Gå til innhold
Hundesonen.no

Dyrepleier, Kolding


HKB
 Share

Recommended Posts

Heisann! Var ikke helt sikker på hvor jeg skulle poste dette, men.

Er det noen her som har studert dyrepleier i kolding? Har prøvd å lese meg opp så godt jeg kan på hjemmesiden, men dansken kan av og til være en smule forvirrende. Noen som vil fortelle meg hvordan opplegget går, hva man må gjøre for å komme inn osv?

Vurderer dette sterkt da jeg alltid har ville bli dyrepleier og etter de turene jeg har hatt i Danmark sier det meg ikke i mot å ha noen år "over dammen" i tillegg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

IreneN her inne studerer der, så hun kan sikkert fortelle deg mer.

Alt jeg vet er at det er et treårig studium med 50 uker(?) undervisning til sammen, og du er der nede 10(?) uker om gangen. Den resterende tiden er du utplassert på en dyreklinikk. Akkurat hvordan det fungerer er jeg ikke helt sikker på, men jeg tror du må ordne deg praksisplass på selv. Jeg vet om flere som har praksis på dyreklinikker her i Norge, og så drar de periodevis ned til Kolding. En jeg kjenner begynte f.eks. på klinikk nå i sommer, men skal ikke ned til Danmark før etter jul.

Som sagt, IreneN er rett person å kontakte. Jeg lurer på om det er noen andre her inne som studerer også/vurderer å studere der, men jeg er ikke helt sikker.

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vurderte Danmark, men endte opp i England. Du må selv skaffe praksisplass, det er kriteriet for å komme inn. Du finner søknadspapirene på hjemmesiden, og et av papirene signeres av praksisplassen. Den kan være i Norge. Så er du på skolen periodevis som powers skriver, og drar hjem og jobber igjen. Pga sterk strøm av nordmenn de siste årene har det blitt en betalutdannelse for oss, mens danskene får den gratis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg studerer i Kolding ja :) Men om nøyaktig ei uke er jeg ferdig med min avsluttende eksamen (som forhåpentligvis da er bestått) og feirer med gallafest :D

Skolen er dessverre blitt en betalingsskole for utenlandske elever etter at jeg begynte der. Utover dette er opplegget det samme.

Skolen har praksisplassavtale med en rekke dyreklinikker i Norge. For å få plass på skolen skal du søke jobb/praksis hos en av disse godkjente dyreklinikkene. Når det er i boks, har man i teorien fått skoleplass da det bare er litt papirarbeid som gjenstår. Les mer om det her.

Utdannelsen tar totalt 3 år og 2,5 måned. Man starter med seks måneder praksis, og drar deretter ned til DK for første gang. Iløpet av de tre årene er det fem skoleperioder, og hver periode er på 10 uker (med unntak av den ene som er på 12, men det er pga påskeferie og diverse fridager - så den er egentlig på 10 den og). Man har ellers ikke vanlig høstferie, vinterferie osv.

Skoleperiodene består hovedsakelig av teori, men det er lagt inn endel praktiske øvelser i røntgen, adferd, laboratoriearbeid, håndtering ++ Skolen har rundt 20 beagler som brukes i undervisningen, noen katter, en gård, en stall og en dyrepark.

Det letteste er å bo på skolehjemmet når man er der nede. Da får man morgenmat, frokost og aftensmat (som vil si frokost, lunsj og middag) inkludert i husleia. Nå er jeg litt usikker på hva prisen er etter at det ble betalingsskole. Jeg betaler 4600,- for kost og losji i 10 uker, men det er nok mere for de som begynner nå. Ulempen med skolehjemmet er at det ikke er tillatt å medbringe dyr.

Angående lønn og ferie osv når man er i praksis, så varierer det fra sted til sted. Det varierer også hvor mye spennende ting de lar deg gjøre. Men det kommer folk fra Hansenberg til Norge og kontrollerer praksisplassene til betalende elever, for å forhindre at studenter blir brukt som "vaskehjelp". Man er i praksis for å lære, ikke for å være billig arbeidskraft.

Ellers synes jeg skolen er god. Det er mange dyktige lærere selv om man selvfølgelig ikke alltid er like fornøyd med alle, sånn vil det jo alltid være. Men generelt sett er de gode og har bakgrunn som dyrleger/dyrepleiere.

Til tross for at jeg synes det var grusomt på grunnforløpet da jeg ikke kjente noen, ikke forstod et ord dansk de første par ukene og hadde hjemmelengsel til tusen - har jeg iløpet av de tre årene hatt det fantastisk og fått masse nye venner og opplevelser. Blir godt å bli ferdig neste torsdag, men samtidig blir det veldig spesielt å ta farvel med alle jeg har blitt kjent med.

Bare å spørre hvis det er noe mer du lurer på :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...