Gå til innhold
Hundesonen.no

røyting


44076
 Share

Recommended Posts

hei, jeg er en jente på 15 år som fikk hund rett før sommeren. jeg bor fortsatt hjemme hos foreldrene mine. Nico(hunden min) er blanding av engelsk setter og border collie, og som du sikkert skjønte ut i fra rasene, så røyter han en del. i og med at jeg fortsatt bor hjemme, er jeg nødt til å følge reglene til foreldrene mine (til en hvis grad). probleme er da at de, eller mamma, ikke liker røytingen. hun lar ikke Nico komme i sovaen, ikke i senga mi og nå får vi ikke en gang leke inne for  da "mister han så mye pels":hmm:. derfor lurte jeg på om noen av dere har noen tips til hva jeg kan gjøre for å forminske røytingen:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nico er antageligvis i en alder hvor han nå skal skifte fra valpepels til voksenpels, og da blir det ekstra mye røyting.

En ting er å gre mye - men det er også viktig å ha riktig børste for å få av all pelsen. Det er mange ulike børster og kammer på markedet, men min favoritt i røytetiden på tispene her er en egen røytekam som koster en hundrelapp, og får av ville mengder pels - jeg har forsøkt å gre skikkelig gjennom med en vanlig kam, og når jeg ikke får av mer pels med kammen så får jeg fremdeles av mer pels med den røytekammen. Den har bøyde tagger som løfter opp pelsen og deretter kommer bedre til. En vanlig kam glir gjennom pelsen, mens denne kammen i større grad graver og løfter gjennom de ulike lagene og tar dermed mer pels. Når de røyter som verst, kan du i grunnen gre hver dag og oftere enn det, men det hjelper i hvert fall på - og børsten/kammen tar du selvfølgelig med på tur, så du ikke grer av all pelsen i huset! :D Fuglene blir så glade når de kan få isolere reirene sine med hundeull.

Bading og shamponering bidrar også til å løsne mer pels - så da er det i så fall viktig at badet avsluttes med en grundig gjennombørsting, ellers flakser jo bare pelsen rundt. Føn gjerne hunden tørr, siden du da får blåst av mer pels, og kan gre gjennom pelsen mens den blir blåst tørr. Det finnes fancy balsamer som skal få av mer pels enn vanlige produlter, men jeg synes de er oppskrytt. Jeg har ikke merket store forskjellen når jeg har forsøkt dem. Nå på vinteren bør hunden bades inne for alles velvære (det er en møkkajobb å rengjøre det badet etterpå, med pels overalt, men det er en del av jobben med å ha hund), men på varmere årstider kan du jo bade ham ute i hageslangen om du bor så til.

Så er det en kjensgjerning at ikke alle typer fôr er like gode, og at hunder reagerer forskjellig på fôr. Hvis røytingen har vært langvarig, kan det være en idé å bytte fôr for å se om det bedre pelskvaliteten - eventuelt tilsette mer fett i fôret, for eksempel lakseolje, rapsolje og tilsvarende. Jeg merket forskjell på røytingen på mine hunder da jeg endret fôr her, for eksempel.

Mine hunder får ikke leke inne når de er over valpealderen - leking gjør vi ute, inne skal det være relativt rolig. Ikke fordi jeg bryr meg om de slipper syv flere hårstrå, men fordi jeg ikke vil ha den type aktivitet inne, møbler og lamper skal få stå i fred uten at de herjer og leker vilt. Små valper er et unntak. Men om det å ha hunden i sofaen eller senga er viktig for deg, kan du jo forsøke å forhandle fram et kompromiss om for eksempel å ha et pledd til Nico i sofaen hvor han får lov til å ligge når han blir invitert opp? Mine hunder sitter i sofaen og sover i senga med meg, men da må jeg også skifte sengetøy oftere, og jeg har pledd i sofaen som kan vaskes med jevne mellomrom for å få bort hår. Tørketrommel er forresten gull verdt for å få bort hundehår fra klær, pledd og sengetøy, det hjelper ikke bare med vask. Om du tilbyr deg å ta ansvaret for den delen av klesvasken, så kanskje det går an å forhandle? Eller så får du kjøpe ei god og myk hundeseng som både du og Nico kan krølle dere sammen i foran TV'en på kvelden, det er like mye kos selv om det skjer på gulvet. Min forrige samboer ville ikke ha hund i møblene, så da var av og til jeg på gulvet med hunden og han alene i sofaen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke som jeg kan se. Du vil få beskjed hvis en tråd fjernes, med mindre du åpenbart er en spam-bot. Simira med Moderatorhatt
    • Kan hende det bare er jeg som er fullstendig glemsk her altså, men jeg var så sikker på jeg hadde laget en «min hund» tråd til Karma, men isåfall er den borte nå. 🙈  Kan dere se på «bakrommet» om tråder har eksistert og er blitt slettet av en eller annen grunn? Eller er den sporløst borte isåfall?  Vil jo gjerne unngå at det skjer igjen om det er en grunn til at den er borte og det ikke bare er jeg som innbiller meg at jeg laget den tråden. 😂
    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...