Jump to content
Hundesonen.no

Championatregler i andre land


jaktlykke

Recommended Posts

Jeg skulle så gjerne hatt tak i de finske championatreglene. Jeg har jo en målsetting om å prøve meg på et nordisk viltsporchampionat og da må jeg vite om det i det hele tatt er mulig å få til.

Danmark så veldig lovende ut en stund og jeg hadde sett meg ut dato og allting helt til jeg ser at det kun er er mindre utvalg raser som i det hele tatt kan bli DKVCH... og tydeligvis så kan ikke en stående fuglehund brukes til noe annet enn fugleprøver. Mail er sendt DKK for å få konkret svar så jeg lever i håpet...

Men så var det Finland da - der har jeg også fått kontakt med sporfolk og begynt å avtale datoer. Men dersom min rase ikke kan bli viltsporchampion der borte er det ingen vits i å dra ikke sant.

Jeg har vært inne på den finske kennelklubbens sider men der finnes det jo ingen mailadresse. Dessuten er finsk ikke min sterke side :lol:

Er det noen av dere som kan hjelpe?

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk Calina!

Jeg har forresten fått nedslående svar fra DKK. Det er spesialklubbene selv som bestemmer hvilke raser som skal kunne få viltsporchampionat og Dansk Stabyhounklubb (DaSK) har ikke dette. Ergo finnes ikke muligheten for dansk sporchampionat.

En jeg kjenner i Sverige (som har de 3 andre hundene med dobbeltchampionat) har spurt DaSK om de kan gjøre noe med det uten å få svar i det hele tatt. Veldig synd - særlig når man vet at stabijen er en utrolig god sporhund og og dette er en av de vanligste aktivitetene bl.a i Sverige. Danskene er ikke interessert i sånt tydeligvis :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...