Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagstur på fjellet


Maretard

Recommended Posts

Vi planlegger en liten fjelltur i nærmeste fremtid med hunden. Turen vil ta hele dagen, og vi skal gå i variert terreng, men mest på stiene som er der. Vi må ha en førstehjelpspakke med i fall noe skulle skje, men hva skal den inneholde?

Jeg tenker at plaster/sterile kompresser, sårvask, støttebandasje, saks og pinsett, og potesokker til hunden bør være med. Og en flåttpinsett da, dersom den telles med :whistle:

Er det noe annet som bør bli med? Hva bruker dere å ta med på tur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva har du med til deg selv da? Kan ikke tro du trenger noe mer til bikkja. Kan egentlig ikke tro du trenger noe for en dagstur heller, man kommer seg jo ikke SÅ langt unna allfarsvei på en dag, gitt at man skal tilbake like langt på en dag...

Jeg er jo rene dyremishandleren da, som ikke har med en skjit med mindre vi skal i hardcore terreng over mange dager :whistle: Regner liksom med at bikkja ikke er laget av porselen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den førstehjelpspakka er til oss alle. Brydde meg ikke om slikt før jeg heller, men da var det alltids noen andre som hadde et plaster eller to liksom, og det var ikke hunder med. Gått den aktuelle turen mange ganger før, og det er vanskelig å skade seg der, men jeg er litt hønemor likevel :whistle:

Regner med at det jeg har skrevet opp er noe jeg kan ta med iallefall, det blir litt tungt å halte seg ned med forstuvet fot uten støttebandasje for eksempel:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ehhh, jeg har alltid et par plaster i ytterlomma på sekken. Flåtten tar jeg mellom tommel- og pekefingerneglen, dessuten er det lite av det på fjellet. Ingenting til hundene. De drikker vann fra bekker og myrhøl. Er fra Lillehammer, jeg. Tur på fjellet, tur i parken, tur i skauen, det går like rundt :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, da virker det som om jeg ville blitt rimelig godt utstyrt ihvertfall :whistle: Tror jeg nøyer meg med en bandasje og noen plaster jeg, tror egentlig ikke det er mulig å skade seg utover dette på den turen:P Takk for hjelpen alle sammen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

For dagsturer til fjells/ i utfordrene terreng består stort sett førstehjelpsettet til bikkja av potesokk(er), potesalve og klotang + det som for tiden måtte befinne seg i det lille 1.hjelsettet til meg selv. Jeg har to sett + ett lager og det er litt varierende hvor ofte jeg husker å oppdatere dem. Men gnagsårplaster, kompress, bandasje av ett eller annet slag og sportsteip er som oftest med.

Jeg har nesten alltid med meg potesokker på tur, men det er mer fordi at de ligger i bukelommen fremfor en bevisst handling. Typisk tilfelle av "kjekt å ha". Samme lomme inneholder gjerne tau, fyrstikker og en bøff. Og så ett varierende utvalg av småmynt, sjokolade, sjokoladepapir og hundesnæks :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Førstehjelpsutstyr var en ting jeg ikke tenkte så mye på tidligere - før jeg dro på tur og alle regnet med at noen andre hadde med førstehjelpsutstyr... :)

Jeg har med en liten førstehjelpspakke uansett om jeg skal en liten kaffekokertur eller 14-dagers tur i Femundsmarka. Pakkene ligger alltid på en fast plass og jeg er så paranoid at jeg alltid har en pakke i kløven, en pakke i storsekken og en i dagstursekken. Det er en trygghet at man har med dette når man først drar såpass langt at men pakker en sekk eller kløv.

I hver pakke ligger det:

- Enkeltmannspakke

- Sterile komresser.

- Vanlig plaster.

- Gasbind.

- Servietter med alkohol.

- Engangshansker.

- Pinsett.

- Paracet / Ibux og allergitabletter.

- Sportsteip og vaselin (magiske midler mot gnagsår av alle slag)

- Potesokker i kløven.

Tilsammen tar dette opp like stor plass som en sjokoladeplate eller lommelerke så det er ingen grunn for å la dette ligge hjemme. Dette koster noen hundre kroner, men er en god investering og en kan jo bruke det meste både på firbeinte og tobeinte. For i motsetning til lommelerka og sjokoladen, trenger du ikke fylle opp førstehjelpspakka etter hver tur. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk for svar!  Har snakket med oppdretter ja☺️ Foreldre har ingen allergi, heller ingen i søskenflokken som jeg har snakket med…  Hills sitt har jeg ikke prøvd, så det skal jeg jaggu prøve!🫶🏻
    • Takk! Da er det nok bare jeg som har trodd jeg har laga en, men ikke gjort det. 😂
    • Uff, det høres fælt ut. Jeg vet ikke svaret på det du spør om, dessverre. Har du snakket med oppdretter? Hvordan er foreldrene og søsknene? Er noen av dem allergiske mot noe? Det er jo dessverre en del helsegreier på disse små "motehundene", og yorkien har vel en del allergi såvidt jeg husker. Men ja, jeg tenker jo det er fornuftig at magen er ganske stabil før det startes utprøving. Men jeg ser bla. at det er en del ris i hypoallergenfôret, jeg ville jo prøvd et allergifôr på kun kjøtt, for eksempel (men må da ha vitaminer og sånt i tillegg). Allergifôret til Hills ser ikke ut til å ha ris i det hele tatt. Ser at de færreste andre allergifôrene har det. Så jeg ville testet andre allergifôr eller rent kjøtt ihvertfall.
    • Å fy fillern, Ede har begynt freake ut om labbene sine og kloklipp. Brukte sikkert en time tidligere i dag på å ikke få klippet ferdig potene, og de ser ikke ut. Til forveksling lik en femåring som har klippet seg selv med kjøkkensaks. Somehow plutselig blitt livredd for labbene sine, uten noen åpenbar grunn. Tenkte vi etter formiddagens frisørtime hadde kommet til enighet om at prisen for favoritt råforet er å la meg tukle med labbene hans. Så var det tid for å bli venn med klosaksa igjen. Hvordan de ble uvenner har gått meg hus forbi, men jeg har forstått at forholdet er anstrengt, så jeg la en hel porsjon Vom i skål, bare for kloklipp. Viste Ede skålen og lot ham lukte, satte den på hylla og kommunisere etter beste evne at det nå var samme deal som tidligere i dag. Jeg fikk jo fikle med klørne mens jeg klippet pels da, så tenkte dette skulle gå greit nå. Han har alltid fått betalt per klo for manikyr og jeg har vært super flink til å bare ta ytterste, bittelille, knøttlille biten som et mulig å klippe av. Millimeter. Ikke mulig å klippe mindre. Han har INGEN grunn til å bæde på kloklipp, det er ikke mulig å gjøre det mer skånsomt. ..men det gjør han altså allikevel. ... Han åpnet med en høylytt diskusjon. Krevde å få maten servert uten noe fæggåt dilldall med neglene. Ille nok å få frisert labbene. — My pronoun is IT! I identify as DOG! brølte han til meg.  Det var en laaaaang "diskusjon". Interessekonflikt, som en kaller det.  ... Å holde min egen IRRITASJON og mitt eget stress i sjakk og være roooolig og hyggelig og vibbe vennskap og kjærlighet når han trekker til seg labben HVER GANG akkurat i det jeg skal klippe.. Jeg trenger valium for å klare holde meg emosjonelt upåvirket gjennom det der.  Han endte med å få en hel ***** porsjon Vom for EN bitteliten klotupp, servert med verdens falskeste smil og ros og så ryggen til og VIBBER av *ARRGH*   Jeg har gjort ALT riktig hva angår trene klipping av klør. Hva **** gikk feil HVOR og NÅR?!  Jeg hadde fra tidligere hunder en 62,5% suksessrate på å innarbeide kloklipp som hyggestund. Første hunden nektet meg NÆR labbene sine, men stod som et skolelys for å få klippet klør av fremmede. Så hadde jeg to som var NULL problem å klippe klør på, før tredje bare lot meg klippe bak, og var dramaqueen på fremlabbene.  Denne gangen var jeg SÅ bevisst på å få gode vaner om kloklipp riktig fra start. ..og har FEILET.  ... "Er du sikker på du ikke kommer til å angre på å ha skaffet deg så stor hund?" -_-
    • Hei! Håper noen vil dele sine erfaringer/evt har noen gode råd.  Fra hunden(yorkshire terrier) min ble 1 år gammel har han slitt mye med diare (får det ca en dag per  uke, men klarer ikke koble det til noe han har spist).. Har vært hos vetrinær flere ganger for undersøkelser, avføringsprøve, ultralyd, blodprøver osv.  Fått ormekur, giardiakur og forsøkt med ulike typer fôr. For 7 uker siden bæsjet han også mye blod, så rett til vetrinær igjen.. Siden den gang har han gått på eliminasjonsdiett og hypoallergenic fra royal canin, som betyr at han ikke får spise noe annet enn det og litt zoolac/canikur. Om en ukes tid skal vi over på provokasjonsdiett(altså å teste hvilke matvarer han reagerer på).  Problemet er jo bare at han fremdeles får diare ca annenhver uke… og fremdeles en del slim i bæsjen som kan tyde på at betennelsen i tarmen ikke er borte.. Og da kan vi jo heller ikke starte noe provokasjon.  Føler meg helt fortvilet. Syns grusomt synd i lillemann som har vondt i magen.. Ikke kan han få godbit, tyggebein eller gulerot(som er litt krise siden det er det beste i verden tydeligvis🤣).  Er det noen her som har noe erfaring med eliminasjonsdiett? Betyr det at det ikke fungerer i det heletatt når vi fremdeles sliter 7 uker inn? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...