Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund som ikke vil være med på tur


Gidske
 Share

Recommended Posts

Trenger noen tips eller nye tanker på et emne som har opptatt oss her i huset en god stund.

(Er litt usikker på om det skal postes her eller under trening)

En av hundene våre, en dachs hannhund (9 år), har i de siste månedene vært fryktelig rar på tur. Når vi går de vanlige tisseturene våre må vi ofte slepe han etter oss, for han vil ikke gå. Noen ganger er han ok, andre ganger helt håpløs. Utenom båndtvangen har vi også noen gang hatt han løs. Da blir han bare stående å kikke etter oss. Jeg kan skjønne det om han hadde blitt hengende igjen på en lukteflekk, men han bare står der og titter etter oss. Enkelte ganger går han fint foran, og er glad og ivrig, men som regel blir han bare stående. De andre to hundene løper glade foran oss.

Det skal også nevnes at det er helst i begynnelsen av turen problemene oppstår. Når han merker vi snur og skal hjem er tempoet et helt annet. Å få han ut av døra er ikke vanskelig, da løper han fint og virker glad for at han skal ut. Det er også et problem som har kommet i det siste. Han har tidligere vært treig på tur, men det er fordi han skulle lukte på alt mulig rart.

Vi la vel merke til det samme i fjor også, og på nyåret dro vi til dyrlegen og fikk en seniorsjekk. Der ble det ikke funnet noe rart, han har ikke prolaps eller noen vondter som dyrlegen klarte å finne ut av. Vi tok også blodprøver som alle var fine, og prøver ble sendt til Tyskland for å sjekke mot borrelia. Ingen funn.

Vi er litt frustrerte, for vi vet ikke om dette skyldes om han har vondt eller om han bare ikke gidder å være med oss på tur, og heller vil inn til sofaen sin. Det kan også nevnes at han helsemessig ikke er veldig godt stilt fra naturens side. Han har en liten hjertefeil, får ofte ørebetennelser, og har dårlige motoriske evner. Han er altså ikke noe avlsemne, men det ser ikke ut til at det plager han (bortsett fra når ørene klør).

Tips, råd og erfaringer mottas med stor takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han har nok dårlig nattesyn, da snubler han i alt som snubles kan. Men på dagtid virker det greit. Han hopper jo fint i terrenget på vei hjem. Dyrlegen kikket også på øynene hans på sist sjekk, og så ingenting.

Kiropraktor kan være en ide. Noen som vet om noen på Sørlandet med utdannelse? (helgekurs er ikke en utdannelse)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han har nok dårlig nattesyn, da snubler han i alt som snubles kan. Men på dagtid virker det greit. Han hopper jo fint i terrenget på vei hjem. Dyrlegen kikket også på øynene hans på sist sjekk, og så ingenting.

Kiropraktor kan være en ide. Noen som vet om noen på Sørlandet med utdannelse? (helgekurs er ikke en utdannelse)

Jeg vet bare om Marit Brevik som jeg bruker, og ja hun har utdannelse ;)

http://dyrlegebrevik.wordpress.com/2011/08/08/bjerkreim/

Da må du til Bjerkreim som ligger i nærheten av Egersund, men du kan høre med henne om hun skal bortover mot der du bor en dag for da kan hun kanskje komme innom deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...