Gå til innhold
Hundesonen.no

graver, piper og knurrer i buret


Raya
 Share

Recommended Posts

Hei!

Hunden vår har sovi i buret i stua siden vi fikk han i november uten problemer. Men så plutselig har han begynt å grave febrilsk og sutre.. Er på 4 natta på rad nå..

Går alltid en tur før vi legger oss, og passer på at han får gjørt det han må før vi går inn..

Er dette normalt å plutselig begynne med? Evnt hva kan årsaken være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han ligger i stua fordi samboer mente "hund skal ikke på soverommet". Nå er hund på soverommet greit. Vi har han i bur på nattafordi han syntes fuglen var litt for intressant. Og fordi vi følte dette var tryggest da han ikke har sover på rommet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår ikke alt du skriver, men for at et bur skal være et fristed, bør den som skal være i buret være fri til å gå ut og inn som det passer. Hvis ikke sperrer dere hunden inne i et bur, hverken mer eller mindre.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundene mine sover i buret om natta med stengt dør, og de synes fortsatt det er et fristed på dagtid, da går de og legger seg frivillig, og ofte vil de heller ligge der enn senga, om jeg tilbyr de det. Hvis dere vil ha hunden i bur om natta, så gjør det :) Jeg har mine i bur på soverommet, og det har ikke vært noen problemer med det :)

Det er mange som er i mot bur, men for mine hunder virker det som det går greit. Om de ligger i senga ligger de på samme flekken hele tida (jeg våkner lett om de flytter på seg), og de har romslige bur med gode madrasser og dyner inni.

Du kan prøve å ta med buret inn på soverommet og se om det hjelper? :) Jeg synes det er fint å la de sove i buret på natta, for å venne de til assosiasjonen bur = ro :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundene mine sover i buret om natta med stengt dør, og de synes fortsatt det er et fristed på dagtid, da går de og legger seg frivillig, og ofte vil de heller ligge der enn senga, om jeg tilbyr de det. Hvis dere vil ha hunden i bur om natta, så gjør det :) Jeg har mine i bur på soverommet, og det har ikke vært noen problemer med det :)

Det er akkurat sånn jeg har tenkt, fordi når han er trøtt, eller vil slappe av, legger han seg i buret. Buret er stort og flott og han har god plass til å snu seg, stå oppreist og lignende. Og frem til nå, 4 dager siden, har det gått veldig greit å ha han i buret på natta, han har gått inn frivilig, og vi har bare kunnet lukke døra, og gå å legge oss.

Nå de siste dagene har han ikke hatt lyst til å inn i buret i det hele tatt.. Jeg har tenkt det er fordi jeg har vært lenge oppe og han har sovet på fanget mitt i sofaen frem til jeg skal legge meg, og at han ikke vil inn i buret fordi han da må reise seg og det gidder han ikke x)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere vil ha hunden i bur om natta, så gjør det :) Jeg har mine i bur på soverommet, og det har ikke vært noen problemer med det :)

Det er den der lettvinte holdningen til "man gjør som man vil" jeg sliter med når det gjelder bur, for det virker ikke som om man EGENTLIG har tenkt så fryktelig mye over hvorfor man så sterkt ønsker å forhindre hunden fra å bytte soveplass, drikke vann, finne et kaldere sted, et varmere sted etc etc. Det er jo så lettvint å ha dem i buret, må vite...

Du kan prøve å ta med buret inn på soverommet og se om det hjelper? :)

Hvorfor i all verden skal hun det når bikkja roer seg uten bur der?

Forøvrig har jeg aldri helt skjønt dette behovet med å trene bikkja på å være i ro i bur hele livet... Jeg har aldri trent noen hunder på å være i bur, men de gangene de er i bur ligger de faktisk helt stille uten noe om og men... :icon_confused:

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner godt at du ikke forstår hva jeg skriver :P hehe. Ble litt sent :P

Så egentlig anbefaler dere ikke bur i det hele tatt?

Jeg anbefaler ikke bur andre steder enn i bilen.

Hvis mine hunder er trette og føler for å slapp av, så legger de seg på gulvet, på saccosekken sin, i sofaen, under bordet, under vinduet, ved siden av pianoet, på gulvtepper, foran peisen, ja, hvor de har lyst. De klarer fint å slappe av uten å måtte bli sperret inne.

For å motvirke evt. ødeleggelser av inventar så rydder jeg godt når de er valper og sperrer unna ting som de absolutt må holde seg unna(de får ikke lov til å være alene med flygelet for å si det slik). Om natten er det greiest å ha valpen på soverommet frem til de blir voksen synes jeg. Da kan man gå ut om natten hvis de trenger det, og så føler de seg trygge når de er sammen med deg. Kan gjerne ligge på et teppe på gulvet f.eks.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Denne tråden er kanskje gammel nå, men jeg svarer deg uansett:-) Vi har hund nr 2 nå, og begge gangene har vi startet med å ha hunden sammen med oss på soverommet. Fordi den er på et helt nytt sted med ny flokk og i håp om at den skal følr seg komfortabel. Etter noen uker har vi flyttet hundesengen inn på rommet ved siden av ig hatt soverommsdøren åpen slik at de har kunnet komme inn til oss om de har ønsket det. Hver gang har de raskt knyttet seg til hundesengen og følger den. På den måten har vi raskt, enkelt og greit trent inn fast soveplass. Nå sover dyret i sengen sin på kontoret, men har tilgang til hele huset. Jeg skjønner heller ikke dette med låst bur på nettene, så fremt man ikke har n hund som raserer hele kåken. Jeg hører hvor ofte Mira bytter plass i løpet av nettene. Så er det litt varmt i sengen, så er det litt kaldt på gulvet, så ønsker hun litt vann... Hun ligger med hele seg i sengen, hun ligger halvveis utenfor, hun ligger på ryggen med alle bena i været, hun ligget som en ball... Dette hadde hun ikke hatt mulighet til i et bur, om ikke buret var gedigent da. Vi har en Rottejente på 47 kg. Sent from my iPad using Tapatalk HD

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...