Jump to content
Hundesonen.no

Hvor finne den perfekte hesten?


Susanne&Tapper

Recommended Posts

Min venninne skal kjøpe seg hest til sommaren, og vi leitar rundt på dei "vanlege" annonsesidane, som finn.no, hestemarked.no, hest.no, zett.no .. Har dykk nokre tips til andre sider vi kan leite på?

Eg leitar også litt etter hest på heilfôr, berre for å kikke å sjå kva som er der ute ;) Man blir ekstremt frista når andre skal kjøpe seg hest. Spesielt sidan eg ikkje har hest for øyeblikket heller... Men skal jo få meg hund, så skal ikkje ha hest no da. Men det er jo lov å kikke :D:heart:

Og, kor mykje må ein ca. betale for ein hest til 50.000 fra danmark. Total? :D

Fortell gjerne korleis du fekk din hest? ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville anbefalt dere å stikke innom rideskoler/staller i nærheten å hørt med folk. Det finnes mye bra i Norge også, selv om det er mye fristende i Danmark :D

Selv fikk jeg hesten min da han var rideskolehest på rideskolen jeg gikk. Han kom fra Danmark i 1994. Det var egentlig tilfeldig at jeg begynte med ham, fordi jeg ridde han lite på kurs, og likte han i grunnen ikke heller. På rideskolen jeg gikk så var det slik at de som hadde hest på fór fra før, kunne skrive seg på lister om å ha de andre rideskolehestene i feriene. Så da det ble vinterferie i 98', skulle fórverten til hesten min bort, og jeg skreiv meg på han. Det endte med at jeg også ble fõrvert for ham etterpå, og kjøpte han et år etter :heart:

Har aldri angret, og han er for meg verdens beste hest.

Link to comment
Share on other sites

Det er ingen spesiell rase ho ser etter, og helst skal hestenvere i noreg. Men vi bur på vestlandet, og dei meir større stallane og salgs-stallane finnst vel på østlandet? Vil ikkje ha noko som er altfor dyrt, omkring 40.000-60.000.

Hesten må passe til ein som skal lære seg sprang, difor ikkje vere heit eller sterk på hinder. Gjerne ein hest som har oppnådd litt i dressuren, og som kan fungere som ein liten lærehest med kapasitet for meir :heart:

Veit noken om Salgsstallar omkring Bergen, eller i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal?

Link to comment
Share on other sites

Det som er aller viktigst er at man prver hesten flere ganger, har god kjemi med selger, og at den er igjenom en GRUNDIG vetrinæsjekk, ikke bare bøyeprøve, men hele pakka med rønken, ultralyd ol!

Skal dere kjøpe av hestehandler så vær ekstra nøye med dette, og ha i kontrakten at hesten skal kunne leveres tilbare hvis det viser seg å være noe feil på den..

Når det gjeldr kjøp/salg av hest, skal ma være utrolig nøye, for det er mange som ikke er ærlige..

Hvor du skal kjøpe hest kommer jo noe ann på prisklasse, og hva slags hest man er ute etter..

Jeg kjøpe den første "skikkelige" hesten min i belgia, betalte en forholdsvis høy sum, og blei trill rundlurt for å si det mildt.. Etter et halvt år fant vi huelbredelige skader på ha, og han kunne ikke konkureres med mer.. Og sånt er utrooolig kjedelig!

Den andre hesten min kjøpte jeg av en privat oppdretter, og det har vært utrolig vellykket.. har hatt kontakt med henne hele veien, fått hele livshistorien til hesten, og i tilegg ble han kjøpt til en hyggelig sum..

Han ble desverre også skadet det siste året jeg hadde han, vi prøvde alt for å få han frisk, men det viser seg at han hadde en medfødt svakhet i bakknærne som ble synlig i 9-10 års alderen..

Nå lever han en lykkelig "pensjonisttilværelse" hos oppdretteren jeg kjøpte han av, og der får han være til han en dag skal dø..

Mener ikke å skremme dere, men det er utrolig lett å bli lurt..

Det kan være lettere å få tak i gode hester fra private kjøp, og dette av den grunn at de ofte er glade i hestene, og derfor er ærlige..

Hvis dere skal ha hest i prisklassen rundt 50 000 ville jeg sett mest på hest i norge om jeg var dere.. Det er mye bra hest til den prisen rundt omkring..!

Og kjøper man fra utlandet må man også huske på transportkostnader og toll..

Lykke til=)

Link to comment
Share on other sites

Min venninne skal kjøpe seg hest til sommaren, og vi leitar rundt på dei "vanlege" annonsesidane, som finn.no, hestemarked.no, hest.no, zett.no .. Har dykk nokre tips til andre sider vi kan leite på?

Eg leitar også litt etter hest på heilfôr, berre for å kikke å sjå kva som er der ute :) Man blir ekstremt frista når andre skal kjøpe seg hest. Spesielt sidan eg ikkje har hest for øyeblikket heller... Men skal jo få meg hund, så skal ikkje ha hest no da. Men det er jo lov å kikke :) :)

Og, kor mykje må ein ca. betale for ein hest til 50.000 fra danmark. Total? :)

Fortell gjerne korleis du fekk din hest? :D

Hest fra Danmark er generelt billigere atkøbe, end at købe hest her, men der kommer jo momsen her og fragt hertil fra Danmark, og så ender mere eller mindre ud med samme pris. Men hvis i vil se på heste til salg i Danmark så check den blå avis på nettet, mener at det er www.dba.dk eller google den blå avis :) Det er der jeg selv fandt en del af mine ungheste og ponier, og selv har annonceret heste til salg.

Hvis jeg skulle købe hest igen, ville jeg ikke lede efter heste i salgsstald, da det generelt er dyrere end at købe hest fra privatperson, men det er jo bare at lede og få prøvet nogle heste indtil man finder den rigtige.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...