Gå til innhold
Hundesonen.no

Sparetips?


Aya

Recommended Posts

Gå i butikken å let etter varer som går ut dagen etter.

Det er som oftest gratis ;)

Vet om noen som gjorde det.

de brukte aldri penger på mat!

Disse personene er ikke veldig artige å stå bak i butikkøen en morgen kl 8 :rolleyes: (kiwi har det jo sånn). Og de bruker eeevigheter med å få inn alt. dette skal tydeligvis registreres. Så om du velger dette alternativet, kom da folk ikke har hastverk ;) Midt på dagen eller noe da de fleste jobber/er på skole. hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i trøndelag er det ikke noe suppe før pannekakene vertfall...

blåbær, sukker, kanskje bringebær og andre rariteter på...

Å bacon ved siden av er et must...

pappan min er så trønder som du kan få det, og det var faktisk han som sa at det var vanlig med tomatsuppe med egg i før pannekake, og det hadde han fått hjemme i Orkanger, så er nok noen trøndere som gjør det også, sånn for å prike litt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

La meg se........

Før jeg traff min "bedre" halvdel så levde jeg på 3783 kroner jeg etter at alle faste utgifter var betalt. Dette skulle da dekke hundemat, mat til meg, klær osv. Og jeg jobbet liksom......... lønna forsvant ut til faste utgifter. Gikk fint det...

Kjøp inn masse ris og pasta, og kjøp det hver gang du er i butikken *ler* - da har du alltid - og det kan spises uten tilbehør om man er skikkelig sulten.

Pastaretter i poser (uten kjøtt) koster en 5-6 kroner og er helt glimrende - supper er ofte på tilbud - kjøp inn store kvanta da. Drikk vann. Spis godteri bare på lørdag.

4000 pr. måned er nesten 130 kroner pr. dag - det burde gå greit for de fleste det. Jeg kjenner folk som lever for langt mindre enn det pr. måned liksom. (FØR husleie er betalt på en måte).

Pasta kan kombineres med det meste. Svinekoteletter er ofte billig (og godt). For to måneder går dette bra tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det ikke mange av de ferdigpakkene (som lasagne og sånt) som er beregnet for bare en eller to, men da kan man enten putte restene i fryseren, eller spise samme middag to dager på rad (ja, det er mulig det og, liksom). Jeg spiste mye taco når jeg bodde på hybel, og 400 g kjøttdeig og ei pakke taco dinnerkit holder til to dager middag (jeg er GLAD i taco da.. hehe). Prior har også pakke med kyllingkjøtt (det er billigere å kjøpe kyllingfilet i pakke, og kutte det opp selv - det kan bli veldig godt med litt enkelt krydder til og) til salat, litt middagsris og en sånn pakke holder til 2 middager det og ;) Lager du noe saus og ikke bruker opp alt, frys det ned i poser med zip-lock (hva man ikke lærer av Rachael Ray på dag-tv), det tar kort tid å tine, og da har du porsjonen ferdig. Som Belgerpia sier, ha masse pasta og ris, det er billig og lettvint (for det kjedeligste med å lage middag er tiden det tar, særlig når man bare spiser for å ikke være sulten, liksom) og passer til det meste. Sånn boks med spaghetti ala capri koster 20 kr eller noe, med en loff til er det og 2 middager. Og skjekk tilbudsaviser - det hender faktisk at det er noe bra tilbud man sparer noen kroner på, og noen kroner er mye når man lever for hundrelapper i uka..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Ler høyt Lotta*

Ja, fire tusen er igrunn ikke så lite, men pengene flyr ekstremt fort med kronisk syk hund har jeg funnet ut:p Nå har jeg klart meg over den første kneika:D Hihi.. Et par mnd igjen, så begynner jeg på jobb (treige snekkere, de bare utsetter åpningen) og da går alt straks mye lettere.. Takk for alle tips folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Morro med billige og fornuftige middagstips, takker igjen Ida ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Mmm fiksepinner MÅ stekes opp i større mengder når man har det så man kan spise iallefall 5-6 stk utover kvelden, "løpe til Rema og kjøpe fiskepinner* takk for tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...