Jump to content
Hundesonen.no

Øyenlysning - Priser i Oslo


Guest Jostein
 Share

Recommended Posts

Guest Jostein

Hei!

For dere som har øyenlyst hunden deres i Oslo. Hvor har dere gått og hva har dere betalt?

Jeg prøver for en gangs skyld å være tidlig ute før paring med å øyenlyse. Tidligere har jeg alltid gjort det i siste liten og har bare måttet lyse der de har hatt ledig time før paring.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var faktisk akkurat i dag og øyenlyste på Evidensia Oslo dyresykehus (tidligere Oslo dyreklinikk). Den ligger på Ensjø.

Og jeg betalte i dag 898,- , men om man gjør flere behandlinger samtidig så er det billigere (da hadde øyenlysningen kostet meg 600,- , men siden vi ikke ville vente med alle undersøkelsene til nå, så tok vi de andre undersøkelsene i august og øyelysningen nå. Dette var på grunn av at de akkurat da ikke hadde noen autorisert øyelyser på klinikken, de har nå Katarina Storli (?) som er der to dager i uka - hvertfall tirsdager :ahappy: ).

Jeg kan absolutt anbefale dyreklinikken på Ensjø.

Forresten, nå er ikke den listen på nkk-autoriserte øyelysere heelt oppdatert (http://www.vetnett.no/autorisert-oyelyser). Jeg ser noen feil, da hvertfall et par av dem er pensjonerte nå. Men jeg kan likevel ikke finne at Sinsen dyreklinikk har noen som er nkk-autoriserte.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar @Elita2005 og @SandyEyeCandy!

Jeg har sendt e-post til klinikkene med øyenlysere og har så langt bare fått svar fra NMBU (NVH). Der koster det 961.

Jeg visste ikke at de hadde øyenlyser på Sinsen? Hvor lenge er det siden du var der og lyste?

Oi, da er det jo faktisk billigere på Oslo dyresykehus (antar du får samme pris; samme undersøkelse), det hadde jeg ikke trodd! :) Jeg valgte nemlig dyreklinikken på Ensjø på grunn av den høye kompetansen (= koster ofte mer). Ikke det at NMBU ikke har kompetanse nok altså!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...