Jump to content
Hundesonen.no

Spondylose


Karina+cathy

Recommended Posts

Hunden min har fått påvist spondylose i dag,hun skal nå gå på spesialfor fra hills og har rimadyl i di periodene som det er ille...Men er det noe annet jeg kan gjøre for å holde det sånn tålig i sjakk?

Og ett spørsmål til,er spondylose hovedsaklig arvlig eller er det noe jeg som eier har påført hunden min?

Link to comment
Share on other sites

Huff, dette var da trist! :) Håper ikke hunden har for store smerter.

Spondylose dukker opp i større grad på enkelte raser en andre, noe som kan indikere at det er et arvelig aspekt på sykdommen.

Om Boxer:

"Arveligheten ble beregnet til å være h=0,42 og h=0,62, avhengig av regnemetode. Dette er en svært høy arvelighet. "

Men i følge Netdyredoktoren har store og tunge raser en større tibøyelighet for å utvikle sykdommen.

Jeg tror rett og slett du må undersøke endel om sykdommen, finne ut i hvilken grad den dukker opp på rase din, og om det viser seg å dukke opp mer på enkelte linjer/kombinasjoner enn andre. Dette er noe raseklubben din og rasekjennere burde kunne hjelpe til med. Det forutsetter selvsagt at rasemiljøet er preget av åpenhet og viser vilje til å kartlegge rasens svakheter.

Lykke til! Jeg håper du finner tiltak som hoder sykdommen i sjakk!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Spondylose er noe dritt, men det finnes mye en kan gjøre - for å lindre tilstanden. Jeg synes det er noe betenkelig at Vet. alltid anbefaler spesialfor, som ofte er betydelig dyrere, til å behandle lidelsen... :)

Det viktigste med en slik lidelse, er å holde hunden meget slank, så den ikke bærer rundt på noe overflødig vekt. I tillegg er turer på hardt underlag, som asfalt, det verste en kan trø rundt på. En bør også gå over til et for med lite fett, og mye proteiner - for nå må en bygge opp støttemuskelatur, på jevne (tempo) turer i i ulendt tereng. Et for med lite fett og mye proteiner, vil få hunden slank - samtidig som den også bygger muskler.

Rimadyl hjelper i perioder hvor det er ekstra ille, men det er i utgangspunktet "bra" at hunden kjenner noe smerte, det hjelper den i å begrense seg selv.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...