vidt ikke så strengt, det bare skjærer alle over en kam, som er forståelig. Jeg mente for øvrig ikke at alle gjetere automatisk kan gå løs i båndtvangen, bare så det er sagt. Men med riktig rase, individ og trening har man et godt grunnlag.
 14. Nå har vel den gjennomsnittlige sonis litt mer kunnskap enn den gjennomsnittlige hundeeier. Jeg treffer på mange løse hunder som jeg aldri ville hatt løs selv, og mange hundeeiere som ikke er sitt ansvar bevisst. Det betyr ikke at ALLE er slik. Ja, hunder er levende vesener og kan aldri være 100 % under kontroll eller 100 % forutsigbare, men det blir litt i overkant hysterisk å skulle helgardere seg mot alle tenkelige situasjoner. Hvordan kan man la barn omgås hunder? Selv den snilleste familiehund kan vel plutselig trigges av smerter og bite et barn? Hvordan kan man la en gjeterhund være løs rundt sauene? Hva om den trigges og plutselig begynner å spise på sauene i stedet for å gjete dem? Og når man er inne på gjeterhunder, er det neppe tilfeldig at vi som sier at vi stoler på at hundene våre ikke tar vilt, har gjeterraser. Det hadde vært noe annet om man hadde en 1 år gammel husky og hevdet at den bare er snill og aaaaldri ville skadet noen. Det finnes dessverre mange slike hundeeiere, og det er vel gjerne slike som havner i situasjoner som dem du beskriver. Hunden min er leken, men springer ikke etter fugler på stien. Vanligvis stopper hun og ser på meg, siden hun vet at fugl = godis. Når hun en sjelden gang går mot den, skal det ikke mer enn et ord til før hun snur på femøringen. Og nei, hun springer ikke etter fugleunger uten at jeg får det med meg. Jeg følger nøye med og kaller henne inn med en gang hvis jeg ser at hun får ferten av noe (som regel noe spiselig, men man vet jo aldri ). Jeg skjønner ikke hvorfor det er så vanskelig å forstå at hunder (og hundeeiere) er forskjellige, og at noen hunder kan være løse uten å jage/skade vilt? Annet enn den forsvinnende lille risikoen og uforutsigbarheten som følger med alt vi gjør i livet, som vi trosser hver dag. For meg er det å gå tur med hunden løs en av de største gledene ved å ha hund. Jeg elsker å gå "løs" selv uten å være lenket fast i noe. Jeg elsker det naturlige samspillet mellom meg og henne når det ikke er noe fysisk bånd som binder oss sammen. Så for meg er det faktisk veldig kjipt å ha hunden i bånd hele våren og sommeren. Derfor har jeg valgt en rase med lite jaktinstinkt, liten radius og høy grad av trenbarhet, og trent på dette siden jeg fikk henne. Det har heldigvis gitt resultater, og jeg har fått en hund jeg føler jeg kan ha løs med god samvittighet. Hadde det ikke gått som jeg ønsket, hadde jeg selvfølgelig overholdt båndtvangen, for jeg respekterer både viltet og lovens intensjon. Jeg har hatt en setterblanding tidligere. Hun hadde helårs båndtvang, for å si det sånn. Jeg kommer aldri til å skaffe meg en slik rase igjen, men er jeg likevel uheldig og får et individ jeg ikke føler jeg kan stole på, blir det på med båndet.