Gå til innhold
Hundesonen.no

Singel med hund + turnusjobb, hvordan få det til å gå?


LadyBird86
 Share

Recommended Posts

Grunnen til at jeg tenkte hun kan stå litt ute, er at jeg føler at en-to timers aktivitet er så lite på en dag.. Jeg løper/går/ski med henne hver dag, men føler allikevel at jeg forsømmer henne når jeg er alene med ho. Når hun er ute på gårdsplassen her leker hun i snøen, er nysgjerrig og ser på ting rundt seg, tenkte at det kanskje er morsomt for henne å være også litt ute utenom turer. Ellers er hun jo bare her inne i leiliehgeten med meg, er ikke det mindre aktivitet enn å stå ute og herje litt for seg selv?

Beklager, jeg ser at jeg har misforstått litt - jeg trodde du mente istedet for tur :icon_confused: Det høres ut som om jenta di får nok aktivitet, som en annen sa her så er to timers aktivitet + tisseturer veldig fint! Du kan jo heller bruke noen av fridagene dine på langturer, men ikke tenk på at du skal ha dårlig samvittighet. Når det gjelder å ha henne ute et par timer i tillegg til tur, så kan det jo hende at hun blir mer stimulert ute - men samtidig så er jo DU flokken hennes. Hundene vil gjerne være med OSS, hvertfall når man er borte flere timer, mange ganger i uka. Så som det er blitt sagt tidligere; legg fra deg den dårlige samvittigheten, og kos deg heller med hunden :ahappy:

Også ser jeg at du har fått mange konkrete tips på hvordan du skal gå frem videre, og jeg er helt enig i at rotrening i tillegg til alenetrening absolutt kan være en fordel!

Det går seg til, lykke til :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber også skift, og jeg har gjort følgende: Når jeg har tidligvakt skal hun bare sove, dvs lufter henne for tissing før jeg går og rett inn igjen. På denne måten girer hun seg ikke opp og går tilbake til "søvn modus".

På senvakter vekker jeg henne og går lang tur før jobb, da snakker en time/to, kanskje mer alt ettersom. Slik at hun er utslitt når jeg er på jobb.

Synes i grunn det har fungert utmerket :)

Og når det kommer til dårlig samvittighet og at du føler du ikke kan gjøre noe annet den dagen du har vært på jobb synes jeg ikke du skal ha så lenge du tar noen timer tur med hunden FØR du gjør noe annet. Jeg kommer hjem fra jobb, spiser middag, ser litt tv, så går vi lang tur eller annen form for stimuli (ag trening osv) og så går vi hjem igjen og hunden er utslitt og har derfor ikke noe problem med at jeg går ut igjen på kvelden :)

Edit: når vi kommer inn fra feks tur og trening bruker jeg litt tid på å skape en rolig harmoni i leiligheten før jeg går fra henne, slik at hun ikke er full i energi når jeg går. At hun har lagt seg til rette og man ser hun slapper helt av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...