Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunden halter på forskjellige bein


Snattis
 Share

Recommended Posts

Forrige tirsdag var hunden på 11 års kontroll. Dyrlegen sa alt så bra ut og at han virka veldig fin til å være 11. Ingenting å utsette på noe så han fikk vaksine og vi dro hjem. 
 

Slapp han rett inn i huset mens vi dro på senteret i 2-3 timer. Da vi kommer tilbake virker han noe rar og løper opp trappa til 2 etasje uten å hilse, noe som er rart. Tenkte han kanskje hadde gjort noe galt, men så ikke noe. Da han kommer ned igjen ser jeg at han halter veldig. Han legger vekt på alle bein, men ser ut som noe bak svikter. 
 

Ringte dyrlegen på fredag som sa jeg kunne se det an over helga. Haltinga i bakbeina gikk over iløpet av helga. Men på mandag ser jeg at han halter tydelig foran. Samme her at han legger vekt på alle beina, men at det ene svikter litt. 
 

Han halter ikke hele tiden. Er kun når han traver at man ser det. Men ser han sliter med å reise seg opp fra liggende stilling. Ellers hopper han opp og ned og rundt som vanlig, drar veldig på tur, går i trapper og virker 100% som seg selv. 
 

Har prøvd å ta på han, men han uttrykker ikke noe smerte. Virker jo ikke som han har vondt, men det må han jo ha? 
 

Var hos dyrlegen igår og da så hun ikke noe halting. Hadde heldigvis filmet han tidligere på dagen så hun fikk sett det. Hun bøyde og tøyde han i alle retninger, klemte på ryggen hans osv. Hun sa leddene hans var veldig bra for alderen, men at det ene bakbeinet hadde litt mer motstand, mulig noe forkalkning som hun sa var vanlig. Hunden reagerte ikke særlig på noe hun gjorde så hun kunne ikke finne ut hva som var feil. Han skvatt til da hun klemte på siden av ryggen hans, det var over noen muskler. Tok blodprøve for å sjekke diverse pga alder og alt var perfekt. 
 

Så hva kan dette være? Først halt på et bein og så et annet, men halter ikke alltid? Forrige torsdag på 11 års kontrollen hoppet han ned fra bordet hos veterinær og landet rart, kanskje han har strukket noe? Leser andre steder at folk mener det er forkalkning / artrose, men dyrlegen sa at da ville det ikke oppstått så brått som dette. Han har aldri haltet tidligere eller vært stiv. Så også i går at han ikke klarer å vaske seg bak lenger og må legge seg ned for å gjøre det. 
 

Han ble satt på Rimadyl i 14 dager. Om det ikke fungerer så skal de ta et røntgen. Ville helst at de skulle gjort dette idag men.. ga han 1,5 av 50 mg rimadyl ved 19 tiden idag, han halter fortsatt. Når skal dette begynne å funke? Dyrlegen sa at om han for eksempel haltet om 6-7 dager så skulle jeg ta han inn til de igjen. 
 

I tillegg skal han holdes i ro, men hvordan skal jeg klare det? Når vi skal gå tur tar han rennefart fra sofaen og hopper langt ut på gulvet, hopper og spretter til han får på seg båndet og river oss alltid etter på tur. Har lukka igjen grinda til hundegården hans, men han er fortsatt på verandaen og så hopper han opp på rekkverket for å følge med. Bare noe knitrer på kjøkkenet kommer han i 100. Noen ganger ramler han også fordi han har så mye fart at han sklir. Alt dette gjør jo ikke saken bedre, vil ikke putte han i et bur heller.. 
 

Beklager langt innlegg, men tenker mye på dette og er nervøs for at det er noe farlig 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En 11 år gammel stor hund er ganske gammel. En gammel kropp tåler dessverre mindre og trenger lenger tid på å restituere, så kan være han fikk seg en smell da han landet skjevt hos veterinæren eller under en annen aktivitet.

Nå er det jo sånn at når man har en hund som er litt vilter inne og får foreskrevet ro, må man enten begrense dem på en måte som fungerer eller se bort fra veterinærens råd. Bur er ikke et godt alternativ uansett da det kan bli alt for lite bevegelse igjen, men å avgrense ham med grind eller bånd må kanskje til. Å la ham fortsette som vanlig innebærer at han får dårligere muligheter for å la kroppen reparere problemet.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hahaha! Har tenkt lenge for å klare komme på noen raser å supplere med. Det er alltid golden, labrador og springer som foreslås, fordi de er hva de er, og de andre rasene er det ikke.  Det ble vanskelig. Raser med masse, tykk pels vil ikke jogge i varmen, så pyrineer og eurasier utgår på det.  Bichon? De individene jeg har møtt har vært fine og gitt et inntrykk av rasen som fin. Jeg kommer heller ikke på flere raser som passer alle kriteriene like godt som de Simira nevner.  Aldri hørt om en kjip labrador, men det ble avlet noen lite rasetypiske og dårlige golden under store popularitetsbølger, og det finnes visst sure og gretne springere også. Velg oppdretter med omhu.    Edit: "retrieverne" ville jeg unntatt Nova Scotia Duck Tolling, Curly Coated og Chesapeak Bay fra. De to første er ihvertfall noe annet enn typisk lab og golden. Nervøsitet blant første, vokt på andre. Siste er jeg usikker på, men den er sjelden, og det er sikkert en grunn til det. 
    • Jeg er enig med resten. Om man har økonomi selv til dekke mye er det jo veldig bra!   Dyrlege prisene har økt ganske så mye de siste årene da så det jeg betalte for operasjon av kreft kul i 2016 til forrvge hunden min var ca det samme jeg nylig betalte til hun jeg har nå for ørerens under lett bedøvelse og blodprøve 11300-,   Jeg har ikke økonomi til ikke ha forsikring med de prisene som er nå. Har hatt Agria siden 2006 og er godt fornøyd med de.Har ikke brukt de så alt for mye men,endel har det jo blitt. Årssummen øker jo jevnt og trutt der også selv om rasen jeg har ike er den dyreste forsikre. Var på litt over 4000,- for 8 år siden nå er den på 8000,-
    • Med tanke på ønske om terapihund, hundesport og familieliv så tenker jeg jo at retrieverene, eventuelt engelsk springer spaniel eller storpuddel, er generelt gode alternativer. Husk også at barn under 16 ikke skal ha selvstendig ansvar for hund. Det er litt rom for tolkning der, men jeg ville ihvertfall gjort en seriøs vurdering på hvordan barnet vil takle og håndtere en uventet situasjon på tur, om hunden kommer seg løs og skremmer noen, blir angrepet av en annen hund, jager vilt e.l.
    • Hei! Vi er en familie på 6, 4 barn fra 15år til 1år. Jeg er hovedsakelig den som har lyst på hund, og det vil nok jeg som hovedsakelig har ansvar for både luftig og trening. Håper også at de to eldste på 15 og 12 skal kunne lufte uten problem. Jeg har tidligere hatt flere hunder i hus, blant annet Border Collie, Rottweiler, Dobermann-blanding og Chihuahua. Jeg trives nok best med hunder i gruppe 1, men ønsker meg nå noe mer stødig, uten for mye risiko for mentale brister, vokt osv.  Jeg kommer nok heller ikke til å være like aktiv på trenings fronten, selv om jeg har et ønske om både lp og agility på hobbybasis.    Hunden vil hovedsakelig være familiehund, og være en del av hverdagskaoset, med masse lek og moro, følging på fotballtreninger, en joggetur i ny og ne, lengre turer i helger. Min store lidenskap er hund, så mentalttrening vil bli lagt inn litt hit og dit innimellom.    Den må tåle besøk, nye situasjoner og helst ikke ty til bjeffing ved hver minste ting. Vet at dette er ting som også må trenes på, men ønsker en rase der det er 90% sjanse for å lykkes enn 10%. Hvilke raser tenker dere kan passe inn hos oss? Har også en drøm om å utdanne denne hunden til terapi hund, men det vil tiden vise.
    • Har gjensidige og de er hvertfall aldri noe tull med!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...