Jump to content
Hundesonen.no

Min nydelige Nikko


Lappe_Embla
 Share

Recommended Posts

nikko.jpg

DOGGY GARDENS STARDUST NIKKO

Født: September 1992

Død: 13. Januar 2004

Nikko var en fin liten hund som jeg fikk i en alder av 4 år. Vi ble fort følgesvenner, og vi hadde mange flotte år sammen. Nikko kom fra Notodden, men han var omplasseringshund og vi var den fjerde familien som hadde han etter 7 måneder, mye av det han hadde opplevd tror vi må ha vært mishandling, han var svært nervøs og engstelig når han kom til oss, selv spedbarn så han på som en trussel. Men etter mye jobbing ble han til en super familiehund som vi alle savner den dag i dag.

Jeg husker den siste dagen, da jeg og mamma dro til besteforeldrene mine der Nikko var. Nikko hadde vært syk i to uker, men det stoppet han ikke fra å hilse oss hjertelig velkommen med hopp og sprett, og leking med yndlingspipedokka si. Vi merka ikke noe til hvor dårlig han var, selv om han ikke hadde fått gjort fra seg på de to ukene ble han fortsatt fornærmet når mamma ikke ga han en julekake.

Mamma klarte ikke la være denne dagen, så han fikk, og gjett om han kosa seg.

Så dro vi, Nikko elsket å kjøre bil, men når vi kom inn på parkeringsplassen til dyrlegen ble han skeptisk. Jeg husker jeg måtte dra han inn døra.

Dyrlegen tok undersøkelsen sin, brokk i endetarmen, det var ikke noe mer vi kunne gjøre.

Det gikk så fort, ikke noe beroligende sprøyte, bare en overdose av narkose, Nikko ville bare ned fra benken, men så kollapset han i armene mine. Min nydelige Nikko, min støtte, mitt anker opp gjennom alle år, borte for alltid.

Jeg elsker deg fortsatt Nikko

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...