Gå til innhold
Hundesonen.no

Fryse ris


Mari

Recommended Posts

Skrevet

Går det an å fryse ned ris som allerede er kokt?

Edit: Hvor lenge bør kyllinglår stå i ovnen om man setter dem i mens de er fryst? Og på hvilken temperatur?

Skrevet

Det er faktisk veldig lurt å fryse ned kokt ris. Kokt ris er et glimrende miljø for bakterier, men fryser du den ned når den er kald, unngår du bakterieoppblomstring, og den er utmerket til å steke sammen med grønnsaker og annet i en wok. Riskornene blir mindre klebrige, det opplever jeg som den største forskjellen. Tips: Frys den kokte risen flatt, altså ha den i en frysepose og klem den flatt utover, så går det så mye fortere å tine enn om du fryser den som en stor klump.

Skrevet

Takk for råd Bardmand!

Dette er glimrende, det blir så mye enklere for sambo å lage lunsj og fryse ned i porsjoner i stedet for å kjøkkenstreve hver eneste kveld. :frantics:

Tilleggsspørsmål:

Hvor lenge bør kyllinglår stå i ovnen om man setter dem i mens de er fryst? Og på hvilken temperatur?

Skrevet

Hahaha!!

Hadde jeg ikke visst at du er geografisk, og nå tydeligvis kulinarisk utfordret, så hadde jeg trodd denne tråden var en spøk.... :frantics:

Godt du er hundenerd, så du har noe å støtte deg på.... Hihi!

Skrevet
Takk for råd Bardmand!

Dette er glimrende, det blir så mye enklere for sambo å lage lunsj og fryse ned i porsjoner i stedet for å kjøkkenstreve hver eneste kveld. :frantics:

hehehe, ja hva gjør man ikke for de mannfolka! :|

Skrevet
Takk for råd Bardmand!

Dette er glimrende, det blir så mye enklere for sambo å lage lunsj og fryse ned i porsjoner i stedet for å kjøkkenstreve hver eneste kveld. :frantics:

Tilleggsspørsmål:

Hvor lenge bør kyllinglår stå i ovnen om man setter dem i mens de er fryst? Og på hvilken temperatur?

200 grader i ca 20-25 min fra frossen tilstand :|

Skrevet
Hadde jeg ikke visst at du er geografisk, og nå tydeligvis kulinarisk utfordret, så hadde jeg trodd denne tråden var en spøk.... :frantics:

Pøh! De bare her hvor kulinarisk utfordret jeg er! :o

hehehe, ja hva gjør man ikke for de mannfolka! :|

Han bør **** meg tilbe meg! :D

Det er feite EU-j@vler, så jeg satte dem på 35 min i 180 grader.

Skrevet
Pøh! De bare her hvor kulinarisk utfordret jeg er! :frantics:

Jeg gir meg på den kulinariske biten....

Men står på det geografiske :closedeyes:

Skrevet
Men står på det geografiske :closedeyes:

Og den biten kompis, tror jeg ikke du har helt forstått omfanget av engang enda! :lol!

Skrevet
200 grader i ca 20-25 min fra frossen tilstand :frantics:

Tuller du? Da har jeg enten elendig ovn eller kjøper gedigne kyllinglår :| Jeg steker de på 200 grader i 20 min på hver side (altså tilsammen 40 min) når de er TINT jeg. Da blir de akkurat passe stekt...

Skrevet

Endte opp med å la dem stå i nesten en time på 180, så jeg kan ikke se for meg annet enn at 20 min er litt knapt...

Skrevet

Jeg er jo trofast harryhandler, og kjøper alltid kyllinglår i Sverige. De bør nok stå i 35 minutter i fryst tilstand - jeg har dem på 225. Kyllingvinger fra sverige (omtrent som norske kyllinglår) holder med 25 på 225 grader, også da fra fryst tilstand.

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...