Gå til innhold
Hundesonen.no

Australsk Shepherd anyone? :-)


atlas92
 Share

Recommended Posts

Heisann! Jeg og min kjære er på utkikk etter ny hund, og da vi kom over aussien virket det som en superhund!

Det jeg lurer på er om det er noen her som har erfaringer med denne rasen?

Hvor mye aktivitet trenger den?

Røyter den mye?

Hvordan er lydnivået på denne rasen?

Litt om oss:

Vi er et par på 21/23 år, vi bor langt ute på landet med 5mål tomt, god plass til både trening av hund og kunne også tenkt oss å bruke hunden til gjeting av sauer. I tillegg er jeg vel over middels utstillingsinteressert, og agility er også noe jeg kunne tenkt meg å begynt med.

Hverdagen vår nå har ikke plass til noen hund, i og med at jeg både jobber og studerer, og han har lange dager på jobb da han driver eget firma. Derimot så synes jeg det er viktig å sette meg inn i de rasene som kan være aktuelle tidlig, nettopp fordi at det å finne den "perfekte" hunden for meg kan fort ta noen år.

Ellers så er de andre rasene vi har sett på retriver raser som Toller, flatcoat osv :-)

Håper på gode råd og gode svar :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, aussien er en superhund - I de rette hender! jeg vet ikke hvor mye du har lest om rasen, men les alt du kommer over, og prøv å få hilst på så mange aussier som mulig før dere bestemmer dere.

Jeg har selv en aussie tispe på 5 år, er kjempe fornøyd med min!

Hvor mye aktivitet trenger den?
En aussie har som kjent et høyt behov for aktivitet, fysisk og pyskisk. En gjennomsnitts aussie trenger nok en god lang tur med mulighet til å løpe løs og leke hver dag. Det mest ideelle er jo at den får bruke hodet hver dag. Min aussie klarer seg fint med f.eks kun tur, men hun er nå 5 år og har roet seg MYE det siste året. Man kan si det sånn at det er veldig individuelt hvor mye aktivitet et individ av rasen trenger, da det kommer ann på linjer og ikke minst hva den er vandt til. Men generllt er aussien en meget aktiv rase.

Røyter den mye?
JA! Den har to lag med pels, dekk hår og underull. Begge deler skal av, og det blirMYE pels og MANGE dater med støvsugeren. Rasen er ikke allergivennelig.

Hvordan er lydnivået på denne rasen?
Aussien skal vel sånn generellt ikke ha mye lyd, men den har mye vokt -> noe som kan uttarte seg om vaktbjeffing og varsling. Hvor mye den bjegger kommer ann på linjer, oppdragelse og hva den er vandt til. Jeg synes ikke den bjeffer mer enn andre, men du vil garantert høre det når det kommer noen.

Ut i fra det du forteller om deg selv, så synes jeg det høres ut som en aussie kunne vært noe for dere. iallefall mtp hva dere vil bruke den til. Men, aussie er en rase som ikke bare trenger milevis med trening og tur, den krever mye oppfølgning og hverdagsdressur for å å kunne fungere optimalt i samfunnet. Bla bør dere tenke på at rasen sitter på et sterkt vaktinstinkt, og dette kan bli en håndfull om man ikke er klar over det. Sosialisering, Miljøtrening og rotrening er stikkord.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...