Jump to content
Hundesonen.no

Kan tisper få valper uten å ha løpetid?


Artemis

Recommended Posts

Altså: en bekjent av meg ville ha valper på sin tispe. Da jeg forhørte meg litt om hvordan det hadde vært med parring og løpetid og sånt, så sa vedkommende at "løpetid? Nei, det hadde tispen bare hver 9. mnd, så det kunne de ikke vente på!" Tispen hadde blitt holdt fast under parringen(også kalt voldtekt?), og nå forventer de valper på henne om noen uker. De har ikke vært hos vet., men ettersom pattene har blitt større og det har kommet slim ut nedentil, så er eier overbevist om at det er valper på vei.

Jeg forstår ikke helt hvordan de i det hele tatt har fått til en parring uten løpetid, med mindre hannhunden var av sorten som parrer seg på alt og alle. Dessuten har jeg da tenkt at det umulig kan bli valper når tispen blir parret på helt galt tidspunkt i hennes syklus?

Ikke spør meg hva jeg synes om hele opplegget(Grrr!), men spørsmålet er om det faktisk er mulig å få valper uten løpetid?

Link to comment
Share on other sites

For at det skal bli valper må det være egg tilstede som spermen kan befrukte... Hos de fleste dyr følger eggløsningen en syklus hvor hundyret blir fruktbart og kan parres - løpetid, brunst ect. Parringen finner somregel sted noen dager etter eggløsning for at eggene skal ha vandret fra eggstokken, ned i egglederen og kommer sædcellen "i møte".

Noen dyr, som katt og mink har faktisk parringsindusert eggløsning hvor eggløsningen utløses av selve paringen. Her trenger man altså ikke løpetid, men dette gjelder altså IKKE for hund. Parringsindusert eggløsnin gjør bla. kunstig insiminering vanskelig...

Når det er sagt er det forskjell på hvor tydelig det er at tispa er i løpetid. Hvis tispa parres i en "usynlig" løpetid vil hun kunne få valper.

Link to comment
Share on other sites

Utroligt hvad folk vil udsætte sin hund for, jeg ville også have læst og påskrevet for dem, for sådan en oplevelse kan traumatisere deres hund, ligesom det kan med mennesker.

Når de nu ønskede hvalpe, hvorfor ikke ofre de par hundrede kroner det koster at tage til dyrlægen og give den en sprøjte så den kommer i løbetid.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...