Gå til innhold
Hundesonen.no

Er det flis krise der dere bor?


Ross

Recommended Posts

Noen som vet om steder som selger og ikke minst har flis i drammen/ sande området??

Her er det helt krise og hadde vaørt fint me forslag om steder som selger flis. Har helst ikke lyst til å bruke annet strø i boksen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Felleskjøpet har sikkert noen tonn å selge deg...

Til 1/400del av prisen på en dyrebutikk

Man kjøper ikke flis til hest i dyrebutikk :whistle: Se for seg eier bærer 96 enkelt pakker med kaninflis..

Kan desverre ikke hjelpe deg, vi har samme problem og det blir bare værre. Det er to årsaker til dette; 1. Finanskrisen gjør at færre folk bygger, tømmerprisene synker og produksjon er lav ergo ingen sag ingen flis. 2. Det er mer penger å tjene på å presse flis til pellets enn å pakke løsflis.

Det vi har gått over til nå er torvstrø 50% blandet med flis. Det er også billigere enn rein flis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er flere staller her i området som planlegger å gå over til torv, men fortsatt en del flis å hoste opp da. Men torv skal visst være veldig greit. Men Andrea, ser at hesten din tåler det dårlig, hvordan reagerer han på det og sånn? Greit å vite hvis det skulle skje noen når stallen jeg holder til på nå går over til torv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er visst krise her også. Rideklubben fikk bare tak i sånn helt fin sagflis denne gangen. Mange er fortvilte/irriterte fordi at hesten må st på en annen type strø enn de er vant til.

Selv har jeg ingen krise enda, for jeg kjøper spon privat også, og fortsatt har jeg 20 baller igjen. Hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp her i nærheten er det tomt på alle felleskjøp også.. fysj..

Men dere som bruker torv, hvor får man tak i slikt????

Her får man kjøpt torvstrø på FK. Antar det gjelder resten av landet også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har 13 flisballer igjen fordelt på 5 bokser.. :D Så vi bruker halm i tillegg. Er helt tomt overalt i vårt område visstnok, er visstnok også mangel i sverige og finland og kan fortsette slik i 1-2 mnd minst. Vi har en halv flisball å bruke per dag, dersom flismangelen kun varer en mnd. Om den varer 2 mnd, har vi en kvart ball per dag. Morro? Nei. Men det fungerer, i tillegg flytter de 3 hoppene og åringen ut på utegang på tirsdag,når vi er ferdige å legge gulv og halm i låven vi leier sammen med det beitet. Så da er det bare to hester å bruke flis på, det hjelper.

Men halm funker ganske greit da, utenom at det fyller møkkakjelleren rimelig kjapt. Hesta spiser ikke engang noe særlig av det(våre hester altså), ikke engang hingsten, som stort sett eter alt han kommer over. (grimer, leietau, luer, votter, treverk; får han tak i det, er det mat..)

Wulfi: hva er krisa om hesten må stå på en annen type sagflis enn den er vant til? Merker den noe forskjell, anna enn om den prøver å spise det? ;) Hesta våre reagerte iallefall lite på å få halm, anna enn at det er veldig populært å ligge i, åringen ligger nesten hele tiden nå hun, stoorkoser seg. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvorfor ikke bestille fra finnmark da?

Er kanskje LITT dyrt å få tilsendt flis fra finnmark til oppland..? :P

Nei, vi klarer oss med mye halm og minimalt med flis inntil videre, nå flytter hoppene ut på tirsdag, og da blir det fint. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
Oi, da. Hva hvis det er en bonde som har stall og skal kjøpe spon til sju hester...

Da må han spare.. Vi har kun brukt en halv sponball om dagen fordelt på 5 bokser vi nå, siden nyttår. Men vi har halm også, da. Men man trenger faktisk ikke så mye flis som man bruker til vanlig, har vi oppdaget. Det holdes fint lenge her med bare litt flis hver dag, og godt med halm å ligge på. :lol:

(vi har ikke kjøpt flis siden rett før jul, da hadde vi noenog tretti sponballer. Det har ikke vært å få tak i her, men heldigvis får vi nok snart. men da trenger vi ikke så mye mer, for hoppene skal flytte ut på utegang bare vi blir ferdig med å pusse opp den gamle låven de skal gå i. :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi, da. Hva hvis det er en bonde som har stall og skal kjøpe spon til sju hester...

Er jo helt tullete, men så lite spon er det altså i omløp... Folk har dratt ned med hele familien for å kjøpe to hver, og det er hysteri.. Vet noen er gått over til torv, mens andre har kastet seg på avis papir-strimler og halm.. Så det er faktisk en skikkelig sponkrise her i Byen... Tragisk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...