Jump to content
Hundesonen.no

potifa

Medlemmer
 • Content Count

  489
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

3 Followers

About potifa

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sørlandet

Recent Profile Visitors

2247 profile views
 1. potifa

  Valpe/ hundetreff?

  Hei! Denne tråden har gått litt i glemmeboken... Vi bor på Vinderen/ Blinderen.
 2. potifa

  Valpe/ hundetreff?

  Hei! Vi har ei lita engelsk springer tispe på 3 måneder som vi gjerne skulle sosialisert med andre valper eller lekne, hyggelige voksne hunder. Det er nok ikke den letteste årstiden mht. valper eller vær, men vi prøver!
 3. Jeg velger heller å lese artiklene, se bildene og videoene. Hvis dyrene må gjennomgå slike ting, så må jeg klare å se det. Være stemmen for dem. Jeg forsøker å være en bevisst forbruker med å ikke kjøpe skinn, pels, dun, sminke eller kosmetikk som er testet på dyr, jeg støtter organisasjoner som jobber for arbeidet mot dyrevelferd, jeg er vegetarianer og ser heller filmer som Earthlings og Black Fish. Jeg vil stå sterkt i mine valg og min informasjon, uansett om det er vondt å bære på og av og til koker over. Da er jeg glad for at jeg har en partner som er enig med meg og som jeg kan snakke med om det. Gå tur hjelper også. Men man går ikke uberørt hen ifra informasjonen man tilegner seg. Tvert imot. - Men jeg kunne ikke lengre være en del av mangfoldet som lukker øyene for alt som skjer, ingenting blir forandret da.
 4. potifa

  Middels/stor hund i leilighet - førstegangseier

  Golden retriever!
 5. Det er ikke slik at en oppdretter avler på kun friste individer og alle andre gjør feil og komprimisserer helsen til sine avlsdyr. Sykdommene som rasen sliter mest med i henhold til alvorlighetsgrad som hjerte og SM forekommer på alle linjer! En totalt frisk og fungerende hannhund kan være bærer av SM og det vil f. eks ikke slå ut med tispe A, men med tispe B vil 1/5 valpene få det. Scanning er ikke et 100 % sikkert verktøy, men det er det eneste verktøyet som er inntil vi får gentesting. Jeg kjenner til ei som nylig måtte avlive sin 2 år gamle cavalier som var scannet i flere generasjoner bakover. Men likevel utviklet han SM. Scanning er vel og bra indikasjon, men betyr ikke at avkommene ikke utvikler SM av den grunn, selv om en utelukker noen kandidater fra avlsbasen. En feil som cavalier (og flere småhundsmiljø) har gjort/ gjør, er at de avler på unge, særlig, hannhunder. Kikk etter en kombinasjon med en eldre, frisk hannhund som har gitt friske avkom. Sjekk linjer i kombinasjoner, samtidig som oppdrettere. Som sagt: det finnes ikke en oppdretter som sitter med de friske, riktige linjene og alle andre får syke valper. Det forekommer hos alle oppdrettere!
 6. potifa

  Hvor ofte og hvordan trener du?

  Jeg er veldig glad i å trene, så jeg trener ca 6 dager i uken. Noen uker blir det mindre, av og til legger jeg inn hvileperioder utifra øker og ønsket formål, men i gjennomsnittet så forsøker jeg å få til 6 øker i uken. Jeg trener ca fire dager med styre og to dager med kardio. Legger gjerne inn svømming en dag eller to i tillegg. Tur hver dag i tillegg. På sommeren blir det også en del ballsport og særlig tennis. Jeg trener fordi jeg liker det, jeg ser fordeler mht helse også med tanke på alderdom, jeg liker å bevege meg og det er en god måte å få brukt kroppen litt da man som student sitter mye i ro og leser. Jeg liker resultatene jeg får av det kroppsmessig, men det drivende er at jeg liker det. Etter lengre hvileperioder, som ferier, kan det være vanskelig å komme i gang igjen. De aller fleste som sier de hater trening, begynner å like det når de kommer i gang og har litt kontroll over treningen sin.
 7. potifa

  ha bort fett-trening

  Unnskyld , men hvor kommer dette fra? Jeg har jobbet med trening i noen år og trent aktivt i flere. Hvis noen skal ned i vekt er løping, sykling og elipse maskiner de nyttigste apparatene til nettopp dette.
 8. potifa

  Golden retriever - anbefaling? (Kapplandet)

  Enig i alt du skriver. Jeg mener ikke at de trenger å gå over grensa for å finne en bra golden. Jeg har hatt 2, har ytterligere 5 i nærmeste familie per dags dato og har vært aktiv i miljøet og kjenner ikke igjen din beskrivelse. Men kanskje jeg omgås med folk som bruker hundene sine til mer enn sofahunder Og så må jeg pirke å si at oppdrettet heter Chribas, og jeg anbefaler også Berit på det varmeste.
 9. potifa

  Sminketråden!

  Jeg hørte så mye bra om ID og ville prøve det selv, så jeg gikk på hudpleien hvor de alltid har solgt dette i Kristiansand. De fortalte at de hadde sluttet fullstendig å selge produktet pga kløe og irritasjon i huden. Det stoffet som fremkaller dette, (husker ikke hva det heter) er tatt ut ifra Mineral Hygienics som var det nye produktet de tok inn. Jeg kjøpte en prøvepakke på det med fire forskjellige foundation i very light, light, transparent og et solpudder. Jeg er kjempe fornøyd med produktet og har ikke opplevd noe kløe!
 10. potifa

  Fototur til Afrika høsten 2013!

  Dette hørtes ut som en fantastisk tur. Jeg må snakke med mannen da vi egentlig hadde tenkt tur til Ukutula Park neste sommer.
 11. potifa

  Ulike typer vodka

  Vikingfjord er "mild" i smaken. Jeg har ikke så problemer med vodka smaken, men har nylig blandet med Fanta Exotic til flere forskjellige merker, og den smaken tar all vodka smaken, hvis en blander moderat.
 12. potifa

  Photoshoot med hundene i solen

  Nydelige
 13. potifa

  Schæferhunden, og sykdommer den liksom skal ha!

  Jeg mener ikke å argumentere i mot deg, men heller en "forklaring" på hvorfor TS mener det er gjeldende at golden er mer farlig.
 14. potifa

  Schæferhunden, og sykdommer den liksom skal ha!

  Amerikanerne fører statistikk hvert år og disse kommer alltid med et lite oppslag på vg sin nettside iallefall. Golden toppet den listen i for fjor iallefall, men hvis man ser på antall registrerte golden i forhold til andre raser, er det ikke rart at golden klatrer på listen. Mange kjøper også hunden fordi de tror den er naturlig snill og er kanskje litt snartenkte i forhold til å la hunden være alene med barn som ikke er godt nok oppdratt med hunder. - Fordi det er jo en golden! De er jo født snille!
 15. potifa

  St. bernharden Oscar

  Så herlige bilder. Oscar er så utrykksfull i blikket og virker som en flott hund. Det siste bildet var bare
×