Gå til innhold
Hundesonen.no

Inntrening av slipp, med valp 6 mnd og 20 mnd stabeist.


PrimaDonna
 Share

Recommended Posts

Er litt :wub: høyt i taket nå med Quo på seks mnd. Slipp (dvs hold apporten inntil jeg sier fra) strever jeg med, på begge.

Fikk Quo akkurat til å holde en gummiring, fast uten å slippe, i flere sekunder med dét blikket i øynene til mamma.

Jeg ropte braaa, yipppi i spontan glede, han ble fjetret, og stod med gummiringen ganske lenge, holdt kontakt hele tiden. Jeg satt på min sedvanlige kjøkkenkrakk. Han hadde haken klint ned i fanget, hele settingen var bra. Han holdt. Jeg holdt i halsbåndet for straks han får et bytte stikker han av. Jeg holdt gummiringen med en anelse trekke fra, ellers slipper han den. Det var sekvenser hvor han holdt uten at jeg holdt i den. ("Slipp" kan han, med kaninlik og hestemøkk på campos). For den sier jeg æsj, spytt ut.

I et brøkdelssekund han ville slippe, sa spontant rolig nei, den tok han. Er ellers i særklasse spennende hund å jobbe i lag med. Han fikk med seg at "holde" + øyekontakt var cluet. Tror jeg. Jeg gjentok tre ganger, sa slipp han åpnet munnen, den roste jeg ikke siden han er overflink til det - men tok den inn på nytt sa hold, braaaa. Så la jeg gummiringen på gulvet, fikk han med i jubelen og ropte pølse! Pølse! Han fikk en hel halv pølse

Må ha vært særdeleses mentalt anstrengende. Ligger som et slakt her på gulvet nå :tehee:

Problemet for begge er at de henter apport og slenger til meg i passe avstand. Det blir gi-opp følelse, de jobber, men skal ikke ha belønning for det var en feil de ikke skjønte hva var. Jeg avslutter og gjør noe annet. Problemet er også metoden de lærer meg på treningbanen, med Donna går den ikke. Ta hunden i stramt bånd, inntil deg men du står, hunden sitter foran, putte noe inni munnen, holde fast snute og hake, si strengt nei, hver gang de vrir seg unna. Når de har holdt i tre sekund si braaa, gi pølsebit. Det ble forklart at hvis jeg gjorde slik, fikk de ikke med seg at de slapp, du må være raskt nok, avis i munnen=pølsebit.

Pølse er ikke min sterkeste side, jeg forvirrer hundene, bruker braaaaaa, så de merker gleden, og midt i braaaa vanker en pølsebit. Gjerne i lek og iver. Bruker klikker også, innimellom. Og aldri så liten klyp i øret på direkte ulydighet (Quo). På straff og ubehag under inntrening, er jeg håpløs. Alt går i ball. Men ser andre får det til.

Men nå har jeg fått en start med Quo, :) eller?

Vi skal kose oss med denne øvelsen han syns var så moro, og bruke den som belønning inni litt kjedeligere ting.

Jeg bare fortsetter likedan?

Så kommer den store dagen han skal komme med en apport, og hoooolde den, jeg sier beruset jaaaa og han holder og holder med øynene festet, og står og står til jeg sier slipp.

Hvis jeg toner ned slipp, som om det ikke var noe?

Hvordan jobber jeg nå videre, etter å ha kost oss lenge med det vi har klart?

Ang treningbanen:

Den fungerer for stor del slik at jeg lærer hvilke øvelser de skal gjøre. HVORDAN trene det inn må jeg ofte finne ut selv, jeg får det ikke til med metodene de bruker. Donna er godt eksempel på det, hun kunne (!) hente, holde til jeg sa slipp og jeg var innstilt på å fortsette å pine det ut lengre og si fy når hun slapp, siden det fungerte. Jeg tok ellers apporten rolig ut, uten ett ord. Så begynte de med napp i lenken når hun slapp, hun ble usikker, og var første gang hun opplevde napp, (12 mnd gammel) unntatt hvis hun avsporet på vanlige kveldsturer. Alt gikk i hvert fall i ball etter at de skulle vise meg en "bedre metode" som gikk fortere fram.

Med typen hun er, er det endt med en øvelse hun blånekter å gjøre, damen er fornærma. Det er også feil det jeg har sagt, påstås det: Å kutte ut så lenge, så tar vi opp igjen, der vi glapp. Hun kan det jo egentlig.

Å gjøre som med Quo på henne, nytter ikke. Hun er motstridig type. Noen som har tips til hvordan få Donna på godsida igjen? Det er jeg sikker på! ;). Ikke slakt meg helt for feil jeg gjør. Jeg har ikke travelt, gleden er det viktigste, og så vil jeg gjerne få det til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...