Gå til innhold
Hundesonen.no

godbiter!


Dixie

Recommended Posts

Vi venter som sagt en toypuddelvalp, og lurer på hvordan godbiter vi skal kjøpe? :icon_confused:

Vi vil jo ha noen som er litt sunne selfølgelig. For i starten blir det sikkert noen belløninger.

Vi vil ikke ha en feit hund..

Så vet noen om noen godbiter som er litt sunne??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En valp er ofte glad for vanlige tørrfórkuler som godbiter :) Får du startpakker/prøver på fór herfra og derfra kan du jo bruke de som godbiter, de smaker litt annerledes og er derfor mer spennende enn det vanlige fóret.

Hvis småttisen nekter å ta fórkuler som godbiter, kan du jo prøve med alt som ikke inneholder mye krydder eller løk/hvitløk, feks hvitost i småbiter, tubeost, fiskeboller, tørket lever (kan du lage selv, billig og himla godt) etc. Alltid lurt å variere hva slags godbiter man gir :) Provit selger poser med tørket kalkun o.l., veldig godt og sunt, men også innmari dyrt :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En valp er ofte glad for vanlige tørrfórkuler som godbiter :) Får du startpakker/prøver på fór herfra og derfra kan du jo bruke de som godbiter, de smaker litt annerledes og er derfor mer spennende enn det vanlige fóret.

Hvis småttisen nekter å ta fórkuler som godbiter, kan du jo prøve med alt som ikke inneholder mye krydder eller løk/hvitløk, feks hvitost i småbiter, tubeost, fiskeboller, tørket lever (kan du lage selv, billig og himla godt) etc. Alltid lurt å variere hva slags godbiter man gir :) Provit selger poser med tørket kalkun o.l., veldig godt og sunt, men også innmari dyrt :whistle:

Takk for gode tips :)

Men hvordan tørker man lever?? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke for å kuppe tråden, men går det ann å gi pølser til en valpis ? (: altså grillpølser i små biter `?:D

ja :)

på valpekurset vårt gikk vi igjennom forskjellige belønninger, og da kuttet vi pølsebiter til lillefingernegl størrelse, den skal være bløt og god og skli fort ned. ikke store godbiter etc til trening.

Mine får handlers kyllinggodbiter, kylling pølsekuler som jeg deler opp, og pølser i biter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge valpen tåler det den får, så er det ikke vanskelig å gi noe. Mine har fått lever, leversnitter, tørrfôrkuler, pølser, blodpølse (stekt i terninger i ovnen) også videre. Sistnevnte faller i veeeldig god smak, og har veldig mye lukt i seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke jeg har møtt noen hunder som ikke liker pølser som godbiter. Som Anette&Amiga sier; de smaker godt og sklir fort ned. Jeg har brukt mange forskjellige kjøttyper - med suksess. Det eneste som er greit å huske på, er at pølser og slikt tilbredt kjøtt inneholder ganske mye salt.

Når det gjelder tørking av lever, er det enkelt. Del leverkjøttet opp i halvstore biter, kok det og del det så videre opp i godbitstørrelse. Ha det så utover i en langpanne, og tørk det på 70 grader. Dette blir knallgodt! (for de som liker sånt... :ahappy: )

Edit: husk å snu leverbitene i ovnen noen ganger i løpet av tørkingen. Du må nok beregne noen timer på tørkingen, forresten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke jeg har møtt noen hunder som ikke liker pølser som godbiter. Som Anette&Amiga sier; de smaker godt og sklir fort ned. Jeg har brukt mange forskjellige kjøttyper - med suksess. Det eneste som er greit å huske på, er at pølser og slikt tilbredt kjøtt inneholder ganske mye salt.

Når det gjelder tørking av lever, er det enkelt. Del leverkjøttet opp i halvstore biter, kok det og del det så videre opp i godbitstørrelse. Ha det så utover i en langpanne, og tørk det på 70 grader. Dette blir knallgodt! (for de som liker sånt... :ahappy: )

Edit: husk å snu leverbitene i ovnen noen ganger i løpet av tørkingen. Du må nok beregne noen timer på tørkingen, forresten.

da får vi prøve å lage det en gang før vi får hund :) takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*klipp

Når det gjelder tørking av lever, er det enkelt. Del leverkjøttet opp i halvstore biter, kok det og del det så videre opp i godbitstørrelse. Ha det så utover i en langpanne, og tørk det på 70 grader. Dette blir knallgodt! (for de som liker sånt... :ahappy: )

Edit: husk å snu leverbitene i ovnen noen ganger i løpet av tørkingen. Du må nok beregne noen timer på tørkingen, forresten.

Og vær obs på at hele huset oser av lever den dagen og sikkert dagen etter der igjen :whistle:

- jeg får brekninger av lukten så mine hunder må ta til takke med kjøttkaker, makrell på tube, ost og kokt kylling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Lavere temperatur når en tørker lever gir lengere tid men ikke lukt. Min matvrak sto ikke ved ovnen i det heletatt da jeg tørket leveren ved ca 50 grader. Hun gjør gjerne det ved alt annet av mat som blir laget i ovnen. Gjorde det enkelt og skjerte leveren i skiver. Tørket og brukte saks til å dele den opp i passende biter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje bare jeg som har fin nese når det kommer til lever, men jeg snur i døren om jeg kommer til folk som koker eller steker lever (og det merker jeg i det jeg åpner ytterdøra), det er helt grusomt.. men tor jeg skal be gubben prøve tipset ditt Iijenta en dag jeg vet jeg skal være lenge på jobb :P Hundene elsker det jo. Men koker du leveren først sånn som Karris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Nop! jeg tar leverklumpen og skjerer den i skiver og legger den på bakepapir på plate men tror det går fortere med rist. Satte på ovnen på 50 grader og tror jeg brukte vifta. Min luktesans er dårlig men jeg stoler på hundens og spesielt den som er levert med vakumsug når det gjelder mat. OG den reagerte ikke. Det tar så klart lengere tid enn ved høyere temperatur men hun reagerte ikke på lukten. Så verd et forsøk er det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nop! jeg tar leverklumpen og skjerer den i skiver og legger den på bakepapir på plate men tror det går fortere med rist. Satte på ovnen på 50 grader og tror jeg brukte vifta. Min luktesans er dårlig men jeg stoler på hundens og spesielt den som er levert med vakumsug når det gjelder mat. OG den reagerte ikke. Det tar så klart lengere tid enn ved høyere temperatur men hun reagerte ikke på lukten. Så verd et forsøk er det.

jeg prøver det som lukter minst :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nop! jeg tar leverklumpen og skjerer den i skiver og legger den på bakepapir på plate men tror det går fortere med rist. Satte på ovnen på 50 grader og tror jeg brukte vifta. Min luktesans er dårlig men jeg stoler på hundens og spesielt den som er levert med vakumsug når det gjelder mat. OG den reagerte ikke. Det tar så klart lengere tid enn ved høyere temperatur men hun reagerte ikke på lukten. Så verd et forsøk er det.

Hehe, ja hundenesen stoler jeg på, så jeg skal våge meg på å prøve din oppskrift :D

men jeg skal ha bil hjemme og en fluktplan...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja :)

på valpekurset vårt gikk vi igjennom forskjellige belønninger, og da kuttet vi pølsebiter til lillefingernegl størrelse, den skal være bløt og god og skli fort ned. ikke store godbiter etc til trening.

Mine får handlers kyllinggodbiter, kylling pølsekuler som jeg deler opp, og pølser i biter.

Skal man steke pølsene først eller kan man bare dele de opp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at det ofte er løk i pølser, så sjekk innhold. Det finnes billige wienerpølser uten løk. Husker ikke om det er Euroshopper eller First Price, men det er en av de. Bruker det innimellom, men han blir ganske tørst av det (sikkert på grunn av saltinnhold, som er noe annet å tenke på).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg hatt leveren i kjøleskapet i 3 dager. Kvier meg så inn i granskauen... Ser ikke delikat ut i det hele tatt der det ligger så fint innpakket, for å ikke snakke om de som synes det lukter. Og heller har jeg aldri smakt lever, bare navnet skremmer meg. Nei NÅ skal jeg prøve å få kokt og stekt dem... :getlost:

2kg som venter fiiiint på meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg hatt leveren i kjøleskapet i 3 dager. Kvier meg så inn i granskauen... Ser ikke delikat ut i det hele tatt der det ligger så fint innpakket, for å ikke snakke om de som synes det lukter. Og heller har jeg aldri smakt lever, bare navnet skremmer meg. Nei NÅ skal jeg prøve å få kokt og stekt dem... :getlost:

2kg som venter fiiiint på meg.

Jeg vil gjerne vite alt hvordan de ble og om lukt nivået. Jeg er ikke fan av utseende og konsistensen, men jeg :x av lukta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får billig kjøtt, tilfeldige godbiter, fórkuler (vi fórer på V&H, så det blir noe uvanlig) o.l. Bare å være kreativ og litt obs. Hender de får små eplebiter og ost òg. Men mine spiser alt! Lever får de ikke, for jeg takler ikke tanken på å holde på lever, hehe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Haha så ille er da ikke lever. Det stinker jævelig når man lager det, men det går an å få kjøpt ferdig tørka (en del dyrere) og tørka lever er ikke ille. Altså, det lukter ikke godt om du putter nesa oppi posen, men jeg pleier ikke å ha nesa i en pose når jeg trener hund, så det går bra :lol: Hunden min er til salgs for Vims sine hjemmelaga levergodbiter. Mener han selv ihvertfall. Så jeg burde gidde å lage jeg og.

Ellers er det jo bare å bruke fantasien og se hva hunden liker. Bare husk på at pølse osv ikke er noe sundere for hunder enn mennesker, så tenk litt på mengder. Rent kjøtt er selvfølgelg sundere for hunden, men den litt pølse og karbonade er ikke på noen måte farlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...