Gå til innhold
Hundesonen.no

Import av hund


Eva-Kihla

Recommended Posts

Storbrittannia er "enklest" - der behøver man strengt tatt bare å reise over og hente valpen (som skal være ID-merket og fått ormekur)..

Mange av de andre EU-landene (f.eks. Danmark, Tyskland) er også ganske greit nå, hvis valpen er under 3 mndr, ID-merket og har bodd hos oppdr. hele tiden. (Et par attester, en godkjenning av Mattilsynet - og vips kan hunden hentes)

Utenfor EU er det mere styrete, valpen MÅ ha blodprøve og derfor rukket å bli over 7 mndr før man kan hente den.

Så rangert (uten frakt, såklart) - Sverige, Storbrittannia (England, Irland, Skotland, Wales), Finland og så resten av EU-landene.

Tror jeg...

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du skal hente en valp så kan det være en fordel at det i det minste er et av landene som har direkte import. Da slipper du å risikere flere måneders karantene opphold når den kommer til Norge.

Vi tok med hos hunden vår fra Mexico, som ikke var på direkte import listen i første omgang. Men tok bare en søknad til ** i Norge (er ikke helt sikker på hvem som har med det å gjøre, Mattilsynet kanskje). Og da ble Mexico ført opp på listen og vi trengte da noen blodprøver, vaksiner osv., så det var en prosess som tok rundt et år nesten. Så ikke å anbefale hvis du skal hente valp ihvertfall.

Da ville jeg nok godt for de litt enklere landene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kopiert fra Mattilsynet:

Forvaltningspraksis

Det sentrale Mattilsynet har gitt retningslinjer for hvordan en mener distriktskontorene bør behandle søknader om innførsel av unge uvaksinerte dyr (se brev og notat som kan lastes ned over). Blant annet gis det uttrykk for hvilke land en mener distriktskontorene kan tillate innførsel fra. De aktuelle landene er: Australia, Belgia, Danmark, Finland, Hellas, Island, Japan, Kypros, Liechtenstein, Luxembourg, Nederland, New Zealand, Malta, Mauritius, Portugal, Tyskland, Sveits, Tsjekkia og USAs delstat Hawaii.

Innførsel fra Sverige, Irland og Det forente kongerike (UK)

Siden det ikke er krav om at hunder, katter og ildrer som innføres til Norge fra Sverige, Irland og UK må være vaksinert mot rabies, kan unge uvaksinerte dyr innføres fra disse landene uten særskilt tillatelse fra Mattilsynet. Dyrene må imidlertid oppfylle vilkårene som gjelder ved innførsel fra disse landene. For informasjon om vilkårene, se artiklene ”Innførselsvilkår for hund og katt” og ”Innførselsvilkår for ilder”.

http://mattilsynet.no/import_eksport/innf_...e_m_neder_16591

Har søkt dette selv(Danmark), og man får i så og si 100% av tilfellene ja på søknaden om alle krav er innfridd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke som jeg kan se. Du vil få beskjed hvis en tråd fjernes, med mindre du åpenbart er en spam-bot. Simira med Moderatorhatt
    • Kan hende det bare er jeg som er fullstendig glemsk her altså, men jeg var så sikker på jeg hadde laget en «min hund» tråd til Karma, men isåfall er den borte nå. 🙈  Kan dere se på «bakrommet» om tråder har eksistert og er blitt slettet av en eller annen grunn? Eller er den sporløst borte isåfall?  Vil jo gjerne unngå at det skjer igjen om det er en grunn til at den er borte og det ikke bare er jeg som innbiller meg at jeg laget den tråden. 😂
    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...