Gå til innhold
Hundesonen.no

Scalibour


Recommended Posts

Jeg vagte jo å bruke Scalibour halsbånd på Bridie fordi Ex-Spot er giftig for katter.. Men nå leser jeg i det nyeste Mitt Dyr at også Scalibour er giftig for katter, og at hvis katten kan komme til å slikke på halsbåndet, så må jeg IKKE bruke dette på hunden.

Lucifer og bridie er jo så gode venner at Luc ofte vasker Bridie både i ørene, rundt øynene og på nesen, samt at han kan ligge på magen hennes og kose der... Da er det jo kort vei til halsen der halsbåndet sitter.

Bridie har nå brukt halsbåndet i 1,5 mnd ca, uten at jeg har merket noe på pus.

Men, bør jeg ta det av, vaske bikkja og heller dryppe henne med Frontline?

Er Frontline trygt for aussien? Noen som vet om dette?

Dæven, jeg vil jo ikke utsette puselusen min for fare da.. :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Scalibor har virkestoff i samme gruppe som Exspot har. Jeg ville faktisk brukt Exspot istedet, det er jo "gjemt" på huden under pelsen og gir ikke fra seg rester, mens Scalibor "lekker" giftstoff hele tiden og katten faktisk kan finne på å slikke/bite på det. Med Exspot må man bare passe på at katten ikke vasker hunden i påføringsområdet til det har fordelt seg (2-3 dager for å være helt sikker?).

Bruker Exspot på hundene her, men så driver jo ikke kattene og vasker dem da.

Frontline er selvsagt tryggest, i og med at det brukes til katt også.

Det er ikke ivermectin i verken Exspot, Frontline eller Scalibor (bare i Ivomec, såvidt jeg vet).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, flott! Men da kjøper jeg Frontline når vi skal til sverige rett over helgen, og bytter ut halsbåndet da. Inntil videre får jeg bare følge med så ikke Luciferkatten vasker FOR mye på bridie. Vil jo liksom ikke nekte dem den kosen heller. De er så herlige når de holder på atte.

Bridie slufser LANGT inni øra på Lucifer, og han småslikker henne på øretuppen og rundt øynene. Evnt biter hu i nesa om hu er for hardhendt med han. De er virkelig søte sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...