Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelagde godbiter


Nokia

Recommended Posts

Jeg har laga levergodbiter EN gang. De skulle tørke i ovnen..Det stinka ut HELE huset..Gubben holt på å spy når han kom hjem fra jobb.. :)

Jeg fikk stygga på leverpostei en stund fremover :oops: så det ble med den ene gangen da,hehe..

Ingen gode råd fra meg nei, men jeg skulle gjerne fått noen gode oppskrifter uten lever :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)  

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Det var de jeg lagte hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Tusen takk! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • https://www.spleis.no/project/445754 Jeg har null venner å minimalt med familie så jeg har ingen nettverk så håper på at dere kan være så snille å hjelpe meg å dele. Forventer ingenting og setter ekstremt stor pris på all hjelp vi får ❤️ Bucky kom inn i livet mitt som en liten sjarmør med et stort hjerte. Han er min bestevenn, min lille baby og midtpunktet i livet mitt. Han har gitt meg utallige smil, trøstet meg når livet har vært tøft og spredd mye glede til alle han møter Etter jeg kom hjem fra operasjon på Jack (andre hunden min) på tirsdag så jeg at Bucky ikke var i form å det var rett inn på dyresykehuset med han. Viste seg at han hadde svulst med veske i buken. Etter en rekke prøver og bilder så kom de frem til at han har kreft i leveren. Jeg tokk da valget i å prøve å gi han en kjanse da han fortsatt har mye livsglede igjen. Han ble operert på torsdag og de fikk ut hele kreften. Han mener at det er den possitive typen men vi vet ikke mer før prøvene kommer tilbake om 3-5 uker. Han så heller ikke tegn til noe flere kuler men vi må ta ct om noen uker/måneder igjen for å se om det er flere inni leveren. Men så langt så virker alt bra å jeg får kanskje hente han hjem i morgen ❤️ På tlf i sta så nevnte veterinæren at regningen er nå på nærmere 90 000kr (ink ligge over til mandag). Jeg har igjen ca 50 000kr på forsikringen i tillegg til noe på buffer konto men det er ikke nokk da jeg måtte ha en operasjon på Jack som blir delvis dekket og har måtte ut med en del penger i sommer da hvitevarer røyk og måtte spyle tett rør osv.. Så har valgt å prøve å spørre om hjelp selv om jeg syns det er flaut å ikke liker å spørre om hjelp..  Har over lengre tid prøvd å selge det jeg eier på finn uten hell så tviler på at jeg plutselig får solgt noe mer der nå, skal prøve å male bilder å selge men sliter mye med kronisk migrene utmattelse depresjon osv.. så vet ikke hvor mye jeg får til der. plukker også sopp på bestilling men var helt tørka ut når jeg skulle inn å se på onsdag så max uflaks. Har også valgt å kutte ut behandlinger,legetimer og medisiner fremover for å ta vare på Bucky å få betalt ned det jeg evt må ta opp i lån  
    • Det er masse ekle planter der ute. I områder med f.eks. borree (urt), hundegress eller boress (også gress) er det høyst sannsynlig noe plantemateriale som sitter fast i svelget. De nevnte gressartene har blader som kan forårsake skader, men det finnes mange flere gressarter som har frø med mothaker fra *******. 
    • Det kan være at strået har forårsaket et sår eller noe som holder på å gro. Hvis du er usikker, ta en telefon til dyrlegen og hør hva de sier. Jeg ville sett det an et par dager til om hunden ikke er plaget ellers.
    • For ca 3 dager siden startet hunden min å nyse noe voldsomt. Plutselig kom det masse neseblod, og mens jeg hastekjørte til vetrinæren kom det plutselig et gress-strå ut av nesa hans… Dro det forsiktig ut, og da stanset både blødning og nysing og lillemann var like kvikk og glad som ellers!  Bare snu bilen å komme seg hjem…  De siste to dagene har han gått rundt å «harket» innimellom. Det virker som om han har noe ubehag i halsen. Ser ingen gress eller noe annet som sitter bak i svelget… Såå kan det være ubehag fra strået som kom ut av nesa?  Eller bør jeg ta han til vetrinær og få sjekket? Føler meg som en hysterisk hundeeier her jeg sitter, så hvor lenge skal jeg se an «harking» før jeg ringer dyrelege?🤣 Han har ingen problemer med pust, og harkingen kommer hvis han blir litt gira 
    • Ede er bra i magen igjen, etter en lang periode på kost bedre egnet for gris enn en hund. He doesn't seem to mind ^^ Jeg uttalte nylig at det som en periode har tedd seg som Sir Edeward nå har begynt gjenoppta mange uvaner han hadde som yngre. Kampen om kjøkkenbenken, motvilje mot utgangsstlling, vil ikke slippe leker på kommando. Han har begynt te seg valpete igjen, på alle måter.  When Dickhead Awakes var en boktittel jeg lekte med da jeg planla hundeholdet. Selv om han fortsatt sitter og tisser som en jente og spiser som en toåring, så blir nok de neste sidene i denne dagboken hetende nettopp det.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...