Gå til innhold
Hundesonen.no

Lene_S

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,020
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Lene_S last won the day on 18. April

Lene_S had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

1,559 Excellent

Om Lene_S

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 2. Oktober

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Vestby
 • Hunderase
  Loppe-i-bånd
 • Mine dyr
  Chi'en Ayla
  Huskattene Ophelia, Willow, Spike, Ozzy, Muffi, Copy, Nagini og Lyra
  Somalikatten Lynx

Nylige profilbesøk

1,730 profilvisninger
 1. https://www.nrk.no/vestfold/varsler-har-politianmeldt-haerverk-og-trusler-1.14043521 Du verden, for en trivelig gjeng disse jegerne er. Jeg pleide å ha et nyansert syn på jegere og jakt, i den form at jeg personlig ikke ser sjarmen og moroa med å skyte og drepe andre skapninger, og at jeg synes trofé- og sportsjakt er usmakelig, men at jeg fullt ut aksepterte jakt der man bruker hele dyret, og begrenser det til matauk. Nå, både med ulvesaken og etter disse fuglehundgreiene, så kjenner jeg at jeg begynner å bli sterk motstander av all form for jakt. Tidligere var jeg naiv nok til å tro på alle bedyrelsene om "respekt for naturen" og "dyrenes beste først", men nå ser jeg at det bare er røyktepper. Disse menneskene har ikke fnugg av respekt for verken dyr eller andre mennesker. De driter jo langt i egen bikkjes sikkerhet, og setter den i livsfare. Som du, Meg, nevner, så er det andre, og langt større farer ved jakt for hunder enn rovdyr, f.eks. skutt av andre jegere eller egen eier. Så er de faktisk så freidige av den ene gangen en hund blir tatt av ulv, så skal det gås fakkeltog, mens alle de som blir skutt av jegere, de holder man kjeft om. Og her gir man jamt f**n i fuglers velferd, de er bare et verktøy for å kunne fôre eget ego. Kan jo dra hi-treningen med i dragsuget også, siden jeg bor i Hølen, hvor det faktisk er et prøveanlegg. Sikkert kjempetrivelig for den stakkars reven som må sitte i bur og vente på å bli nesten-tatt av den ene kjøteren etter den andre. Ikke stressende i det hele tatt. Men igjen, kun et verktøy. Det samme gjelder jo forsåvidt kjøteren også, for alt for mange. Folk med så liten respekt for dyr og natur burde rett og slett miste retten til å jakte. Jada, jeg vet at ikke alle jegere er så usympatiske og uempatiske. Den ene jegeren jeg kjenner er FOR mangfold (nå skal det sies at hun er biolog, kan ha noe med det å gjøre). Men andelen som mangler respekt for liv er langt større enn jeg trodde, alt for stor til at det skal aksepteres, og de har veltet meg fra gjerdet og over på siden for motstandere. Ikke mot jakt, som prinsipp, men motstandere av jegere. Nærmere bestemt alle dem som mener at de og deres hobby bør gå foran alt, inkludert arters rett til eksistens og dyrs velferd.
 2. Norges "bærekraftige" rovdyrjakt

  Det er ikke lett å diskuterer fornuftig med folk som mener deres interesser, altså penger og jakt, er den eneste grunnen til at skoger og natur eksisterer. Mot dårer osv...
 3. Norges "bærekraftige" rovdyrjakt

  Hvor skal jeg begynne? All logikk for fornuft har jo forsvunnet ut døra hos disse folka. Ok, antall ynglinger er over målene, men med tanke på at det er færre ulv enn vi er forpliktet til å ha fordi det ble drept flere enn Norge har lov til iflg Bernkonvensjonen, så bør jo det tallet sees i sammenheng med antall ulv totalt. Og, å ta ut hele familier er selvfølgelig høl i huet når det kommer til levedyktighet og genpool. Nå er vel alle sammen innavla i en eller annen grad, men det hjelper ikke på saken at de som blir igjen ikke har andre valg enn å pare seg med den nærmeste familie, fremfor å vandre og pare seg med andre familier, slik de er ment å skulle gjøre. Nå vil de jo ikke ha noen å vandre til. Norge suger i naturforvaltning, det er liksom ikke noe annet å si om det. Og de som styrer juger og bløffer, bryter avtaler og lover etter eget forgodtbefinnende, og styres kun av egoistiske, private ønsker om å kunne fly skauen rundt med gevær eller penger. Det er rett og slett patetisk!
 4. Norges "bærekraftige" rovdyrjakt

  Det er til å grine av. Og jeg blir så sint at jeg griner, og. Dessverre så tror jeg de med skylapper og gevær over skuldra driter en lang en i at du sier I told you so, for dette er gode nyheter for dem. Så kraft innavl betyr en snarlig utryddelse av denne flua i suppa for de som "forvalter"
 5. vurderer og kjøpe Elghund

  Har ikke all verdens erfaring med elghunder, men en av min hunds beste venner er en elghund/jämthund-blanding. Altså, to raser som er ganske like av type, med stor jaktlyst. Han eies av en ung gutt, som ikke bruker hunden i jakt. Eieren må stadig ut på jakt likevel, dog etter voffen, for han er en ekte Houdini. En gang brøt han sågar opp veggen for å komme seg ut. Han kan aldri gå løs, til tross for iherdige og naive forsøk fra eierens side. Går bra en del av gangene, men værer han noe, så bærer det rett åt skogen. Og da er han borte i flere timer. Snill som dagen er lang, full av respekt for min lille voffert, så sånn sett er det ikke noe galt med han. Men siden du nevner familie, så må du spørre deg selv: Kan du garantere at unger ikke vil la døra stå ulåst, langt mindre glippe når de åpner døra for å gå ut eller inn? Så streng må man være med denne typen hund, de tar ikke et nei for et nei, og drar ut på jakt ved den minste mulighet. Det er snakk om en livsstil, ikke et vanlig hundehold, å ha hunder med sterk jaktdrift. Dyre kan de være også, forresten. Eieren til førenevnte blanding har måtte investere i stålvaier som løpestreng, og seler og lenker er forbruksvare. Han sier selv at han ikke ante hva han gikk til da han overtok bikkja, og at om han hadde visst det han vet nå, så hadde han aldri gjort det. Bikkja fungerer dog godt som prevensjon, ingen i bygda vil drømme om å skaffe seg elghund eller elghundblanding
 6. Råfôring - hvorfor?

  Selvfølgelig er det forskjeller, skulle jo bare mangle, men det er også mange likheter, spesielt hvordan ernæring påvirker resten av systemet. Argumentet var at livslengde, samt forskjeller i mentale og fysiologiske behov, gjorde at vi ikke var sammenlignbare, og i den sammenheng mener jeg at de forskjellene som finnes er ubetydelige. Konsekvensene av dårlig og/eller feil ernæring er veldig like hos alle pattedyr, selv om næringsbehovene på detaljnivå er forskjellige. Derfor mener jeg det er helt innafor å trekke paralleller mellom dårlig ernæring hos mennesker, og dårlig ernæring hos hunder.
 7. Råfôring - hvorfor?

  Hvor mener du forskjellene er så store? Skal vi se, vi er begge pattedyr, med fysiologiske systemer som virker på omtrent samme måte, bortsett fra at hos hunder går de fortere enn hos oss. Vi får de samme sykdommene, vi har de samme behovene for mosjon og mental stimuli. Noen mennesker MÅ trene mye, ellers blir de tullete, mens andre fint kan tilbringe mesteparten av tida sittende, og være fornøyde med det. Noen krever fart og spenning i livet for å trives, mens andre foretrekker å leve på den sikre siden. Her på forumet er det sågar hevdet at enkelte bare må jakte, hvis ikke blir de dypt deprimerte og suicidale. Andre liker best å kjøpe maten sin ferdig oppskjært. Kunne sagt akkurat de samme tingene om hunder, ikke sant? Noen mennesker er helsefreaks, og dør av lungekreft og hjerteinfarkt før de er 50, mens andre tilbringer livet på sofaen, røykende og gomlende på potetgull, og lever til de er 98. Noen får gikt, andre får demens, og noen er friske til de bare ikke våkner en morgen når de er 103. Og akkurat de samme sykdommene rammer hundene. Den eneste forskjellen jeg ser er at de ikke tar valgene selv, vi tar dem for dem. Det er greit at man ikke skal sammenligne arter for mye, men man må ikke bli så fanatisk på det at man ikke ser likhetene. Og dem er det ganske mange av mellom hunder og mennesker, rent fysiologisk. Så jo, sammenlignbare er vi på dette området, mener jeg.
 8. Hund jaget og drepte sau

  Må bare legge frem et lite argument mot deg her: Ayla har jaktinstinkt. Ubestridelig bevis kom da hun jaget og drepte en av naboens høner før jul. Hun har også tidligere jaktet opp mus to ganger, dog uten å mene å drepe dem, det har vært uhell (hun ville bare leke, og mista all interesse da de slutta å bevege seg). Høna mente hun å drepe, det er jeg helt sikker på, selv om jeg ikke så selve forløpet, men det var snø, og spora fortalte sin historie. Og da jeg fant henne, satt hun med hønas hals i kjeften, mens hun knurra mot meg. Jeg har ikke erfaring med jakthunder, men jeg har sett nok katter jakte til at jeg kjenner igjen jakt når jeg ser det Nå er det selvsagt mulig at Ayla faktisk er så unik som mitt mammahjerte mener hun er, og at hun er den eneste chi'en med jakt i seg, men realisten i meg protesterer.
 9. Vi har en liten fosterkattunge her nå, hun blir 7 uker i morgen (moren er her også, altså). Lille Blue kom til oss da hun var 1 uke gammel, er enebarn, og Ayla-loppa har steppet inn som storesøster. Hun leker med Blue, riktignok på sin måte, men de får det til å funke, og det virker som at det har det gøy, begge to. Men så gjør Ayla plutselig noe vi ikke skjønner. Midt i lek så vrenger hun rompa sidelengs og planter den på Blue. I dag rulla hun seg oppå Blue også, omtrent som når hun ruller på en lukt ute. Vi stopper det jo, men lurer fælt på hvorfor hun driver med dette. Noen som har svaret?
 10. Er det hundepassers jobb å følge etter hunden 24 timer i døgnet i 2 uker? Forfølger du din egen hund hver gang den forflytter seg? Det gjør ikke jeg, Ayla står fritt til å bevege seg rundt i huset som hun vil, jeg har da vitterlig bedre ting å drive med enn å dilte i rompa henne hele dagen. Fotfølger ikke hunder vi passer heller, så jeg er nok en uansvarlig hundepasser i dine øyne. Men hvis du forventer å finne en hundepasser som ikke har noen annet å gjøre enn å sitte og glo på hunden din hele døgnet, så må du nok belage deg på å holde deg hjemme, for den hundepasseren finnes nok ikke
 11. Norwegian forbyr flatnesede hunder

  Det står i det som er kopiert over her at både norske og utenlandske veterinærforeningen opplyser om at brachy-hunder har forhøyet risiko under flyturer. Anser ikke du det som god nok ryggdekning? Det er ikke snakk om verken å visuelt eller pga rasenavn uttale seg om verken ditt eller datt, men at hunder med en viss type hodefasong har en høyere sannsynlighet for å få problemer selv under det beste forhold enn at den slipper unna. Det er ikke sammenlignbart med antakelser om at en hund er farlig basert på rasenavn, for der er det eieren som er problemet, og det hele er som regel veldig subjektivt, mens med brachyraser så vet man at flertallet har problemer av et eller annet slag rent fysisk, og det er ikke subjektivt. At andre raser / typer hunder også burde få begrensninger, er helt klart. Raser med hjertefeil som kjent problem burde i det aller minste avkreves negativ hjerteundersøkelse før flytreise. Likevel er det flyselskapet som får skylda når noe skjer, og derfor synes jeg det er merkelig at de trekker seg i denne saken så fort. Jeg regner, som deg, med at det kom fordi de ikke vil påta seg ansvaret å frakta høyrisiko-dyr. Det var selvsagt ut fra et egoistisk ståsted de kom med forbudet, men som jeg pleier å si, man kan være egoistisk og samtidig også gjøre noe godt for andre. Og det hadde de muligheten til her nå, ved å gjøre det vanskeligere både å kjøpe og selge hunder av denne typen. Resultatet nå blir at folk kommer bare til å skrive under, de fleste som eier disse hundene tror jo de er friske likevel, så hvorfor ikke? Og så kommer den dagen da en dør, og voila! Hvem tror du får svi i media og blant folk for det? Folk vil da bare få med seg overskriften "Hund døde på Norwegian-fly", de leser ikke det med liten skrift nederst i artikkelen om at eier hadde undertegna et papir som sa at frakta var på egen risiko, og så er lynsjinga av Norwegian i gang. Med den løsningen de nå har valgt, så legger de seg i limbo. Ja, rent juridisk så dekker de ryggen sin, men majoriteten i samfunnet får ikke med seg slike detaljer. Det er vel ikke Norwegians jobb å legge ut alt av undersøkelser og rapporter. De har, som jeg leste over her, dekning fra veterinærforeninger, og hvis du vil vite mer, så foreslår jeg at du kontakter dem De kan ikke garantere at du eller jeg overlever, heller. Flyreiser medfører forhøyet risiko for ganske mange folk også, og de får heller ikke lov til å fly. Du får f.eks. ikke lov til å fly med mindre enn to uker igjen til termin dersom du er gravid. I tillegg så er faktisk verken Norwegian eller noen andre forpliktet til å ta med seg så mye som en pelsdott. Det er en ekstra-service de tilbyr, og personlig så synes jeg de godt kunne droppe hele greia. Det er ekstra stressende for et dyr å fly, selv for en voksen, stabil og frisk hund eller katt. At folk sender små babyer, altså valper på 8 uker, i cargorommet på et fly, er over min fatteevne. For et traume det må være for en liten tass som har blitt tatt fra mamma'n sin, og så plasseres på den mest bråkete plassen som er mulig å oppdrive helt alene. Ville aldri drømt om å gjøre det mot en baby av noe slag.
 12. Norwegian forbyr flatnesede hunder

  Du kan virkelig ikke mene at det ikke er fakta med i bildet her? Så vidt meg bekjent, så er kritikken mot brachy-raser godt basert på både fakta, som i at brachy-hunder har hoder konstruert på en måte som gir alt, alt for høy risiko for plager, uansett hva veldig mange eiere av disse hundene klarer å lure seg selv til å tro, og undersøkelser ned på individnivå, i form av at veterinærer ser laaangt flere individer mer pusteproblemer og andre plager hos hunder med denne typen hode enn andre. Tror du det er bare fordi de mangler noe å gjøre at Smådyrveterinærens forening bruker masse tid på å kontakte reklamebransjen for å trygle dem om å ikke bruke flatsnuta hunder i reklame? Folk har fortalt her på forumet at de ikke kan gå tur med sin brachyhund i over 15 plussgrader, og nesten alle har innrømmet at bikkja deres snorker daglig selv om den ligger på magen eller siden og sover. De eneste hundene jeg hører før jeg ser dem er brachy-hunder. Anekdotisk, I know, men når tusenvis av andre sier det samme, og man legger alt sammen, så snakker vi jo faktisk om ganske mange individer etter hvert. For mange til at det er tilfeldigheter. Problemene, og dermed forbudet, er ikke basert på rase, men på bygning. Og ja, det er flott å gjøre det vanskeligere for folk å kjøpe hunder med denne bygningen, samme hvilken rase individene kommer fra. Nå er det også fakta at bortimot alle fra enkelte raser sliter med den samme bygningen, fordi de visstnok foretrekkes med pusteproblemer og andre issues (jfr: "de skal være sånn"), og da ser jeg ingenting galt i å dra alle fra samme rase over samme kammen, selv om en eller to av 10 000 individer kanskje er feilprodukter, eller, rettere sagt, bedre skapte hunder. Det er ikke snakk om samme argumentasjon som forbudet mot såkalte aggressive raser, for der vet vi at det er hovedsaklig snakk om uegna eiere, ikke dårlige hunder. Hundene er det stort sett ikke noe i veien med fra naturens side, i motsetning til brachy-hunder. De er bare i den uheldige situasjonen at de tiltrekker seg feil type eiere, og der ligger det en vesentlig forskjell fra brachy-rasene. At ulvehybrider er forbudt, er bare positivt, hybrider er en uting.
 13. Dotrent "innehund"

  Ville aldri ramla meg inn å ha innehund. For et komplett idiotisk konsept. Nå er ikke jeg spesielt begeistret for konseptet innekatt, heller, med mindre katta har valgt det selv. Det skal veldig gode grunner til for å frata dyr muligheten til å utfolde seg i naturen, i hvert fall deler av døgnet. Fordeler skal avveies mot ulemper, og de skal kun handle om dyra, ikke menneskene. Altså, kan man ikke gå ut med bikkja, så lar man være å skaffe seg bikkje, for menneskenes behov teller lite i en sånn sammenheng. Det samme gjelder for katter. At mennesker er redde for at noe skal skje, er ikke god nok grunn til å frata katta friheten, for fordelene for katta veier godt opp for risikoen.
 14. Amerikanske Bulldogger begjært avlivet.

  Jeg tenker at hvis det disse er dømt for praktiserer ukentlig i Norge, så er det helt på sin plass om de som så praktiserer bekymrer seg, og jeg håper de har grunn til det. Altså, at de blir rettsforfulgt og råtner sin tid i fengsel, de også
 15. Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Var det jeg tenkte også, spesielt det med hodet. Selv om hun er avrøyta, så synes jeg liksom hun mangler de små tegnene på at hun egentlig er semilanghår, som dusker i ørene og mellom tærne, antydning til krage osv. Slike tegn har i hvert fall mine semilanghåra i behold om sommeren.
×