Jump to content
Hundesonen.no

Ferdselsprøve?


Wildah

Recommended Posts

Jeg har store planer om å gå ferdselsprøve med hunden min, forhåpentligvis til høsten. Men blir ikke helt klok av å lese

regelverket til NKK.

Har sett noen filmer, men har en del spørsmål som jeg håper noen kan svare på :)

Blir man virkelig ikke kommandert under lydighetsdelen, og må huske alt selv? Og hvordan fungerer det i så fall i praksis?

Jeg er fryktelig distré og glemsk av meg, så det kan bli en skikkelig utfordring :)

Jeg kommer til å gå lydigheten etter vanlige NKK LP regler (vendinger, innkomst, etc). Blir man trukket mye for det?

Hvordan vurderes selv ferdselsdelen? Har ei som er fryktelig nysgjerrig av seg, som gjerne drar litt i båndet, eller stopper

opp og stirrer om noe ser interessant ut (vi er generelt svimete, både hund og eier). Må hunden kunne gå pent, og være totalt uinteressert i det som foregår rundt oss for å bestå?

Vi bor i storby (Los Angeles) for tiden, så har ypperlige forhold til å trene på grei oppførsel. Men ønsker å vite litt om hva jeg

bør luke vekk av oppførsel, evt bekymre meg for. :)

På forhånd takk for hjelpen :)

Link to comment
Share on other sites

Du blir ikke kommandert nei, så du må huske hvordan du skal gå og du må huske rekkefølgen og utførelsen av øvelsene. Jeg glemte bittelitt rekkefølgen, men fikk hjelp av dommeren. Vet ikke om det var fordi han var snill eller fordi de ikke er sånn superstrenge på akkurat det.

Du blir trukket litt for innkomsten (hvis du har rett inn i utgangsstilling), men hvis resten er greit så er det ingen fare for at du ikke består pga det.

I ferdselsdelen er det vel sånn at hunden ikke skal vise aggresjon ol, ikke at den ikke skal virke nysgjerrig på omgivelsene. Det er iallefall slik jeg har forstått det.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svaret. Var i grunn det jeg trodde, men man vet jo aldri.

Jeg tror jeg bør begynne å pugge skjemaet allerede nå. Blir mange "lydighetstreninger" uten hund frem

til oktober da *ler* :)

Rina er fryktelig vimsete på tur for tiden, vil gjerne snuse på alle som går forbi, ol. Men tror det enda er

mye valpefakter :icon_confused:

Kan jo være vi klarer det da, bare ikke jeg roter ting til :)

Link to comment
Share on other sites

Sukk, jeg fikk en liten tåre i øyekroken av å lese om din vakre Sari :)

Veldig flott Groenendael du har(og har hatt).

Lykke til :icon_confused:

Huff, ja... :) Jeg savner henne fremdeles, tror aldri jeg vil komme helt over

tapet av Sarijenta.

Heldigvis har jeg det lille udyret mitt, som vet å holde meg i ånde og få meg til å smile

hver dag :)

Måtte kikke litt på din side også, og for en utrolig flott belger-gutt du har!

Og du tar så fine bilder.

Lykke til, til dere også :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...