Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagstur på fjellet


Maretard

Recommended Posts

Vi planlegger en liten fjelltur i nærmeste fremtid med hunden. Turen vil ta hele dagen, og vi skal gå i variert terreng, men mest på stiene som er der. Vi må ha en førstehjelpspakke med i fall noe skulle skje, men hva skal den inneholde?

Jeg tenker at plaster/sterile kompresser, sårvask, støttebandasje, saks og pinsett, og potesokker til hunden bør være med. Og en flåttpinsett da, dersom den telles med :whistle:

Er det noe annet som bør bli med? Hva bruker dere å ta med på tur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva har du med til deg selv da? Kan ikke tro du trenger noe mer til bikkja. Kan egentlig ikke tro du trenger noe for en dagstur heller, man kommer seg jo ikke SÅ langt unna allfarsvei på en dag, gitt at man skal tilbake like langt på en dag...

Jeg er jo rene dyremishandleren da, som ikke har med en skjit med mindre vi skal i hardcore terreng over mange dager :whistle: Regner liksom med at bikkja ikke er laget av porselen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den førstehjelpspakka er til oss alle. Brydde meg ikke om slikt før jeg heller, men da var det alltids noen andre som hadde et plaster eller to liksom, og det var ikke hunder med. Gått den aktuelle turen mange ganger før, og det er vanskelig å skade seg der, men jeg er litt hønemor likevel :whistle:

Regner med at det jeg har skrevet opp er noe jeg kan ta med iallefall, det blir litt tungt å halte seg ned med forstuvet fot uten støttebandasje for eksempel:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehhh, jeg har alltid et par plaster i ytterlomma på sekken. Flåtten tar jeg mellom tommel- og pekefingerneglen, dessuten er det lite av det på fjellet. Ingenting til hundene. De drikker vann fra bekker og myrhøl. Er fra Lillehammer, jeg. Tur på fjellet, tur i parken, tur i skauen, det går like rundt :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, da virker det som om jeg ville blitt rimelig godt utstyrt ihvertfall :whistle: Tror jeg nøyer meg med en bandasje og noen plaster jeg, tror egentlig ikke det er mulig å skade seg utover dette på den turen:P Takk for hjelpen alle sammen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

For dagsturer til fjells/ i utfordrene terreng består stort sett førstehjelpsettet til bikkja av potesokk(er), potesalve og klotang + det som for tiden måtte befinne seg i det lille 1.hjelsettet til meg selv. Jeg har to sett + ett lager og det er litt varierende hvor ofte jeg husker å oppdatere dem. Men gnagsårplaster, kompress, bandasje av ett eller annet slag og sportsteip er som oftest med.

Jeg har nesten alltid med meg potesokker på tur, men det er mer fordi at de ligger i bukelommen fremfor en bevisst handling. Typisk tilfelle av "kjekt å ha". Samme lomme inneholder gjerne tau, fyrstikker og en bøff. Og så ett varierende utvalg av småmynt, sjokolade, sjokoladepapir og hundesnæks :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Førstehjelpsutstyr var en ting jeg ikke tenkte så mye på tidligere - før jeg dro på tur og alle regnet med at noen andre hadde med førstehjelpsutstyr... :)

Jeg har med en liten førstehjelpspakke uansett om jeg skal en liten kaffekokertur eller 14-dagers tur i Femundsmarka. Pakkene ligger alltid på en fast plass og jeg er så paranoid at jeg alltid har en pakke i kløven, en pakke i storsekken og en i dagstursekken. Det er en trygghet at man har med dette når man først drar såpass langt at men pakker en sekk eller kløv.

I hver pakke ligger det:

- Enkeltmannspakke

- Sterile komresser.

- Vanlig plaster.

- Gasbind.

- Servietter med alkohol.

- Engangshansker.

- Pinsett.

- Paracet / Ibux og allergitabletter.

- Sportsteip og vaselin (magiske midler mot gnagsår av alle slag)

- Potesokker i kløven.

Tilsammen tar dette opp like stor plass som en sjokoladeplate eller lommelerke så det er ingen grunn for å la dette ligge hjemme. Dette koster noen hundre kroner, men er en god investering og en kan jo bruke det meste både på firbeinte og tobeinte. For i motsetning til lommelerka og sjokoladen, trenger du ikke fylle opp førstehjelpspakka etter hver tur. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...