Jump to content
Hundesonen.no

Utagerende unghund


Recommended Posts

Hei! Nå er jeg litt i tvil om hva som er best å gjøre angående unghunden min på 9 mnd. I lek med andre hunder kan han finne på å bli aggressiv mot andre hannhunder, spesielt om det er en tispe han vil ha "for seg selv". Han viser tenner, knurrer og kan finne på å nappe borti den andre hunden. Selvfølgelig ikke alle andre hunder som tåler at en liten ungspjæling som min er sur mot dem, og han havner av og til i klinsj. Erfaringen min er at han gir seg veldig raskt, og har aldri skadet en annen hund - det er mest bare lyd og det gir seg etter noen få sekunder. Jeg ønsker jo at han skal lære seg å ha respekt for andre hunder, spesielt hunder som er eldre enn ham, men han fortsetter jo bare. 

Er dette bare puberteten og kjønnsmodningen som viser seg, eller er det noe jeg burde gjøre for at dette ikke skal utvikle seg? Første gang jeg "oppdrar" en hund, så jeg tar i mot alle råd jeg kan få :-) 

Link to post
Share on other sites

La være å ha ham sammen med andre hannhunder. Han lærer ingenting av å være bølle, han lærer ingenting dersom andre hannhunder tar ham fordi han er bølle. Han trenger ikke omgås andre hannhunder. DU må ta tak og bestemme hva han får lov til - og det han driver med nå bør han ikke få lov til å holde på med. Du skal ikke la andre hunder oppdra din hund. Det er ditt ansvar.

Finn heller noen dere kan gå på tur sammen med - i bånd. De trenger ikke engang å få hilse - bare gå. Også er det lurt å ikke henge seg for mye opp i dette med pubertet og kjønnsmodning. Det får du ikke gjort noe med uansett - så det blir fortsatt DU som skal bestemme hva han får lov til å gjøre. 

  • Like 9
Link to post
Share on other sites

Signerer Siri der. Jeg ville ikke hatt han med andre hannhunder. Han lærer seg bare å bli bråkete mot andre hanner og det er bare slitsomt. Jeg ville ventet med å la han være med andre hanner til han blir voksen. Jo mer slike opplevelser han får, jo verre kommer det til å bli. Når han er ferdig med å være dust i hode så kan det godt være han kan gå sammen med hanner igjen.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...