Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelagde godbiter


Nokia

Recommended Posts

Jeg har laga levergodbiter EN gang. De skulle tørke i ovnen..Det stinka ut HELE huset..Gubben holt på å spy når han kom hjem fra jobb.. :)

Jeg fikk stygga på leverpostei en stund fremover :oops: så det ble med den ene gangen da,hehe..

Ingen gode råd fra meg nei, men jeg skulle gjerne fått noen gode oppskrifter uten lever :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)  

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Det var de jeg lagte hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Tusen takk! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...