Gå til innhold
Hundesonen.no

Har hun brukket jekslene?


Recommended Posts

Vel her ligger jeg hjemme, sjuk med bettenelse i magen av alle ting. Nok om min helse.. Uansett, noen dager hjemme gir jo mulighet til å inspisere dyret nøyere normalt. Og i dag fikk jeg sjokk!

Jeg tror sannelig at hjertebarnet mitt har fått brukket noen jeksler, og det kan ikke ha skjedd nylig heller. Mtp åssen de ser ut.... Hvorfor har jeg ikke lagt merke til det før? Har jo merket at hun ikke har vært så interessert i tørrforet sitt i det siste, men hun pleier jo å ha perioder med sultestreik fordi hu blir matlei, uten at det har vært noe galt fatt av den grunn... Jeg bestilte time hos veterinæren med èn gang jeg så det, men fikk ikke time før i morra. Nervepirrende. Jeg har SÅ sinnsykt dårlig samvittighet over at jeg ikke har oppdaget dette før, og jeg føler meg som en jæ***a dårlig hundeier :(

Prøvde å ta bilder, så dere kan se. Kanskje jeg bare er hysterisk og, tanna er infisert med tannstein, eller kanskje det er matrester. Tørre ikke pirke nærmere på tanna, jeg er redd hun skal få vondt.

300501_10151619553540091_673123595_n.jpg

935649_10151619566860091_844722738_n.jpg

575899_10151619566900091_653040909_n.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Hele ser de bakerste ikke ut, nei, og minst en av rovtennene er også knukket/slipt ned.

Hva gir du av snacks ved siden av tørrfôret?
Tyggeben fra dyrebutikk f.eks kan være årsaken, mye som selges der er definitivt ikke tannvennlig dessverre.
En fin huskeregel er at alt av tyggeben-/godis som hunden får skal knuses enkelt, blir hunden sittende å bare gnage og skrape uten å fi i seg noe er det for hardt, og det er selvsagt stor forskjell på hunder der størrelsesmessig. (F.eks er kotelettben (rå) for min på 7,5 kg. for hardt til at han knuser disse lett, mens for en hund av stor størrelse er nok ikke det noe problem.)

Uansett skal du ikke klandre deg selv, synes tennene så fine og rene ut bortsett fra det.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun får dentastix, sånne skinnbein og ellers bare råe bein som oksehale, kraftbein, rå kylling, rå fisk alt etter som hva som er billig i frysedisken :) Vi var på hyttetur nå i helga som var, da lekte hun mye med aussien til søstra mi (de løper løse på tomta om se vil), mulig hun kan ha skadet seg på den måten... jeg aner faktisk ikke. Den ene spisse tannen er litt nedslitt øverst, antakeligvis fordi hu (uten lov, dustehund) plukker opp isklumper på tur om vinteren.

Uansett skal det undersøkes i morgen, og da , uavhengi om noe er brukket eller ikke, tenker jeg vi skraper litt tannsten også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Kraftbein, dersom du da mener hule margbein, skal ikke hundetenner tygge på, det er altfor hardt og anses som "ikke-spiselige" ben for råfôrere, både fordi det kan slite og ødelegge tenner og fordi så harde ben kan splintre seg og kan gjøre skade i systemet (på samme måte som varmebehandlede ben). Så det kan jo være grunnen, hørt om flere som har måttet trekke tenner på hundene sine etter at de har gitt det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dette hadde skjedd nylig, hadde det vel vært bruddkanter og ikke minst freshere farge på tanna der den delen dekka av tannstein hadde falt av? Dette ser ut som slitasje for meg, og ikke noe dramatisk.

Lykke til i morgen uansett, hold oss oppdaterte! :)

Ja det er nok sant :) Er usikker på om tannen er slitt ned, eller om den er brukket. Det brune som var der i stad, er ikke der nå :S Mulig det var litt matrester (hun knabbet et knekkebrød i morrest, tyven), men selve tannen synes jeg ser litt merkelig ut sånn uansett. Det virker ikke som hun har spesielt vondt.

Klart jeg skal holde dere oppdatert :)

Kraftbein, dersom du da mener hule margbein, skal ikke hundetenner tygge på, det er altfor hardt og anses som "ikke-spiselige" ben for råfôrere, både fordi det kan slite og ødelegge tenner og fordi så harde ben kan splintre seg og kan gjøre skade i systemet (på samme måte som varmebehandlede ben). Så det kan jo være grunnen, hørt om flere som har måttet trekke tenner på hundene sine etter at de har gitt det.

Aha, det var jeg ikke klar over. Da skal hun ikke få det noe mer. Trodde ikke det hadde noe å si så lenge det var snakk om rått kjøtt og bein. Men da vet jeg det, det kan jo være en medvirkende årsak ..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har vi vært hos veterinæren. Det var heldigvis ikke noen brukne tenner, det bruke over jekselen var matrester som hadde satt seg fast :D

Når hun først var dopa ned, så tok veterinæren og skrapet vekk tannsten og rensket litt opp i munnen hennes. Fikk mye skryt for ellers rene og sterke tenner, men den ene rovtannen er noe slitt ned + to fortenne i underkjeven. Men ikke noe farlig. Hun har litt missfarging på selve emaljen, men ikke noen hull, tannråte eller betent tannkjøtt :) Det er jeg selvsagt veldig glad for :D. Kjente jeg fikk sikkelig hetta i går, for jekselen så jo helt ødelagt og råtten ut. Tullebikkja lurte meg haha...

Tjukkebolla veier et par kg for mye, så nå er hun satt på diett. Foreløpig med litt mindre mat enn normalt (RC adult), men om ikke det fungerer skal hun over på et diettfòr i fra RC.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...