Gå til innhold
Hundesonen.no

Ikke hoppe på folk, hva med de folka som ikke hører etter ?


newbie75
 Share

Recommended Posts

Hunden elsker å møte nye folk, blir super gira og skal opp og hilse på. Men dette vil jeg lære han å slutte med (11 mnd). 

Det fungerer utmerket med de som følger instruks når de skal møte han dvs. Ikke se på han, stå med siden til og være helt avslappet. Da snuser han bare og mister interessen men så er det engang sånn at barna får endel venner på besøk som ikke følger dette, de glemmer alt i sekundet døren åpnes og da hopper hunden og er bare såååå gøy å hilse på. Eller når vi møter noen ute på tur som ikke skjønner at det er bare å stirre rett på han og skal så komme og klappe. 

Han skjønner kommandoen sitt og er ofte flink å følge den men ignorerer den totalt når han bobler over av spenning. Eneste jeg kan gjøre da er å prøve holde han igjen slik at hann ikke får lov til å hoppe opp. 

Trenger gode råd fra dere erfarne hunde eiere. Hvordan får man en ivrig hund til å høre på kommandoen sitt når han bobler over ? De gangene han følger kommandoen (i andre sammenhenger) så får han alltid belønning så han bør egentlig vite at om han hørte etter så ville han få det da også. Virker ikke som han bryr seg om det i det øyjeblikket. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hold ham unna døren når det kommer folk og ikke la ham få muligheten i det hele tatt? Det samme med folk dere møter på tur egentlig, ikke la ham komme bort til dem. De på tur trenger han overhodet ikke å hilse på. Folk som kommer på besøk til dere kan få hilse på hunden når både de og hunden har roet seg. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holde han unna døren kan vi gjøre da vi har montert barnegrind på toppen av trappen, men vil han da ikke bare gå bananas når de skal ned trappen for å gå ned til barnerommene ? De må nemlig forbi han da uansett. 

I dag så kom en kompis av sønnen min innom, imens vi var ute en tur. Når vi kom hjem så hørte han stemmene dems og begynte å piipe og gikk fram og tilbake på toppen av trappa, vi gikk ned i stua. Han roet seg ikke skikkelig før gutta kom opp i stua og han fikk snuse litt på gjesten. Nesten som om han skulle godkjenne besøket eller bare se at det ikke var noen fare, vet ikke helt. 

Det er ikke sånn at vi går bort til folk for å hilse, dette er de som går over veien og rett mot hunden og "såååååå fiiiiiin hund" og da vil han opp å hilse. Eller bare bekjente som skal slå en prat. en må da kunne trene hunden å oppføre seg fint slik at man kan snakke med folk man møter på veien :) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det går an å trene hunden til å oppføre seg, og det innebærer en periode å kutte alle forventningene hans til hilsing. Det vil si å holde ham unna når ungene må ned trappa forbi ham, og det betyr å snu og gå en annen vei om noen setter kursen mot deg. Og si til bekjente at de ikke får hilse på ham. Det krever jobb og at du ikke nødvendigvis bryr deg om hva alle andre synes og mener, men jo mer arbeid du legger i det jo raskere og bedre blir resultatene.

Dette er ikke noe du skal gjøre resten av livet til hunden, men til hunden har skjønt at han ikke får hilse på den måten, og lærer å være roligere i hilsesituasjoner. Så kan du la hunden hilse pent og rolig i noen få situasjoner der du har full kontroll og kan stole på den dere hilser på, og gradvis sette krav til hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...