Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Har en cocker spaniel tispe på rett over ett år som jeg håper dere kan gi litt synspunkt på. Noen ganger er vi innom hundeparker eller andre steder der hun kan leke med andre hunder. Hun er veldig pirkete på hvem hun liker og ikke liker, noe som er veldig lett å se på henne. Stort sett går alle raser på samme størrelse greit, men helst litt mindre funker så og si alltid. I noen tilfeller går større hunder greit også, så lenge de ikke er veldig ville. Hvis vi merker det ikke går, tar vi henne alltid med ut. 

Det jeg lurer på er atferden hun noen ganger får med de litt større. Hvis man kun skulle gått ut ifra det man ser, ser det ut som leken går veldig fint. Hun blir løpt etter og den andre kan løpe etter henne, hopping og rulling og alt som hører med. Det kan se ut som helt fin leking, som med andre hunder som leker helt stille hvis dere skjønner. Men det som skjer med noen er at det noen ganger kommer en helt fryktelig lyd fra henne. Høres ut som en gris som hyler, akkurat som hun får kjempevondt av noe. Men det er ikke noe biting, og ikke noe tegn på ordentlig slossing. 

I starten da hun var mindre tok vi henne som regel bort fra situasjonen. Men noen ganger nå har vi latt det holde på noen minutter lengre, bare for å se an før vi stopper det. Merker på henne at hun er mer stresset enn i en vanlig lek, men samtidig så virker det å være lek også. Halen står opp og som sagt løper hun også etter. 

Hva syns dere? Hva ville dere gjort? :) 

 

Takk for svar. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er blitt et sirkus, og en glemmer litt at midt opp i det hele står faktisk to mennesker som bretter ut livet sitt til en skuelysten verden.  Har dere begynt å bade  med hundene dere enda??
  • Til en valp ville jeg brukt sele og noen som sitter sammen med den som selskap i baksetet( altså en passasjer som ikke kjører). 
  • Å, næmmen så fin!! Gratulerer. 
  • Hunderaser med kort nok pels til at den ikke må børstes annet enn når den røyter. Altså helt kort pels uten underull eller kort/semi kort pels med underull. Alle mine tre faller inn under den kategorien. Whippet, DSG og BC. Schäferne jeg har hatt har også hatt den typen pels. 
  • Hvis du får valp nå, så er du over den (etter min mening) travleste valpeperioden med ofte lufting, kort men ofte aktivisering, tett oppfølging i hjemmet pga. oppfinnsom og utforskende valp, biting, tygging, mat ofte, tilrettelegging for søvn, hjemme alene trening osv. Når babyen blir født nærmer valpen seg året, og selv om det også er en travel tid, så har mye begynt å havne på plass innen den tid. De fleste er renslige, de kan være alene hjemme en stund om de må det, de finner forhåpentligvis bedre roen på egenhånd og de tygger som regel ikke i stykker alt du eier.  Jeg kjøpte meg valp i fjor fordi vi planla å starte å prøve i år. Mannen min er redd det blir mye jobb med tre hunder og baby, mens jeg tenker at det får vi til. Hunder er tilpasningsdyktige og så må vi tobeinte være litt kreative sånn at både hund og baby blir aktivisert og trives. Vi har stor hage, og er i gang med å bygge agilitybane i hagen. Fordi jeg har kjøpt meg hund som jeg vil konkurrere i AG med, men jeg innbiller meg at det blir færre treninger på hundeklubben når en tobeint melder sin ankomst. Å trene i hagen derimot, anser jeg som mer overkommelig. Jeg sier ikke at du skal bygge agilitybane i hagen din men det finnes mye man kan tilrettelegge som gjør det mulig å kombinere baby og aktivisering av hund. Du skal i tillegg ha en rase som er mindre krevende, så det går nok sikkert fint Så får man evt. ta utfordringer som de kommer. Kanskje går det helt fint? Det er helt umulig å spå på forhånd. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...