Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Jeg var på dyrebutikken nå og plukket ut litt tyggebein til hundene. 

Når jeg kommer hjem ser jeg at det står "stekt okseben" på den ene.... Vi har jo råforet en del, og vet at man ikke skal gi varmebehandlet ben til hundene. Men hvorfor i alle dager selges da denne i butikken? Jeg har jo ikke lyst til å gi denne til hundene :blink:

20230206_161215.thumb.jpg.83e6c10db310e0923f3435de71c2bf30.jpg

Link to post
Share on other sites

Varmebehandlede bein er jo ikke ulovlig å gi til hunder, men kan være uheldig. Det selges mye i dyrebutikker man ikke burde gi til hunden, hilsen tidligere dyrebutikkansatt :) .

Min egen hund er veldig forsiktig med munnen når han tygger og kunne nok fint ha fått noe sånt uten at det hadde vært veldig farlig fordi han bare hadde gnaget av det som var løst og gått lei når det bare var bein igjen. En annen hund vi har i familien hadde jeg ikke gitt noe sånt til under noen omstendigheter for han hadde tygget til han fikk løs beinsplinter og sikkert  knekt tenna i prosessen. 

Så da blir det jo litt opp til oss eierne å se an hva som er trygt å gi til hundene våre. For ordens skyld: jeg ville heller ikke ha gitt det til hunden min, altså. Vi holder oss også til rått eller tørket snacks. 

Edited by bie
 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...