Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva kreves for å bli Champions utenlands?


Gøril Hvidsten
 Share

Recommended Posts

Vi har fått tilbud om å overta ei tispe som er NUCH. I tillegg har hun CERT i Luxembourg og Nederland. Er hun nå Champion i disse to landene og? Og trenger hun nå "kun" CERT i ett land til for å bli IntUCH? Og, ett CERT i 3 forskjellige Nordiske land for å bli NordUCH`? Vi overtar uansett ikke tispa først og fremst for utstilling, men for å drive agility og LP, men hvis hun bare mangler 1 CERT...

Og hva skal til for å få agility championat? Har ei annen tispe som er sabla god på dette :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Championat reglene varierer fra land til land.
Dersom hunden din allerede er NUCH trenger den feks 1 cert i finland for Fin MVA, ett cert i Sverige for SUCH og ett cert i Dk for DKCH. I Nederland er det krav om 3-4 cert om jeg husker riktig, luxembourg er jeg usikker på.

INTCH går på CACIB, ikke cert. Anbefaler deg å lese reglementet på www.nkk.no - eller i det landet du planlegger å stille hunden. :)

Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er rimelig sikker på at Lux. er et av de landene hvor det er tilstrekkelig med å vinne ett cert, så får den tittelen når den blir champ. i et annet europeisk land - men sjekk med den Lux. kennelklubben for å være helt sikker.

For å bli Int champion må hunden ha 4 CACIB fra minst 3 forskjellige land hvorav det er minst ett år mellom første og siste CACIB (cert teller ikke til dette i det hele tatt).

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Også er det jo enkelte raser hvor det i tillegg til cert kreves bruksprøver for å bli champion. Om det er belger du har, så må den vel så vidt jeg vet ha bruksprøver i både Sverige og Finland for å oppnå championat der.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • For å starte med det siste. Nei, de bør ikke ligge i samme bilbur. Uansett hvor godt de går overens så er det en fare for at de kan skade hverandre dersom det skjer en ulykke. Eller bare en bråstopp for den del, der den ene blir dyttet inn i veggen av den andre, tråkket på etc. Da har du i tillegg til en potensiell ulykke kanskje to redde hunder som sloss innestengt i et lite bur. Det med kjønn er litt smakssak. Selv tror jeg aldri jeg kunne tenkt meg å ha en av hvert kjønn, med tanke på faren for tyvparing. Uansett hvor nøye man er så kan uhell skje, og hunder kan være kreative. For ikke å snakke om potensialet for høyt stress i lengre perioder for hannhunden som bor med løpetid, om man ikke har mulighet for å sette bort en av hundene noen dager i den verste ståtiden. Våre hunder var adskilte fram til begge var voksne nok til å ikke finne på noe tull. Da hadde vi et åpent bur eller en kompostgrind i en døråpning, og en hund på hver side, så de kunne se hverandre, men ikke styre hverandre opp. Så fort begge var voksne og rolige hjemme alene var de bare løse sammen på stua. Nå skal det sies at det var vesentlig størrelsesforskjell der (ridgeback og gårdshund), men jeg tror jeg uansett ville gjort det, så det ikke oppstår noe konflikt uten at noen er der.  
    • Åh godt den er fjernet og hun er symptomfri❤️💜Får håpe du får ha hun med deg lengere enn forventer og hun har virkelig hatt et fantastiskt,aktivt liv🥰
    • Vi lurer på å skaffe hund nr to. Hvordan gjør dere som har to hunder det når de er alene hjemme? Må jeg holde de adskilt, eller kan de være i samme rom?  Bør vi velge samme eller motsatt kjønn?  Kan to hunder ligge i samme bilbur? 
    • Hva skjer neste gang den angriper noen? Og hvordan kan du være sikker på at den ikke har gjort det før? Det virker fint at eier tar ansvar. Kommer de også til å sørge for å ha hunden i bånd på gårdsplassen framover? Med mindre du er rimelig sikker på det så ville jeg anmeldt. Det skjer ingenting første/eneste gang eier har et slikt uhell. Men dersom det skjer igjen, og flere anmelder, så blir det en annen sak. Da vet politiet at dette har skjedd flere ganger, og har et grunnlag for å gjøre noe med saken.
    • Min hund gikk i bånd og ble angrepet av en Staff som var løs. Hunden kom løpende ut fra en gårdsplass og gikk rett i strupen på min hund som var i bånd. Endte med et dypt sår i underkjeven og et over øyet. Heldigvis gikk det bra, tross alt. Dilemmaet er om jeg skal anmelde dette eller ikke? Det som taler for er at det er uansvarlig hundehold. Det som taler mot er at dette er nesten min nabo og jeg syns det er litt ekkelt. Hundeeiren har beklaget så mye og har betalt veterinærutgifter. Eieren bedyrer også at dette aldri har skjedd før. M Innspill noen? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...