Gå til innhold
Hundesonen.no

Å ha med en bilsyk hund på offentlig transport


Mackenzie
 Share

Recommended Posts

For et par måneder tilbake opprettet jeg en tråd hvor jeg spurte om tips angående bilsyke hos hund.

Kenzie har nå blitt endel bedre, før kunne hun begynne å sikle mens bilen sto stille mens nå er det minimalt med sikling, men hun har enda episoder hvor hun spyr, både med og uten forvarsel.

Nå har jeg flyttet til Kristiansand og siden jeg ikke er bil er vi totalt avhengig av offentlig transport for å komme oss til treninger, kurs og alt annet jeg virkelig ønsker å delta på. Men jeg vegrer meg veldig for å ha en hund som blir bilsyk med på offentlig transport, så det har vi aldri prøvd på tidligere.

I bil kan hun kjøre i 1 time uten å spy, eller hun kan spy etter 5 minutt. Man vet liksom aldri. Det eneste vi virkelig har funnet ut er at hun klarer seg definitivt best når hun får sitte høyt opp ved vinduet. Må nevne at hun faktisk digger å kjøre bil, hun hopper inn med stor iver så fort en bildør blir åpnet, og roer seg veldig fort i bilen.

Vi har prøvd Cerenia som vi fikk av dyrlegen, og vanlige reseptfrie tabletter (Postafen tror jeg?) uten at jeg kan si jeg har merket noen bedring. Har også prøvd diverse andre ting som bomullsdott i øret (fikk det aldri helt til da hun bare tok det ut), skifte på hvor hun sitter i bil, kjøre med ulike biler osv. Veldig usikker på hvordan jeg bør gjøre dette. Kommer til å få helt noia om hun spyr på en buss full av folk, det blir garantert ikke populært.

Hva bør jeg gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta med tørkepapir og våtservietter eller såpe på sprayflaske, og en rull hundeposer. Har fanget endel hundespy i hundeposer oppigjenom. :lol:

Men min som blir bilsyk i bil blir ikke bilsyk på tog, buss har han spydd på, da fikk jeg fanget det i pose i farta. :aww: Noen fordeler skal man ha med lange nesegrev, relativt enkelt å sikte med en pose.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitt i midten av bussen, da kan hunden se ut vinduet, og om hun skulle spy så havner det på gulvet. Ta og med noe du kan tørke opp med og vaske fort og gale med. Feks hundeposer og våtservietter, så ordner det seg :) Øv masse, feks ta buss et stopp og gå av, gå en liten tur, så et stopp til.

Edit: Skrivefeil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt bilsjuke hunder, og bare en eneste gang har det gått galt på offentlig transport, og da ikke med hun som normalt spydde på bilturer.

Du må rett og slett bare begynne å ta henne med deg, opplevelsen av å kjøre store ting er helt annerledes enn i en liten bil hvor alle bevegelser er veldig åpenbare. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv bomull i det ene øret. Jeg brukte sånne sminkepads. Nemi ble veldig bilsyk som valp og bomull i den ene øret ble redningen for oss. Fra å kaste opp etter 15 min kunne vi kjøre i 8 timer uten oppkast! Det høres nesten for godt ut til å være sant, men det fungerte utrolig godt hos oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...