Jump to content
Hundesonen.no

Labrador kontra jaktlabrador?


Tuva3

Recommended Posts

Nå har jeg lært noe nytt. Jeg er vokst opp med labrador, men denne var ikke en sånn kompakt sak. Den var litt smekker. Den var i alle fall ikke feit, noe som jo kunne komme av mye trim da...

Men så ser jeg at det er noe som heter jaktlabrador. Hurra. Jeg er jo så happy for alle raser som får beholde sine opprinnelige bruksegenskaper. Har noen her erfaring med disse to, labrador, kontra jaktlabrador, og kan fortelle meg om det er noe utover ekstriøret som er forskjellig? Og det er golden/jaktgolden? Er det flat coated også med sånn deling? Og disse "jakt-oppdrettede", de stiller man ikke ut? Men jeg hadde jo mye mere sansen for dem da... (noe med barndommens bilde i hodet, et labradoren ikke var en tykk liten marsipangris. Og dette var ikke vondt ment, for marsipan er GODT).

Vår labrador måtte avlives pga hd. Hvordan er det med rasen og hd i dag? Er de like mye plaget som for 15 år siden?

Takker på forhånd hvis noen orker å opplyse meg :ahappy: .

Link to comment
Share on other sites

Har jaktlabbe selv, en frøken på snart 9 år. Har kun hatt denne varianten selv, men har hatt endel labbiser fra showlinjer på kurs via retrieverklubben.

Min erfaring så langt er at jaktlinjene er mer fokusert og utholden under trening og konkurranse, men de har også litt lettere for å stresse så dette må man huske på under trening. "Farlig, kan antennes!"

Ellers synes jeg personlig at jaktvariantene er noe mer høflig, de kaster seg ikke over fremmede sånn helt uten videre. De er litt mer avbalansert og førerorientert, trenger ikke bruke tiden på overfalle fremmede liksom :ahappy:

Helsemessig vet jeg ikke helt om det er så store forskjeller, har i grunnen ikke vært så opphengt i dette, om jeg noensinne skal ha retriever igjen så blir det fra jaktlinjer :yes:

Ser også litt forskjell i kjønnsdrift på hannene, jaktdyra er mer intressert i jobbe for sin eier istdenfor å løpe etter damer hele tiden.

Jaktlinjer er det både på labrador og golden som du nevnte, men også Flat. Disse er det vel ikke noe særlig av i Norge, men det finnes litt i Sverige.

Og nei, man stiller ikke disse jaktdyra.

Evntuelt kun for å få den sløyfen man trenger i forbindelse med andre championat, men det er ikke nødvendigvis så enkelt

å få den gule el blå sløyfen...

Edit: her er kanskje en tråd av interesse?

http://dyresonen.no/forum/index.php?showto...hl=jaktlabrador

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...