Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye koster det å ha hest?


tm100021

Recommended Posts

om man har stallen f.eks på egen gård må man tenke på utgifter til vedlikehold og strøm, oppvarming ol i tillegg til mat og flis. prisen på dette vil vel variere utifra isolering i stallen, størrelse og hva slags hester som står der. Men det blir jo fort litt. Har ikke egen stall så kan dessverre ikke gi deg en god pris, men det er det sikkert noen som kan:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kender kun priser fra Danmark, men det er nok nogenlunde det samme :lol:

Jeg havde konkurrenceheste, så de fik et en blanding af forskellige for og vitaminer, men prisen for en hest i en måned var ca. 800. Jeg gav dem mye hø enten en ½ høballe eller 1 skive wrap fra en 400kg balle om dagen, men ca 500 om måneden i hø. spåner var 50 kr for en balle spåner, og brugte 1½ om ugen, så det blev 300 om måneden. De fik også lidt halm og gumle på, ca 1-2 skiver om dagen så det blev ca 40 kr om måneden, så en total pris på 1600-1700

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Kommer an på hvor du har hesten oppstallet. En ny stall som ligger i et atraktivt sted er mye dyrere enn de på landet.

Da jeg gikk på vgs og hadde med meg hest betalte jeg to tusen i mnd inkl stallplass og mat. Skoing og veterinær kom utenom. Eller.. husker jeg rett så gikk vi opp noen få hundrelapper og da inkl sko.

Jeg hadde hest for noen få år siden på privatstall. Det ble 1200 med utslipp om morningen med dekken. (skulle ha ekstra for det). Høyet kom utenom og det kostet ca 2,50 kg. hestene stod på rundball ute, og fikk kun høy om kveld evt ettermiddag. Så det ble ikke store kostnadene på mat. Rundball for et par hundre i mnd.

å ha hest hjem til seg selv, hadde jeg aldri orka på egenhånd. Man blir så bundet og kan ikke reiser bort uten å være 100% avhengig av andre. En hund kan man plassere bort til slekt og venner, mens en hest må stå der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke lest igjenom tråden men det kan variere fryktelig! Først er det hesten, som kan koste fra 8.000-200.000. Så er det jo sal som koster som regel fra 1.500-15.000 kr.. Hodelag fra 100-15.000 kr.. Børster ca rundt 500 betalte jeg for alt av min ebørster (med striglekasse).. For spørs også.. Hvilke mengder du bestiller i osv (så dette kan jeg ikke svare på). Markekur 3-4 ganger i året.. Koster ikke fult så mye tror jeg. Vaksinen 1 gang i året koster litt. Uff, det er mye.. Høy spørs hvem du kjøper av. Flis, halm eller torv er forskjellig. Du kan sende mail/ringe forsjellige forhandlere..

EDIT: Missforsto litt jeg x) Måneds avgift der jeg rir er forskjellig. Spørs om du har halv pensjon eller hel pensjon.. Forresten blir det litt med hovslager også.. 6-8 ukers mellomrom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

jeg må vel si at jeg slipper veldig billig unna. Jeg bataler 4 000 kr for høy, det holder hele året.

Jeg kjøper kraftfo`r noe som koster meg ca 1500 i året.

Rasping og skoing gjør jeg selv.

Og jeg har hesten hjemme. Når jeg har hesten på sommerbeite så står den bare 5 min unna i en stor skog som vi har gratis.

Og fast dyrlege regning på ca 1000 kr (orm kur, vaksine osv)

Men innimellom kan den kommer det en liten skade som må sjekkes, så da blir dyrlegeregninga større. (er også heldig her, fordi ev venn av meg er dyrlege)

Og noe utstyr kjøpes innimellom(altid noe jeg ikke trenger)hehe.

Flis får jeg av en bonde som bor i nærheten for å fjerne den..

tror jeg har fått med alt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Det spørs jo veldig hva du skal bruke hesten til da.

Om du skal starte med hesten, og du skal ta ridetimer osv.

De mest vanlige prisene hvis du står oppstallet ved rideskole er alt fra 3.000-5.000.

Det avhenger hvor i landet du er, og hvilke faseliteter du får med.

Fordelen med å ha hesten stående på et sted som dette er:

(Det jeg er mest vant til værtfall)

* De tar ut hesten ut og inn av paddocken for deg.

* De forer hetsen din 2-4 måltider om dagen.

* Sånne steder har ofte flere innstruktører å velge mellom.

* De har gjerne både utebane og innebane.

* Det er alltid noen der å passer på hvis det skjer noe.

* De er som regel knyttet opp til en dyrlege og en vetrinær.

* Det er mange venner i både tobente og firbente der.

* Du får høy/silo/horshage og basic kraftfor.

* Det er alltid noen å spørre og mange du kan lære mye av.

+++++

Hvis dette er første heten din vil jeg absolutt anbefale deg å stå på et sånt sted så lenge du har råd til det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Svar til spørsmål om hva det koster å ha hest hjemme, jeg har riktig nok hestene hjemme, men er ikke så sikker på om det er spesielt billig i lengden, men her kommer en mnds oversikt:

Høy: 2,20 kr kg. Min spiser 6 kg pr dag= ca 400 kr

Rundball 1 stk pr mnd = 300 kr

Kraftfor (en sekk pr mnd) = 350 kr

Flis bunt 1/3 stk pr dag (snitt) a 80kr = 800 kr (jeg har ikke mulighet til å ha løs flis må kjøpe bunter på felleskjøpet)

Hovslager,sko,markkur,vaksine, rasp etc= ca 600 kr (snitt beløp pr mnd i løpet av ett år)

Total sum i pr mnd = ca 2500kr

Dette er vel og merke for vinteren, på sommeren har jeg beiter selv, men da er det kostnader til gjødsel (ca 7000 i løpet av sommeren) gjerder, gjerdematriell, strøm apperater, forbruk av strøm og vann markkur og fluemiddel.

Uten å regne noen kostnader til strøm i stall, har kun lys ikke varme, men bruker litt varme på tørkerom til dekken. Har ikke tatt med noen kostnader til utstyr eller reise for å hente for/høy/flis. Men det å ha hest hjemme er ikke nødvendigvis ett veldig billig prosjekt. Nå angrer jeg på at jeg i det hele tatt regnet på det, for jeg har til og med to hester.. :twitch:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei alle hundefolk! 😀 Jeg er på jakt etter en ny turkompis og følgesvenn. Jeg har tenkt på rase lenge og ønsker også innspill fra dere, så håper dere kan hjelpe meg. Jeg er tidligere vant med Alaska Husky da jeg har hatt 2 av den rasen, jeg elsker polarhunder og liker veldig personligheten og ærligheten til huskyene, så jeg var i utgangspunktet bestemt på en ny Alaska, men har senere sett mye på Siberian (SH grunnet at jeg liker at de er kraftigere) men så er det som trekker ned at jeg gjerne ønsker en som kan være litt løs i rundt meg når jeg holder på ute uten og stikke av, har også sauer beitende rundt eiendommen så det er jaktinstinktet som er litt vanskelig. Jeg bor på et stort småbruk med masse plass, går mye turer både i skog og på fjellet. Har også sett litt på rasen Lapsk vallhund, da de er litt like i utseende men den er en gjeterhund og har lite jaktlyst, gjeterhunder har jeg lite erfaring med og er redd det kan bli slitsomt mye lyd (helt greit med lyd når de er i aktivitet og lek) men vil ikke ha en som står å bjeffer hele dagen. Er også redd for at den skal begynne å gjete på alt. Jeg har gått litt tom for alternativer på eventuelt flere raser, og der håper jeg dere kan hjelpe. Er også interessert i å høre erfaringer fra folk som har Siberian eller Lapsk.
    • Vesle Yoshi er blitt over 2 år nå. Vi driver stort sett med blåbær løp da han er en smule overivrig på stevner og vil hilse på alle, så vi er avhengig av gjerder. Han har dog startet noen offesielle stevner. Han ble 3. beste agility hund i japaner klubben. Han er fremdeles minstemann i flokken og er kjempeglad for at båndtvangen er over, han elsker å løpe.
    • Han er helt nydelig😍  Blir veldig nysgjerrig på en sånn en dag😅
    • Tusen takk for det. Da er oppdretteren useriøs men jeg visste ikke om det før jeg kjøpte valpen. Ikke alt man kan lese om på dogweb eller Facebook.
    • Nei, seriøse oppdrettere lurer naturligvis ikke valpekjøpere. Useriøse oppdrettere gjør hva de vil.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...