Gå til innhold
Hundesonen.no

Ønsker meg en til hund:)


maja80

Recommended Posts

Jeg har veldig lyst på en til hund. Fra før har jeg en 2 år gammel blanding av rottweiler+vorsthe, pointer og husky. Han er snill som dagen er lang, men sliter med å være alene hjemme. Vi skal flytte over nytt år, og tenkte da at det hadde vært bra med litt selskap for Buddy. Og at hvis det var en annen hund der så klarte han å være alene hjemme. Tror ikke det er separasjonsangst siden han bare går rundt og uler. Greit han stresser når vi drar men angst vil jeg ikke kalle det. Han kan godt ligge i buret i bilen en hel arbeidsdag uten en lyd. Så hvis det var separasjonsangst tviler jeg på at han hadde taklet det..

Men er veldig redd valpen skal plukke opp den uvanen, og vil da trene opp valpen til å være alene hjemme før jeg lar Buddy være der.

Men det jeg lurer på er hvilket kjønn jeg burde velge, og når er det lurt å få en valp (hvor gammel burde Buddy være)??

Buddy er ikke kastrert og det kommer han heller ikke til å bli siden jokking+++ aldri har vært et problem. Han har til dags dato bare prøvd det et par ganger å skjønte fort at det ikke var lov. Buddy har heller aldri vært aggressiv, selv om han mange ganger har blitt angrepet av andre hunder. Han underkaster seg fort hvis det trengs.

Han blir såklart veldig stresset under løpetiden, så da er det vell ikke så lurt å velge en tispe? Og hvis jeg velger en til hannhund hvordan blir det da når valpen blir voksen? Regner med at valpen vil finne sin plass i flokken og at det da ikke blir noen problemer hundene imellom. Men er nybegynner, og Buddy er min første hund så jeg vil gjerne ha noen tips fra andre med erfaring. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var jeg deg, ville jeg jobbet med Buddy framfor å kjøpe en ny valp.

Du har ingen garanti for at ikke den nye valpen plukker opp Buddys uvaner. Selv om du, som du sier, lærer valpen å være alene hjemme før den får være alene med Buddy, betyr ikke det at valpen ikke vil få samme ule- og bjefferutiner. Er du villig til å ta den sjansen?

Det må være en grunn til at Buddy ikke slår seg til ro hjemme, jobb med det og sørg for at han har det bra og kan være en god rollemodell for den nye valpen før dere tenker hund 2.

Og hvis dere likevel tror at det å ha en annen hund der vil roe ned Buddy, så test nå heller det ved å låne en hund fra noen kjente, enn å kjøpe en valp.

Men for å svare på de andre spørsmålene dine:

Jeg ville i hvert fall ventet med å kjøpe valp til flyttingen var ferdig. Det tar mye tid og energi, som en heller skulle brukt på å sosialiere og miljøprege en valp. Så sørg for at flyttingen er vel overstått før valpeplanene konkretiseres.

Det er fordeler og ulemper ved begge kjønn, så jeg vil ikke anbefale sånn og slik.

Med tispe vil selvfølgelig løpetid bli en utfordring. Da må dere som eiere sørge for at hundene ikke er alene sammen. Selv om Buddy stresser når andre tisper har løpetid, så kan det også tenkes at han får en større forståelse for hva det er hvis dere har en tispe i hus. Han kan da lære at det ikke er alle dager som er like spennende, få hjelp til å slappe av, og håndtere løpetid bedre. Kanskje. Dere må også huske på at han enda er relativt ung, og hormonene er litt mer karusellpreget på en toåring enn på en eldre og mer moden fireåring. Hvis dere lærer han å slappe av og å ignorere løpetid, må ikke det være et problem. Vi har hatt opptil tre hanner samtidig som vi har hatt tisper, og det har gått helt greit.

En skal ikke kastrere en hund bare for å kastrere ham, det er veldig mange som klarer å ha "intakte" tisper og hannhunder sammen, det hele kommer an på hva dere er innstilt på å ta av organisering og forhåndsregler de dagene det gjelder.

Kjøper dere en hannhund, kan dere risikere å få to hannhunder som uler og sultestreiker og maser i forbindelse med løpetid.

Det er ingen automatikk at to hannhunder lager noe bedre rangorden enn to tisper eller en av hvert kjønn. Det vil som regel gå bra, men det avhenger av begge individene.

Du spør hvor gammel Buddy bør være før det kommer en ny valp i huset. Det kommer helt an på hvordan Buddy er som hund. Jeg synes det er viktig at den eldste hunden er gammel nok til at den ikke trenger ekstra oppfølging, men mer "vedlikehold" - slik at valpen kan få det lille ekstra overskuddet for å bli en god hund. Jeg synes det er viktig at den eldste hunden kan fungere som en god rollemodell, og ikke har uvaner, fakter, rutiner eller trekk en ikke ønsker skal påføres den yngste. Hvis Buddy er en vilter, livlig, sprelsk og tenåringspreget toåring, ville jeg ventet til han var eldre og roligere, så han blir mer "far" enn "storebror" for den nye valpen.

Men, som jeg sier innledningsvis: Jeg ville ikke kjøpt en valp for å lære den eldre å være alene hjemme. En hund nummer 2 kan godt være selskap, men den første skal ikke ha så store problem med å være alene hjemme som dere skisserer, og dere vil risikere å få to hunder som hyler og uler.

Jobb med Buddy først, så han kan få det bedre med seg selv.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vår kjære Pomeranian valp som er snart 10 uker satt på fanget til en venn ved spisebordet i går, han sa først at hun prøvde å hoppe ned.. senere sa han att hun falt ned. I fallet/hoppet landet hun med hode først… Hun pep veldig uten stopp og holdt en pote opp, og jeg så på hele henne at hun ble kjempe redd. Aldri sett henne slik før og gjorde vondt å se henne så redd. Hun fortsatte å pipe når jeg løftet henne opp, men ga seg når jeg fikk roet henne ned. Da ble hun også trøtt og sovnet.    Jeg klemte først på poter, beina, halen magen/bryst og lett rundtomkring i ansiktet uten noen antydning til at hun fikk vondt. fordi jeg først ikke viste at hun landet med hode først.. Når jeg litt senere fikk vite att hun landet på hodet klemte jeg igjen rundtomkring i hele hode hennes. Da ga hun et lite pip og vred seg unna når jeg klemte på ene siden av kjeven. Dette skjedde et par ganger til når jeg klemte igjen på samme sted utover dagen. Når samboer tittet på henne virket hun helt fin og pep ikke. Senere på kvelden gikk mamma nøye over hele henne og hun syntes valpen virket helt fin og hun var nøye med hode og valpen piper ikke når hun klemmer rundt kjeven.  Hun lekte, bet biteleker og spiste på kvelden i går og har lekt masse i dag. Tror dere valpen kan ha fått noen skader av fallet? Eller at hun «bare» fikk vondt og ble redd? For en valp er det jo veldig høyt… og burde hun bli tatt med til veterinær, Selvom hun virker hel og pen i dag?
    • Du skrev selv i startinnlegget at du er kjent med littermate syndrome, så da har du allerede en del av svaret. Klart de kommer til å ha trygghet i hverandre den første tiden, men er det verdt utfordringene som kan vare langt forbi valpetiden og ut i voksenlivet også? Det krever store mengder arbeid for å unngå at de blir emosjonelt avhengige av hverandre, og begge valpene vil derfor kreve individuell tid til trening og sosialisering. To kullsøsken kommer til å plukke opp hverandres uvaner like raskt som vaner, som kan være vanskelige å få bukt med fordi de forsterker hverandre. (For ikke å snakke om renslighetstrening av to valper samtidig...)
    • Det er mer enn dobbelt så mye jobb. Fordi de trekker hverandre opp når de er lekne, overtrøtte, overgira, ufokuserte osv. og det gjør det vanskeligere å trene dem sammen. Og som patricia nevner over, så må de dermed ha mye tid separat med en-til-en trening, tur, miljøtrening, i hovedsak alt man gjør med en valp av grunntrening, miljøtrening og hverdagslydighet må gjøres separat. Og det vil likevel være vanskeligere, fordi når de er sammen så vil de trekke hverandre opp og være mer opptatte av hverandre enn av deg.  
    • Ulempen er ( for kjøper) at valpene trenger mye tid hver for seg, med tanke på miljøtrening, oppdragelse , å oppleve verden på egen pote, kort sagt, å bli to selvstendige, sosiale, veloppdragne individer. Enkelt sagt, dog så vanskelig og tidkrevende.  
    • Hva er ulempene da? Fordelene er at valpene har hverandre og de har trygghet i hverandre når de blir tatt vekk fra valpemor og de andre søsknene.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...