Gå til innhold
Hundesonen.no

Avlskriterier: Engelsk mastiff


C.J

Recommended Posts

Sitat fra engelsk mastiff-klubbens hjemmeside:

"Hunder i avl må være HD & AD røntget. Det bør arbeidet for at et av foreldreindividene er HD og AD fri. (Avlsrådet kan gi dispensasjon dersom den planlagte kombinasjonen viser seg å være en positiv tilførsel til rasen og at hundens gener bør tas vare på, uavhengig av hundens HD, AA status). Hunder med sterk grad av en av disse lidelsene bør utelukkes helt i avl."

For det første; er det greit at det ene foreldreindividet har middels HD eller AA? Og hvor vil de (med "de" mener jeg raseklubben/oppdretterne) egentlig når de mener at det ikke trengs å tas hensyn til HD/AA-status så lenge genene ellers er verdt å føre videre? De vil jo bare føre HD/AA videre også? Er rasen så liten at de ikke kan utelukke hunder med middels grad?

Slik jeg tolker det kan faktisk begge foreldrene ha middels grad så lenge "kombinasjonen viser seg å være en positiv tilførsel til rasen". Dette er da ikke helt bra, er det vel?

Jeg spør bare fordi jeg er nysgjerrig, og lurer på deres meninger om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer an på hvilke andre sykdommer rasen "normalt" sett plages med.. Hvis det er helt ukjent for oppdrettere/eiere at hunden har plager med hofter eller albuer - men dør av kreft når de er 3 år gamle - ja da ville også jeg satt at kreften var det man måtte ta stilling til først og fremst.

Hvis hundene er av en slik "type" (bygning) at den ikke plages av svak/middels grad HD/AA - så vil mange andre ting også være mer viktig å tenke på i avelen enn akkurat disse diagnosene (som i mange tilfeller kun er en bokstav på et papir).

Ergo - raseklubben er de som (man håper) har størst kompetanse, så det de sier pleier å være sånn nogenlunde greit nok. Dog vil nok "vi andre" sikkert ha vanskelig for å sette oss inn i en politikk som er veldig annerledes enn det vi praktiserer selv, da.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Men sist så ville ikke vetrinæren ta biopsi fordi de da kan stikke akkurat på det området som det ikke er ondartet. Og motsatt. Måtte operere den bort også vet man om den er godarta eller ondartet.
    • Hei og hopp. jeg skal bytte for til min 10 mnd gamle finske lapphund. Hun er ekstremt sensitiv i magen, får lett diare. Ønsker et skånsomt og selvfølgelig næringstett for. Har per nå Purizon, og har vært fornøyd med det. Men tenker å prøve noe annet og se om magen blir mer stabil da. Vurderer enten Markus Muhle eller Købers. Har noen noen erfaringer med disse formerkene til sensitive hunder? setter pris på alle svar!:)
    • Nå tviler jeg på at det er spesielt farlig, hvis det var vanlige, små muffinspapir. Bare følg med på allmentilstanden. MEN, når det gjelder slike medisinske spørsmål om ting som kan være farlige så bør du alltid kontakte veterinær heller enn et tilfeldig nettforum, facebook, eller tilfeldige folk. Ta en telefon og spør, det kan redde livet til hunden din.
    • Hunden min klarte å spise tre muffinspapir i går når jeg var på toalettet.. papiret var soggy og mykt, men jeg blir jo bekymret. Hun har ikke kastet opp og bæsjet to fine bæsjer i dag . Formen hennes er også helt normal. Men hun hikket både i går og i dag, og jeg har aldri lagt merke til at hun har hikket før. Noen her som har erfaring med hund som har spist muffins/bakepapir😅 er det noe som pleier å komme ut av seg selv? Eller løses lett opp i magen? kan legge til at hun er bare 3.7 kg så ikke den største hunden.
    • Mitt inntrykk med working cocker er at de er slitsomme arbeidsjern med lite ro i kroppen. De vibrerer av energi. Kjøp deg en vanlig cocker og klipp den ned/ikke barber. Men vil ikke du ha en pelshund er det ganske safe å ikke kjøpe pelshund..  Vil ikke du ha jakthund... ikke kjøp en jakthund.  Ganske enkel matte    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...