Jump to content
Hundesonen.no

bianka

Medlemmer
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About bianka

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Kjønn
  Hemmelig

Recent Profile Visitors

1149 profile views
 1. bianka

  Hundetype i leilighet

  Er det best med en eller to hunder ifølge bjeffing og sepresjonsangst og bråk pluss lyd? Både når eieren er hjemme eller ikke hjemme? Om dem setter igang med bjeffing og da bjeffer mer om begge to bjeffer sammen?
 2. bianka

  Hundetype i leilighet

  Minst mulig bjeffing er viktig for meg da jeg ikke vil at naboer skal ringe på døra mi for å klage på bjeffing som da kanskje må tas opp i styret. Jeg er redd dem da skal si at jeg ikke kan ha hunden mer pga. lyd og det er veldig ille. Seperasjonsangst er også veldig negativt for meg nettopp pga. dette her problemet. Ser at dere skriver at det er lettere å kun ha en hund som ikke bjeffer enn to? Så da lønner det seg kun å ha en hund? Girer de hverandre opp med lyd om de er to stykker? Gir dem seg da ikke like lett? Mye morsommere å bjeffe om man er to sammen eller er jeg helt på trynet her? Jeg leser om hunderaser på Internett og det finnes så veldig mange hunderaser å velge mellom så litt kriterier gjør det bare lettere å velge hunderase som passer for en. Jeg skal ha hunden som venn siden jeg bor alene så blir en familie med kun ett menneske. LOL. Kommer til å gå 1-2 timer tur hver dag. Litt lydighet. Driver med utstilling. Kosehund også og turvenn. Mellom aktivitetsbehov. Ønsker hunderaser fra 10 kilo og oppover. Pelsstell går helt bra. Minst mulig jaktinstinkt da jeg har tenkt å ha den løs i skogen når det ikke er båndtvang. Det hadde vært mye lettere om jeg skulle velge en liten hund under 10 kilo til mitt bruk siden selskapshundene som oftest er det. Men vil ha en større enn 10. Har da kommet frem til collie langhåret og bearded collie kanskje? Ønsker også flere hunderaser å velge mellom? Har sett på eurasier også men vet ikke helt. Flere tips?
 3. bianka

  Hundetype i leilighet

  Jeg har lest at collie eller bearded collie er fine familiehunder men hvem av dem passer best i leilighet? Har også lest at eurasier også bjeffer lite. Disse har vell ikke "vakt eller vokt" heller eller?
 4. bianka

  Hundetype i leilighet

  Hvilke hunderaser er "happy go lucky" ? Gjerne ramse opp mange hunderaser. Som også passer i leilighet.
 5. bianka

  Hundetype i leilighet

  Ja tenkte meg det jeg også men om hunder som er "happy go lucky" hører en lyd og blir glad så kanskje de også bjeffer av glede tenkte jeg på?
 6. bianka

  Hundetype i leilighet

  Lønner det seg å velge "happy go lucky" hunderaser? Eller de med "vakt eller vokt" om man skal bo i leilighet med masse naboer? Tenkte på minst mulig støy og bjeff. Hvilke hundetyper/raser passer bedre og hvilke hundetyper/raser passer mindre i leilighet?
 7. bianka

  Store gigant selvskapshunder til eldre?

  Jeg så på ett hundeprogram nå nylig på TV om hvilken hunderase man bør velge og da var det ett eldre ektepar som fikk en Newfoundland valp og de sa ikke at de ikke burde velge den rasen pga. alderdom på eierne. De var veldig fornøyde med den rasen dem.
 8. bianka

  Store gigant selvskapshunder til eldre?

  Hehe tenkte ikke på ca. 70 år og oppover, (hunder lever jo i ca. 10 år de største rasene) og folk med rullator , men folk fra 50 år og oppover. Man kan jo bli syk også, få vondt i ryggen, beinet, leggen, kneet osv. Og det skjer jo oftere hvor eldre man blir.
 9. Man sier jo ofte at berner sennen, newfounlandshund, landseer, leonberger, pyreenerhund, grand danois, irsk ulvehund, skotsk hjortehund, sant bernardshund osv. er selvskapshunder. Men hvordan er disse hundene i forhold til eldre voksne mennesker? Tenkte da på styrke og det å holde igjen hunden osv. Hundene regnes som rolige men hvordan rolige da hvis eldre mennesker ikke klarer å holde igjen hunden som er så stor? Trekker hundene mye eller labber dem bare ved siden av? Tenk om det kommer en katt, eller ett annet dyr eller om hunden plutselig blir skremt av noe eller noe som kommer brått på?
 10. bianka

  Stor allergivennlig hund

  Ett annet spørsmål jeg har. Hvem av de største hunderasene passer best å bo i en leilighet? Rolig inne?
 11. bianka

  Stor allergivennlig hund

  Veldig mye interessant lesning her. Men hvilke av de største hunderaser tror dere røyter minst? Altså minst fett i pelsen som dere skrev over? Hvilke raser trenger man å bade oftere enn andre raser?
 12. bianka

  Stor allergivennlig hund

  Hvilke store hunderaser regnes som ganske allergivennlig? Gjerne langhåret hund. Og hvilke rase er de største røytefri hunderase?
 13. bianka

  Store selvskapshunder

  Hvordan er det å ha en gigant hund i hus i forhold til de mindre?
 14. bianka

  Store selvskapshunder

  Hvilke hunderaser er store selvskapshunder? Skjønner at gigantene som irsk ulvehund, Berner sennen, grand danois, sant bernardshund, nuffe, landseer ol. Regnes som giganter. Jeg vet jo at disse rasene ofte har redusert levealder enn de som er mindre type 30 kilo med litt pluss og minus. Hvilke store hunderaser lever lengre ? Skjønner dette er invidiellt og helse og arv osv. Har mye å si. Jeg har også lyst på en stor hund som vakthund da jeg bor alene i ett stort hus. Gjerne ramse opp flere hunderaser. Har alle hunderasene på canis.no blitt borte?
 15. bianka

  Store selvskapshunder

  Gå en times tur med hunden hver dag.litt Lydighet på hobbybasis. Pelsstell er bare koselig. Gjerne også en rase som kan være inne en dag eller to eller tre hvis man er syk uten å gå på veggene. Satt på spissen.
×