Gå til innhold
Hundesonen.no

Om valg av rase - igjen


C.J

Recommended Posts

Guest Dratini
Hovawart: Høyt på listen min - virker som en super brukshund, men hvordan er det med beskyttelsesinstinktet? Veldig sterkt? Noen utbredte helseproblemer?

Allsidig brukshund er vel en god beskrivelse av hoffen. Vokterinstinktet varierer på linjene, klart om man velger fra kombinasjoner hvor anene har vært brukt i SchH/IPO/VPG er sjansene større for at de vokter mer. Har selv ei tispe med slike linjer (bak pappen), men ingen av valpene har utpreget vokterinstinkt (er selv oppdretter på dette kullet).

Hovawarten er en "frisk" rase, lite HD i forhold til antall hunder (kun 3 md anmerkning på AA). Noen tilfeller av Hypothyreose, i Norge kun 3 kjente tilfeller (2 av de hundene er importert fra Sverige). En norskfødt valp med levershunt, der er alle kullsøsken og foreldredyrene sperret for videre avl. Ellers så er lite sykdommer.

Vær nysgjerrig, uansett hvilken rase du velger. Spør oppdretterne mange spørsmål om rasen, linjene bakover, sykdomshistorie... Ja, "spør og grav", så finner du fort ut om oppdretter har gode kunnskaper om linjene osv...

Lykke til med valt av rase/hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...