Jump to content
Hundesonen.no

Vill etter halen sin...


shira09

Recommended Posts

Kommer helt an på.

Noen sier det klør, noen sier det er stress og for mye stimuli, andre sier det er kjedsomhet og for lite stimuli. Jeg sier det er litt av alt, du må se an situasjonen hunden gjør det i. Min hund gjør det f.eks kun når hun er frustrert. Hvis jeg har disket opp en skikkelig mindtrap for henne, eller stengt av et område av huset.

Selvfølgelig - det er ikke noe sunt å la hunden gjøre dette i fri vigør. Da henger de seg gjerne opp i det som alle andre barn, og jo mer de gjør det jo enklere blir det å gjøre det neste gang. Avled om det blir for intenst, eller ignorer det om det er frustrasjon.

Bare liten valp nå så "my bet" er at valpen bare leker seg :blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Min gjør det når hun er oppgira/stressa/utålmodig.. feks om vi skal på tur/trening og hun syns jeg bruker litt for lang tid på å gjøre seg i stand.. Hun gjorde det mer da hun var valp, da klarte jeg ikke helt å koble hvorfor.. Da brukte jeg å avlede, det var ganske lett.. ropte på henne, fant på noe gøy osv :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dette kan dreie seg om tvangspreget adferd, manisk, compulsive behaviour syndrome.

Medisinen er miljøskifte, endring i vaner - vanligvis ved å gi mer oppmerksomhet på annen adferd, finne på flere aktiviteter. Kan også medisineres med antidepressiva i tillegg.

En må aldri oppmuntre slik adferd, bryt den kvikkest mulig.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...