Gå til innhold
Hundesonen.no

Sparetips?


Aya

Recommended Posts

Gå i butikken å let etter varer som går ut dagen etter.

Det er som oftest gratis ;)

Vet om noen som gjorde det.

de brukte aldri penger på mat!

Disse personene er ikke veldig artige å stå bak i butikkøen en morgen kl 8 :rolleyes: (kiwi har det jo sånn). Og de bruker eeevigheter med å få inn alt. dette skal tydeligvis registreres. Så om du velger dette alternativet, kom da folk ikke har hastverk ;) Midt på dagen eller noe da de fleste jobber/er på skole. hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i trøndelag er det ikke noe suppe før pannekakene vertfall...

blåbær, sukker, kanskje bringebær og andre rariteter på...

Å bacon ved siden av er et must...

pappan min er så trønder som du kan få det, og det var faktisk han som sa at det var vanlig med tomatsuppe med egg i før pannekake, og det hadde han fått hjemme i Orkanger, så er nok noen trøndere som gjør det også, sånn for å prike litt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

La meg se........

Før jeg traff min "bedre" halvdel så levde jeg på 3783 kroner jeg etter at alle faste utgifter var betalt. Dette skulle da dekke hundemat, mat til meg, klær osv. Og jeg jobbet liksom......... lønna forsvant ut til faste utgifter. Gikk fint det...

Kjøp inn masse ris og pasta, og kjøp det hver gang du er i butikken *ler* - da har du alltid - og det kan spises uten tilbehør om man er skikkelig sulten.

Pastaretter i poser (uten kjøtt) koster en 5-6 kroner og er helt glimrende - supper er ofte på tilbud - kjøp inn store kvanta da. Drikk vann. Spis godteri bare på lørdag.

4000 pr. måned er nesten 130 kroner pr. dag - det burde gå greit for de fleste det. Jeg kjenner folk som lever for langt mindre enn det pr. måned liksom. (FØR husleie er betalt på en måte).

Pasta kan kombineres med det meste. Svinekoteletter er ofte billig (og godt). For to måneder går dette bra tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det ikke mange av de ferdigpakkene (som lasagne og sånt) som er beregnet for bare en eller to, men da kan man enten putte restene i fryseren, eller spise samme middag to dager på rad (ja, det er mulig det og, liksom). Jeg spiste mye taco når jeg bodde på hybel, og 400 g kjøttdeig og ei pakke taco dinnerkit holder til to dager middag (jeg er GLAD i taco da.. hehe). Prior har også pakke med kyllingkjøtt (det er billigere å kjøpe kyllingfilet i pakke, og kutte det opp selv - det kan bli veldig godt med litt enkelt krydder til og) til salat, litt middagsris og en sånn pakke holder til 2 middager det og ;) Lager du noe saus og ikke bruker opp alt, frys det ned i poser med zip-lock (hva man ikke lærer av Rachael Ray på dag-tv), det tar kort tid å tine, og da har du porsjonen ferdig. Som Belgerpia sier, ha masse pasta og ris, det er billig og lettvint (for det kjedeligste med å lage middag er tiden det tar, særlig når man bare spiser for å ikke være sulten, liksom) og passer til det meste. Sånn boks med spaghetti ala capri koster 20 kr eller noe, med en loff til er det og 2 middager. Og skjekk tilbudsaviser - det hender faktisk at det er noe bra tilbud man sparer noen kroner på, og noen kroner er mye når man lever for hundrelapper i uka..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Ler høyt Lotta*

Ja, fire tusen er igrunn ikke så lite, men pengene flyr ekstremt fort med kronisk syk hund har jeg funnet ut:p Nå har jeg klart meg over den første kneika:D Hihi.. Et par mnd igjen, så begynner jeg på jobb (treige snekkere, de bare utsetter åpningen) og da går alt straks mye lettere.. Takk for alle tips folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Morro med billige og fornuftige middagstips, takker igjen Ida ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Mmm fiksepinner MÅ stekes opp i større mengder når man har det så man kan spise iallefall 5-6 stk utover kvelden, "løpe til Rema og kjøpe fiskepinner* takk for tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...