Gå til innhold
Hundesonen.no

Lailakatrin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  143
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

62 Excellent

5 følgere

Om Lailakatrin

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 10/17/1991

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Nordland
 • Hunderase
  Langhåret Collie
 • Mine dyr
  Langhåret Collie: Mikke (Kensington Gate Tokyo By Night, født 24.11.14)

Nylige profilbesøk

3,323 profilvisninger
 1. Lailakatrin

  Fuglhund som ikke går så stort

  Takk for svar Kleiner Münsterländer kan være et alternativ ja. 😊
 2. Lailakatrin

  Fuglhund som ikke går så stort

  Takk for svar Høres veldig kjekt ut og ikke så uoversiktlig ut som jeg først trodde:)
 3. Lailakatrin

  Fuglhund som ikke går så stort

  Lærer du dem en stopp kommando eller bruker du fløyte? Så bra å høre dine erfaringer. Og at de fokuserer mest på fugl og ikke annet vilt. Bra det er litt varierende med trekklyst. Så om man har flere valgmuligheter og hundene som brukes i avl er gode, så kan man kanskje tillate seg å se etter de som ikke har mest trekk akkurat Så lengde de andre egenskapene er brukbare.
 4. Lailakatrin

  Fuglhund som ikke går så stort

  Takk for info. Også hørt fra gordon eiere at de valgte den rasen mye pga av egenskapene på jakt i skog
 5. Lailakatrin

  Fuglhund som ikke går så stort

  Hei Er i planleggingsfasen om å få meg stående fuglhund til bruk på skogsfugl og rype. Lest om ulike raser og vært med på jakt. Hører ofte at linjer og trening ofte har mer å si enn den enkelte rase. Det jeg er litt uvant med, er hunder som går ganske stort. Er bekymret for å ikke ha kontroll eller oversikt til en hver tid. Vinterstid går det en del rein i jaktområdet her og vil ikke ha en hund som jakter på egenhånd og risikere at den slår over på rein eller annet klovvilt og utenfor mitt synsfelt. Her i området er det aversjonskurs mot sau, men tror ikke det er er så vanlig mot rein her. Og har dere kunnet stole på det, at selv om hunden er utenfor synsfeltet ditt så går den ikke på annet vilt enn fugl? Vet om hunder som skjønner forskjell på fjellet og stedet aversjonskurset holdes og går på sua, rein og andre dyr når den kommer på fjellet og ikke har strømhalsbåndet på. Men når den er tilbake på aversjonskurs så er den veldig unnvikende for sau. Jeg er vant med gjeterhundraser som er innenfor synsvidde til en hver tid. Er det en treningssak hvor stort hundene går, eller bør jeg se etter rase og linjer der hundene ikke går så bredt ut? Så langt er irsk setter den rasen som tilitaler meg mest, og oppdrettere og jaktprøver viser at det er litt ulikt hvor bredt de går. Münsterländer er også aktuelt. Er det mye trekkegenskaper i settere? Jeg er ikke så stor av meg og en sterk hund med mye trekk kan være problematisk (derfor er vorsteh utelukket bl.a.). Vet det kan trenes men hvis hunden har medfødt stor trekklyst, så må det mer trening til. Håper noen har erfaringer å dele
 6. Lailakatrin

  Collie rough

  Her er min collie på 3 år. Kensington Gate Tokyo By Night. Kommer fra Linda Mills hos Kensington Gate Collies i Tønsberg. Fått noen Excellent og reserve Cert på utstilling og konkurrerer i lydighet og trener litt blodspor.
 7. Lailakatrin

  Chodsky Pes (Bøhmisk schäfer)

  Er det flere som har hunder av denne rasen? Virker som det har blitt fler av dem i Norge de siste par årene.
 8. Lailakatrin

  Vil ikke leke på konkurranse/felles treninger

  Takk for tips! Da skal jeg fokusere mer på det. Og dra litt rundt og bare leke. Begynte å lure på om jeg bør slutte å bruke leke eller finne en annen. Men han må kanskje bare bli mer vant
 9. Hei! Er forholdsvis nybegynner i LP konkurranser. Og har oppdaget at når vi trener hjemme, så jobber hunden veldig ivrig og gjør nesten alt for å få belønning i form av godbit eller leke. Men når vi kommer på konkurranse eller på trening på steder med flere folk og hunder, så blir han litt passiv og vil ikke leke. Blir veldig forsiktig og biter nesten ikke i draleken. Men godbiter tar han greit. Ønsker jo å motivere han og at han skal jobbe like mye for meg når vi trener sammen med andre, som når vi er alene. Men han mister innimellom fokus på meg og trenger mer trening på forstyrrelser. Men hva kan jeg gjøre for å få til å leke med han? Får ikke samme drivet med bare å belønne med godbiter. Takker for tips på forhånd.
 10. Lailakatrin

  Ofte på do - vom og hundemat

  Er litt tungvint å må plukke opp flere ganger og her jeg bor er det ingen søppelkasser langs veiene så må drasse alt hjem igjen Muligens vil det hjelpe på min hund å blande inn litt tørrfôr?
 11. Lailakatrin

  Ofte på do - vom og hundemat

  Har forsøkt en stund med linfrø for å se om det skulle hjelpe, men han er som beskrevet i første post. Også uten linfrø. Fått anbefalt å prøve linfrø eller kruskali for å løse opp avføringen i litt i fall problemet med mange doturer var pga treg avføring, men han er likens. Både med og uten linfrø.
 12. Hei! Fôrer morgen og kveld med vom og hundemat. Tilsatt ca 1 spiseskje med linfrø. Prøvd å blande i litt vann men da spiser hunden sjeldent maten. Men han må ofte på do, kanskje 2-3 ganger når vi går tur. Er ikke spesielt hardt ellet løst, men virker som fordøyelsen går litt sakte kanskje? Dette gjør for såvidt ikke noe, men ifm konkurranse så er det jo kjipt å oppleve at hunden plutselig gjør fra seg i ringen. Når man allerede hadde luftet den på tur og trodd at den var ferdig. Når man spør andre som fôrer med Vom så virker det som at det blir ganske lite avføring og bare 1 gang daglig. Noen andre som fôrer med vom som opplever det samme? Hunden er frisk ellers.
 13. Lailakatrin

  Hundehår i vaskemaskinen

  Renser det jevnlig, men kan sikkert bli flinkere og gjøre det oftere Kanskje best etter hver eneste vask:)
 14. Lailakatrin

  Hundehår i vaskemaskinen

  Hei! Etter at jeg har vasket hundeteppe og lignende i vaskemaskinen, så finner jeg hundehår lenge etterpå som fester seg i andre klær og særlig håndklær og vaskekluter. Har forsøkt å legge en vanlig oppvask-svamp i maskinen men den samler bare delvis opp hår. Noen som har tips? Lest at tørketrommel skal være effektivt, men har forsåvidt ikke bruk for det. Men hvis det virkelig samler og fjerner pels, så er det nesten verdt en slik investering.
 15. Lailakatrin

  Suzuki SX4

  Noen her som har Suzuki SX4 og hundebur eller hundegitter i bagasjerommet? Veldig lyst på en liten firhjulstrekker men bagasjerommet er for lite til en collie. Men så har jeg sett på bilder at man kan slå ned baksetene og vippe dem opp mot forsetene og dermed få bedre plass bak. Så kanskje det ville blitt plass til bur da? Sjeldent noen sitter i baksetet hos meg så det er ikke stort behov. Men kjekt å ha mulighet i fall det skal sitte folk der. Kan også slå ned bare ett eller to av setene ser det ut som. Har du fått plass til hund i bagasjerommet? Bilde fra nett med to seter slått ned og vippet fram.
×