Gå til innhold
Hundesonen.no

Dyrepleier, Kolding


HKB
 Share

Recommended Posts

Heisann! Var ikke helt sikker på hvor jeg skulle poste dette, men.

Er det noen her som har studert dyrepleier i kolding? Har prøvd å lese meg opp så godt jeg kan på hjemmesiden, men dansken kan av og til være en smule forvirrende. Noen som vil fortelle meg hvordan opplegget går, hva man må gjøre for å komme inn osv?

Vurderer dette sterkt da jeg alltid har ville bli dyrepleier og etter de turene jeg har hatt i Danmark sier det meg ikke i mot å ha noen år "over dammen" i tillegg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

IreneN her inne studerer der, så hun kan sikkert fortelle deg mer.

Alt jeg vet er at det er et treårig studium med 50 uker(?) undervisning til sammen, og du er der nede 10(?) uker om gangen. Den resterende tiden er du utplassert på en dyreklinikk. Akkurat hvordan det fungerer er jeg ikke helt sikker på, men jeg tror du må ordne deg praksisplass på selv. Jeg vet om flere som har praksis på dyreklinikker her i Norge, og så drar de periodevis ned til Kolding. En jeg kjenner begynte f.eks. på klinikk nå i sommer, men skal ikke ned til Danmark før etter jul.

Som sagt, IreneN er rett person å kontakte. Jeg lurer på om det er noen andre her inne som studerer også/vurderer å studere der, men jeg er ikke helt sikker.

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vurderte Danmark, men endte opp i England. Du må selv skaffe praksisplass, det er kriteriet for å komme inn. Du finner søknadspapirene på hjemmesiden, og et av papirene signeres av praksisplassen. Den kan være i Norge. Så er du på skolen periodevis som powers skriver, og drar hjem og jobber igjen. Pga sterk strøm av nordmenn de siste årene har det blitt en betalutdannelse for oss, mens danskene får den gratis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg studerer i Kolding ja :) Men om nøyaktig ei uke er jeg ferdig med min avsluttende eksamen (som forhåpentligvis da er bestått) og feirer med gallafest :D

Skolen er dessverre blitt en betalingsskole for utenlandske elever etter at jeg begynte der. Utover dette er opplegget det samme.

Skolen har praksisplassavtale med en rekke dyreklinikker i Norge. For å få plass på skolen skal du søke jobb/praksis hos en av disse godkjente dyreklinikkene. Når det er i boks, har man i teorien fått skoleplass da det bare er litt papirarbeid som gjenstår. Les mer om det her.

Utdannelsen tar totalt 3 år og 2,5 måned. Man starter med seks måneder praksis, og drar deretter ned til DK for første gang. Iløpet av de tre årene er det fem skoleperioder, og hver periode er på 10 uker (med unntak av den ene som er på 12, men det er pga påskeferie og diverse fridager - så den er egentlig på 10 den og). Man har ellers ikke vanlig høstferie, vinterferie osv.

Skoleperiodene består hovedsakelig av teori, men det er lagt inn endel praktiske øvelser i røntgen, adferd, laboratoriearbeid, håndtering ++ Skolen har rundt 20 beagler som brukes i undervisningen, noen katter, en gård, en stall og en dyrepark.

Det letteste er å bo på skolehjemmet når man er der nede. Da får man morgenmat, frokost og aftensmat (som vil si frokost, lunsj og middag) inkludert i husleia. Nå er jeg litt usikker på hva prisen er etter at det ble betalingsskole. Jeg betaler 4600,- for kost og losji i 10 uker, men det er nok mere for de som begynner nå. Ulempen med skolehjemmet er at det ikke er tillatt å medbringe dyr.

Angående lønn og ferie osv når man er i praksis, så varierer det fra sted til sted. Det varierer også hvor mye spennende ting de lar deg gjøre. Men det kommer folk fra Hansenberg til Norge og kontrollerer praksisplassene til betalende elever, for å forhindre at studenter blir brukt som "vaskehjelp". Man er i praksis for å lære, ikke for å være billig arbeidskraft.

Ellers synes jeg skolen er god. Det er mange dyktige lærere selv om man selvfølgelig ikke alltid er like fornøyd med alle, sånn vil det jo alltid være. Men generelt sett er de gode og har bakgrunn som dyrleger/dyrepleiere.

Til tross for at jeg synes det var grusomt på grunnforløpet da jeg ikke kjente noen, ikke forstod et ord dansk de første par ukene og hadde hjemmelengsel til tusen - har jeg iløpet av de tre årene hatt det fantastisk og fått masse nye venner og opplevelser. Blir godt å bli ferdig neste torsdag, men samtidig blir det veldig spesielt å ta farvel med alle jeg har blitt kjent med.

Bare å spørre hvis det er noe mer du lurer på :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...