Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye koster det å ha hest?


tm100021

Recommended Posts

om man har stallen f.eks på egen gård må man tenke på utgifter til vedlikehold og strøm, oppvarming ol i tillegg til mat og flis. prisen på dette vil vel variere utifra isolering i stallen, størrelse og hva slags hester som står der. Men det blir jo fort litt. Har ikke egen stall så kan dessverre ikke gi deg en god pris, men det er det sikkert noen som kan:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kender kun priser fra Danmark, men det er nok nogenlunde det samme :lol:

Jeg havde konkurrenceheste, så de fik et en blanding af forskellige for og vitaminer, men prisen for en hest i en måned var ca. 800. Jeg gav dem mye hø enten en ½ høballe eller 1 skive wrap fra en 400kg balle om dagen, men ca 500 om måneden i hø. spåner var 50 kr for en balle spåner, og brugte 1½ om ugen, så det blev 300 om måneden. De fik også lidt halm og gumle på, ca 1-2 skiver om dagen så det blev ca 40 kr om måneden, så en total pris på 1600-1700

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Kommer an på hvor du har hesten oppstallet. En ny stall som ligger i et atraktivt sted er mye dyrere enn de på landet.

Da jeg gikk på vgs og hadde med meg hest betalte jeg to tusen i mnd inkl stallplass og mat. Skoing og veterinær kom utenom. Eller.. husker jeg rett så gikk vi opp noen få hundrelapper og da inkl sko.

Jeg hadde hest for noen få år siden på privatstall. Det ble 1200 med utslipp om morningen med dekken. (skulle ha ekstra for det). Høyet kom utenom og det kostet ca 2,50 kg. hestene stod på rundball ute, og fikk kun høy om kveld evt ettermiddag. Så det ble ikke store kostnadene på mat. Rundball for et par hundre i mnd.

å ha hest hjem til seg selv, hadde jeg aldri orka på egenhånd. Man blir så bundet og kan ikke reiser bort uten å være 100% avhengig av andre. En hund kan man plassere bort til slekt og venner, mens en hest må stå der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke lest igjenom tråden men det kan variere fryktelig! Først er det hesten, som kan koste fra 8.000-200.000. Så er det jo sal som koster som regel fra 1.500-15.000 kr.. Hodelag fra 100-15.000 kr.. Børster ca rundt 500 betalte jeg for alt av min ebørster (med striglekasse).. For spørs også.. Hvilke mengder du bestiller i osv (så dette kan jeg ikke svare på). Markekur 3-4 ganger i året.. Koster ikke fult så mye tror jeg. Vaksinen 1 gang i året koster litt. Uff, det er mye.. Høy spørs hvem du kjøper av. Flis, halm eller torv er forskjellig. Du kan sende mail/ringe forsjellige forhandlere..

EDIT: Missforsto litt jeg x) Måneds avgift der jeg rir er forskjellig. Spørs om du har halv pensjon eller hel pensjon.. Forresten blir det litt med hovslager også.. 6-8 ukers mellomrom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

jeg må vel si at jeg slipper veldig billig unna. Jeg bataler 4 000 kr for høy, det holder hele året.

Jeg kjøper kraftfo`r noe som koster meg ca 1500 i året.

Rasping og skoing gjør jeg selv.

Og jeg har hesten hjemme. Når jeg har hesten på sommerbeite så står den bare 5 min unna i en stor skog som vi har gratis.

Og fast dyrlege regning på ca 1000 kr (orm kur, vaksine osv)

Men innimellom kan den kommer det en liten skade som må sjekkes, så da blir dyrlegeregninga større. (er også heldig her, fordi ev venn av meg er dyrlege)

Og noe utstyr kjøpes innimellom(altid noe jeg ikke trenger)hehe.

Flis får jeg av en bonde som bor i nærheten for å fjerne den..

tror jeg har fått med alt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Det spørs jo veldig hva du skal bruke hesten til da.

Om du skal starte med hesten, og du skal ta ridetimer osv.

De mest vanlige prisene hvis du står oppstallet ved rideskole er alt fra 3.000-5.000.

Det avhenger hvor i landet du er, og hvilke faseliteter du får med.

Fordelen med å ha hesten stående på et sted som dette er:

(Det jeg er mest vant til værtfall)

* De tar ut hesten ut og inn av paddocken for deg.

* De forer hetsen din 2-4 måltider om dagen.

* Sånne steder har ofte flere innstruktører å velge mellom.

* De har gjerne både utebane og innebane.

* Det er alltid noen der å passer på hvis det skjer noe.

* De er som regel knyttet opp til en dyrlege og en vetrinær.

* Det er mange venner i både tobente og firbente der.

* Du får høy/silo/horshage og basic kraftfor.

* Det er alltid noen å spørre og mange du kan lære mye av.

+++++

Hvis dette er første heten din vil jeg absolutt anbefale deg å stå på et sånt sted så lenge du har råd til det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Svar til spørsmål om hva det koster å ha hest hjemme, jeg har riktig nok hestene hjemme, men er ikke så sikker på om det er spesielt billig i lengden, men her kommer en mnds oversikt:

Høy: 2,20 kr kg. Min spiser 6 kg pr dag= ca 400 kr

Rundball 1 stk pr mnd = 300 kr

Kraftfor (en sekk pr mnd) = 350 kr

Flis bunt 1/3 stk pr dag (snitt) a 80kr = 800 kr (jeg har ikke mulighet til å ha løs flis må kjøpe bunter på felleskjøpet)

Hovslager,sko,markkur,vaksine, rasp etc= ca 600 kr (snitt beløp pr mnd i løpet av ett år)

Total sum i pr mnd = ca 2500kr

Dette er vel og merke for vinteren, på sommeren har jeg beiter selv, men da er det kostnader til gjødsel (ca 7000 i løpet av sommeren) gjerder, gjerdematriell, strøm apperater, forbruk av strøm og vann markkur og fluemiddel.

Uten å regne noen kostnader til strøm i stall, har kun lys ikke varme, men bruker litt varme på tørkerom til dekken. Har ikke tatt med noen kostnader til utstyr eller reise for å hente for/høy/flis. Men det å ha hest hjemme er ikke nødvendigvis ett veldig billig prosjekt. Nå angrer jeg på at jeg i det hele tatt regnet på det, for jeg har til og med to hester.. :twitch:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kloklipp ok igjen. Å lide for skjønnheten er ikke hans greie, men Vom er han villig til å lide for. Vi har hatt kjempefremgang på både kloklipp, dusjing og pelsstell. Å få børste, rake, dusje og klippe med maskin, med begge hender og godisen på hylla, kjempefremgang! Når det kommer til stress på treningssenteret er vi langt fra mål, som er en rolig og stille og perfectly well behaved gentleman Edeward, men det er fremgang, både i kurssetting og innom butikken.  Når det kommer til å gå pent i bånd uten bestikkelser hadde vi MASSIV fremgang, før vi plutselig hadde en hævletes setback i dag.  Han gjorde riktignok bare ett eneste bysk etter syklist, av sikkert mer enn 30 forbipasserende jevnt og trutt, så den delen er nesten i mål. Han var SÅ behersket og fin på alle de andre syklistene som passerte.  MEN, han insisterer på å konsekvent gå med hele skulderen foran beinet mitt når han ikke forventer å få betalt. Det er ufattelig irriterende. Luksusproblem, kanskje? Instruktør mener han skal holde frembeina bak skotuppene mine, men å enforce det kravet er BARE stress, så vi har hatt en helt ****** tur i dag. Om jeg fjerner det kravet under casual walking, så har vi det helt fint. Usikker på den avgjørelsen. Det ER greit å ha ham langt nok bak til at han ser meg og følger meg i hva jeg gjør uten å måtte varsle ham først, dersom jeg vil stoppe eller svinge. Samtidig er det dumt å ha dårlig stemning mellom oss over en sånn bagatell.  Jeg oppfatter ham ikke som for selvstendig eller dominant, så jeg tror ikke det å bare la ham gå de 30 cm for langt frem er et lederskapsproblem. Han er bare misfornøyd med hvor treigt jeg går, og føler vel at det går fortere om han er et hode foran.  Å fjerne kravet er å fjerne en stressfaktor for oss begge. Får høre med privatinstruktøren vår hva hun mener før vi gir opp eller finner en annen tilnærming. Ellers var det en massiv skuff å komme til klubbens første utendørstrening i LP for året. Det var INGEN der da vi kom. To stk kom ca 45 min etter start, da vi gikk igjen. Oh well. Planen var å ha det litt dølt der, med døll mat og en døll leke lekt dølt med av en døll muttern, for å ikke få samme problem med forventningsstress som vi har på senteret. Full måloppnåelse på den. Ede forbinder ikke spaserturen dit med noe spennende nå, mer som 2x30 min med krangling om hvor han skal gå ifht meg -_- Vi prøver igjen på torsdag, uten kravet om å holde seg bak skotuppene mine i casual walk. Kanskje legge på mer andre øvelser underveis for å forbinde turen i seg selv mer med mestring.  Utgangsstilling uten godis i hånden? Jeg fikk en på turen i dag. Ikke verst. Den var en opptur  
    • Hvor lenge varer et Back on Track dekken? Når blir det slitt? Hvor mye vask tåler det? Mitt er vel 10 år gammelt, så vurdere å kjøpe nytt.  Men noen som har noen info om dette? Har sjekket BOT sin side, men finner ikke noe om akkurat dette.   
    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...